Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DEL CAMÍ

Núm. 760298
Excepcionalitat aplicació Decret Llei 6/2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Ajuntament en Ple, en sessió celebrada dia 30-11-2023, en relació al Decret Llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en materia d'habitatge, va adoptar els següents acords:

“El Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge, dictat, segons estableix el seu article primer, “a l'objecte de l'adopció de mesures extraordinàries i urgents per augmentar l'oferta d'habitatge a preu assequible a les Illes Balears amb la finalitat de contribuir a l'efectivitat del dret a l'habitatge reconegut en la Constitució espanyola i en l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, d'acord amb els principis que estableix l'art. 2.1 de la Llei 5/2018, de 19 de juny, de l'habitatge de les Illes Balears”.

L'esmentat Decret llei modifica una sèrie de punts de l'articulat de la Llei 12/2017 de 29 de Desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears; no obstant, estableix la possibilitat de què els Ajuntaments, en l'àmbit de les seves competències, acordin no aplicar disposicions concretes o bé exceptuar-ne la seva aplicació a immobles concrets.

Així doncs, dins aquesta excepcionalitat que preveu aquest Decret llei, es proposa al Ple de la Corporació l'adopció dels següents acords:

1.-No aplicar la Disposició Addicional dissetena que s'afegeix a la Llei 12/2017 de 29 de Desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears, a la Plaça Hostals, a la Plaça Nova i al C/ Bernat de Santa Eugènia en la seva totalitat, per tal de no destruir el teixit comercial del municipi.

2.-No aplicar la Disposició Addicional vintena que s'afegeix a la Llei 12/2017 de 29 de Desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears, per raons paisagístiques i de mobilitat.

3.-No aplicar la Disposició Addicional vint-i-unena que s'afegeix a la Llei 12/2017 de 29 de Desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears, per raons de preservació de l'entorn urbà i les proporcions volumètriques del seu teixit.

4.-Entendre tots aquests punts sense perjudici d'un posterior estudi detallat, si escau.       

5.-Publicar aquest acord al BOIB de les Illes Balears”.

 

Santa Maria del Camí, 1 de desembre de 2023

El batle-president Nicolau Canyelles