Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 758903
Resolució de modificació del Jurat del concurs de curtmetratges “MFC #MallorcaFilmCurtmetratges”

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 679261

Antecedents

1. Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme per la qual aprova la Convocatòria d'un concurs de curtmetratges MFC #MallorcaFilmCurtmetratges de 2 de març de 2023, extracte publicat en el BOIB núm.  28, de 4 de març de 2023.

2. Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme de nomenament dels membres del Jurat en el concurs de curtmetratges “MFC #MallorcaFilmCurtmetratges” de 4 de maig de 2023 (BOIB núm. 58, de 6 de maig).

3. El dia 28 de maig de 2023 són les eleccions municipals i autonòmiques a la comunitat autònoma de les Illes Balears i, per tant, al Consell Insular de Mallorca.

4. Mitjançant Decret de la Presidència del Consell Insular de Mallorca pel qual es nomenen alts càrrecs (BOIB núm. 37, de 13 de juliol), s'anomena a Susanna Sciacovelli com a directora insular de Turisme per a la Demanda i l'Hospitalitat. El 21 de juliol de 2023 s'informa el Patronat de la Fundació que és la nova vicepresidenta de la Fundació.  

5. La vicepresidenta continua la tramitació dels expedients oberts en la Fundació entre els quals hi ha la Convocatòria del concurs esmentat, que es troba en fase de valoració pel Jurat dels curtmetratges presentats en la Convocatòria.

6.  El punt 8 de la Convocatòria del concurs estableix que «per valorar les categories dels curtmetratges que no pertanyen a la categoria del premi de les xarxes socials, es constitueix un jurat format per persones vinculades al sector audiovisual de Mallorca, sempre comptant amb un membre del sector turístic, el qual ha d'avaluar la qualitat de les obres presentades i ha de triar els guanyadors dels tres primers premis».

7. En el moment de designar al Jurat manca nomenar un membre del sector turístic, per la qual cosa és necessari modificar la seva composició per poder deliberar d'acord amb el contingut de la Convocatòria.

Fonaments de dret

1. D'acord amb l'article 16 dels Estatuts de la Fundació Mallorca Turisme són atribucions de la direcció gestionar i executar els plans i els programes que aprova el Patronat i formalitzar i aprovar tota classe d'actes i contractes (BOIB núm. 24, de 23 de febrer de 2019).

2. La Disposició addicional primera de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca estableix en el punt 5 que «...El Jurat, del qual formen part les persones que s'han de designar en la convocatòria per la preparació o per la idoneïtat, siguin personal de la corporació o no ho siguin, és qui valora els projectes presentats en funció dels criteris detallats en les convocatòries, emet el veredicte i l'eleva a l'òrgan que concedeix el premi. El jurat pot proposar declarar totalment o parcialment deserta la convocatòria, si creu que els projectes presentats no assoleixen els objectius prevists».

Per tot això, dict la següent,

RESOLUCIÓ

1. Anomenar el Jurat en el Concurs de curtmetratges “MFC #MallorcaFilmCurtmetratges”, el qual estarà format per:

  • Fernando Schwartz – escriptor, presentador de televisió (Lo + Plus) i diplomàtic
  • Marga Meliá – directora i guionista
  • Agnès Llobet – actriu i guionista
  • Fernando Bauzá – director creatiu i editor
  • Luis del Olmo -  president del Clúster d'Innovació Tecnològica en Turisme de Balears (Balears.t)
  • Secretari: Pedro Barbadillo, responsable de la Mallorca Film Commission, amb veu i sense vot.

2. Atorgar els premis als curtmetratges amb més vots favorables, a criteri del Jurat. Si el Jurat considera que cap de les obres presentades no assoleix la qualitat mínima per ser guardonada o no compleix amb els requisits que estableix la convocatòria, els premis poden quedar deserts.

3. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Informar els interessats que contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el Consell executiu del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra la desestimació presumpta, per silenci, del recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del Jutjat contenciós administratiu que correspongui en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot interposar, si s'escau, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, el dia de la signatura electrònica (11 d'octubre de 2023)

La vicepresidenta de la Fundació Mallorca Turisme Susanna Sciacovelli