Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 759058
Resolució de concessió dels premis derivats de la Convocatòria del concurs de curtmetratges MFC#MallorcaFilmCurtmetratges 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (identif.): 679261

Antecedents

1. Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme de 2 de març de 2023 per la qual s'aprova la convocatòria del concurs de curtmetratges MFC#MallorcaFilmCurtmetratges, extracte publicat en el BOIB núm. 28, de 4 de març de 2023, amb una despesa de 25.000 €. En l'esmentada convocatòria s'especifiquen les categories dels premis, els requisits dels candidats i de les obres presentades, el termini, lloc i documentació per a la presentació de les sol·licituds i el procediment de concessió i pagament dels premis.

2. Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme, de 4 de maig de 2023, de nomenament dels membres del Jurat, publicat en el BOIB núm. 58, de 6 de maig de 2023, amb modificació per Resolució de la vicepresidenta de la Fundació Mallorca Turisme d'11 d'octubre de 2023.

3. El dia 28 de maig de 2023 són les eleccions municipals i autonòmiques a la comunitat autònoma de les Illes Balears i als consells insulars, i per tant al Consell Insular de Mallorca.

4. Després de les eleccions al Consell de Mallorca hi ha un canvi de govern en el Consell i el 12 de juliol es nomena a Susanna Sciacovelli directora insular per a la Demanda i Hospitalitat, mitjançant Decret de la presidència del Consell insular de Mallorca pel qual es nomenen alts càrrecs, publicat en el BOIB núm. 37, de 13 de juliol.

5. El 21 de juliol de 2023 s'informa el Patronat de la Fundació Mallorca Turisme que Susanna Sciacovelli és la nova vicepresidenta de la Fundació. La vicepresidenta es veu amb l'obligació de continuar amb els procediments que es troben en tramitació en la Fundació en el moment d'assumir el càrrec.

6. Acta de 13 de novembre de 2023 sobre la decisió del Jurat, una vegada fetes les valoracions, i sobre el resultat de les votacions per xarxes, amb la proposta dels guanyadors de la Convocatòria.

7. Informe jurídic de 15 de novembre de 2023 sobre la proposta de resolució de concessió dels premis derivats de la Convocatòria del concurs de curtmetratges MFC#MallorcaFilmCurtmetratges, amb els guanyadors dels premis.

8. En el pressupost de la Fundació de 2023 hi ha crèdit adequat i suficient per fer front a la despesa derivada de la concessió dels premis.

Fonaments de dret

1. L'article 1 de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca estableix que el seu objecte és regular el règim jurídic general de les subvencions atorgades pel Consell Insular de Mallorca, els organismes autònoms que en depenen i les entitats de dret públic amb personalitat jurídica pròpia vinculades o depenents (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, segons la modificació introduïda per Acord de Ple de 14 de juny de 2018, BOIB núm. 96, de 4 d'agost)

2. Disposició addicional primera de l'Ordenança esmentada, quan diu que els subjectes inclosos dins l'àmbit d'aplicació d'aquesta Ordenança poden convocar premis que tenen per objecte reconèixer, recompensar i estimular accions que en són mereixedores sempre que estiguin en les línies d'actuació pròpies dels diferents departaments de la corporació.

3. D'acord amb l'article 16 f) dels Estatuts de la Fundació Mallorca Turisme és una atribució de la direcció formalitzar i aprovar tota classe d'actes i contractes (BOIB núm. 24, de 23 de febrer de 2019, amb modificació BOIB núm. 10 de 23 de gener de 2021).

4. Segons l'article 15.4 dels esmentats Estatuts, en cas de vacant, absència o malaltia, la persona que ocupa la vicepresidència exerceix la direcció de la Fundació, i segons l'article 8.3 b) ... la vicepresidència correspon a la persona que ocupa la direcció insular que gestiona l'àrea de Turisme.

Per tot això, dict la següent,

Resolució

1 Concedir els premis de la Convocatòria del concurs de curtmetratges MFC#MallorcaFilmCurtmetratges a:

1r premi (dos premiats), 6.500 € cada un:

La Nau, de Guillem Miró

Llavors, d'Antoni Bestard

 

2n premi (dos premiats), 3.500 € cada un:

Ben, de Miguel Angel Durán

Zama, de Miguel Angel Marqués  

 

3r premi (dos premiats), 2.000 € cada un:

 El Nido, de David Ordinas

Otomaniki, de Joan Bover

 

4t premi (premi de les xarxes), 1.000 €

Zama, de Miguel Angel Marqués

2 Ordenar el pagament de les obligacions assenyalades en el punt anterior, amb càrrec a l'aplicació pressupostària 479 de la Fundació Mallorca Turisme.

3 Notificar aquesta resolució als interessats, publicar-ho en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i que es comuniqui a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

4 Informar els interessats en el procediment que, contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el Consell executiu del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la publicació de la resolució de concessió dels premis en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra la desestimació presumpta, per silenci, del recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del Jutjat contenciós administratiu que correspongui en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot interposar, si s'escau, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, el dia de la signatura electrònica (29 de novembre de 2023)

La vicepresidenta de la Fundació Mallorca Turisme Susanna Sciacovelli