Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 761635
Acord del Consell de Govern d’ 1 de desembre de 2023 pel qual es declara com a projecte industrial estratègic de les Illes Balears la inversió «Projecte de transformació d’olis de motors usats», al municipi de Lloseta

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Direcció General d'Indústria i Polígons Industrials duu a terme la tramitació com a projecte industrial estratègic de la proposta d'inversió «Projecte de transformació d'olis de motors usats», ubicat al terme municipal de Lloseta.

La Llei 14/2019, de 29 de març, de projectes industrials estratègics de les Illes Balears, regula el concepte, els requisits i el procediment per a la declaració d'una proposta d'inversió com a projecte industrial estratègic.

L'expedient ha seguit el procediment per a la declaració de projectes industrials estratègics que regula la Llei 14/2019.

D'acord amb l'article 3 de la Llei 14/2019, es varen sol·licitar els informes preceptius determinants per a la tramitació al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Lloseta, i s'han rebut els informes d'aquests organismes.

L'article 3.7 de la Llei 14/2019 estableix que, una vegada rebuts els informes de les administracions consultades, el Consell de la Indústria de les Illes Balears ha d'emetre un informe del projecte, i va ser emès en sentit favorable en la sessió de 8 de novembre de 2023.

L'article 3.8 de la Llei 14/2019 indica que, una vegada emès l'informe del Consell de la Indústria de les Illes Balears, la persona titular de la conselleria competent en matèria d'indústria ha d'elevar al Consell de Govern la proposta de declaració de la inversió com a projecte industrial estratègic, o bé la proposta de denegació.

Per tot això, atès l'informe del Consell de la Indústria de les Illes Balears, i a l'empara de l'article 3 de la Llei 14/2019, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, en la sessió de dia 1 de desembre de 2023 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Aprovar la declaració de la inversió «Projecte de transformació d'olis de motors usats», que s'adjunta com annex, com a projecte industrial estratègic.

Situació: polígon industrial P-3 de Lloseta, c/ dels Margers, 4-6 i c/ dels Miners, 3

Descripció del projecte: el projecte preveu afegir a la planta de depuració d'olis usats existent una planta fotovoltaica amb una potència de 350 kWp, per a autoconsum amb injecció a la xarxa dels excedents, i la implantació d'una planta de generació d'hidrogen, a fi de disposar d'energia neta destinada a alimentar el cremador de la cambra de combustió del reactor de la planta de destil·lació d'oli usat de motor, i a la flota de maquinària i camions dotats de motor mixt d'injecció d'hidrogen de l'empresa.

Segon. Disposar que la declaració s'efectua amb la condició suspensiva del sotmetiment del projecte a avaluació ambiental o integrada en tot allò que la normativa ambiental així ho exigeixi, i queda l'eficàcia demorada fins al moment en què aquesta avaluació sigui favorable. El projecte haurà d'incorporar els condicionants que, si escau, imposi l'avaluació ambiental.

Tercer. Establir que en el projecte d'execució s'hauran d'incorporar, en tot allò que no contradigui els pronunciaments de l'òrgan ambiental, els condicionants indicats per l'Ajuntament de Lloseta i pel Consell de Mallorca.

Quart. Notificar aquest Acord al propietari de la instal·lació i a l'Ajuntament de Lloseta.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquest Acord del Consell de Govern es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell de Govern en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de l'Acord, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 1 de desembre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens