Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 758145
Resolució de la directora general de Cultura per la qual es concedeix un ajut a favor de l’Associació El Mirall per a la publicació El Mirall Revista Cultural, en el marc de la convocatòria dels ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 6 de maig de 2023 es va publicar, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears número 58, la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoquen ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023.

2. En data 22 de juny de 2023 la directora general de Política Lingüística va dictar la proposta de resolució per la qual es denega o es concedeix, s'autoritza i es disposa la despesa derivada dels ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023.

3. En data 5 de juliol de 2023 el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura va dictar la Resolució per la qual es deneguen o es concedeixen els ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023.

4. En la mateixa data de 5 de juliol de 2023 es va signar la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual s'autoritza i es disposa la despesa derivada dels ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023.

5. En data 6 de juliol de 2023 es va publicar en el BOIB la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es deneguen o es concedeixen els ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023, però, per un error material en la publicació, aquesta va sortir sense l'annex en el qual s'indicaven les sol·licituds a les quals es concedia una subvenció.

6. Per això, en data 8 de juliol de 2023 es va publicar la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es rectifica l'errada advertida en la publicació de la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es deneguen o es concedeixen els ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023, mitjançant la qual es publicava l'annex amb les subvencions concedides.

7. En data 12 de juliol de 2023 l'Associació El Mirall va interposar un recurs potestatiu de reposició contra la Resolució de concessió de la convocatòria d'ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023, pel fet que no es va tenir en consideració la sol·licitud que va presentar l'entitat, en data 15 de maig de 2023, a través del Registre Electrònic Comú (amb núm. REGAGE23e00030845466), per prendre part en la convocatòria esmentada.

8. Consegüentment, mitjançant resolució d'1 de setembre de 2023, el director general de Cultura va estimar parcialment el recurs de reposició interposat pel senyor Jaume Lladó Jaume contra la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es deneguen o es concedeixen els ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023, en el sentit de retrotreure el procediment al moment en què es va presentar la sol·licitud i, per tant, procedir al seu estudi i tramitació.

9. Tal com consta en l'acta de sessió número 3, de 2 d'octubre de 2023, de la Comissió d'Avaluació prevista en la convocatòria d'ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears, la Comissió ha comprovat que es tracta d'una sol·licitud corresponent a la línia D (edició en català d'una publicació periòdica de temàtica especialitzada) per a la publicació en paper El Mirall Revista Cultural. Un cop revisada la documentació, s'ha constatat que compleix amb els requisits establerts en la convocatòria i, per tant, s'ha admès la sol·licitud.

10. Segons reflecteix la mateixa acta de sessió, la sol·licitud de l'Associació El Mirall ha estat avaluada i qualificada d'acord amb el barem establert en el punt catorzè de la Resolució de la convocatòria, a l'efecte de fixar l'import de laconcessió, amb el resultat següent:

Núm. exp.

Sol·licitant

Publicació

NIF

Puntuació

Cost activitat

Import sol·licitat (cost subvencionable)

Import subvenció

45

Associació El Mirall

El Mirall Revista Cultural

G07278385

17,00

19.854,98 €

19.854,98 €

7.500 €

11. D'altra banda, s'ha comprovat que l'entitat beneficiària està al corrent de les obligacions tributàries davant la hisenda estatal i autonòmica, així com de les obligacions amb la Seguretat Social.

12. En data 2 de novembre de 2023 la directora general de Cultura va dictar la proposta de resolució per la qual s'autoritza i es disposa la despesa a favor de l'Associació El Mirall, en el marc de la convocatòria dels ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023.

En data 3 de novembre de 2023 s'ha notificat a l'entitat la proposta de resolució esmentada.

13. Segons estableix el punt quinzè, apartat 2, de les bases de la convocatòria, una vegada publicada la proposta de resolució, els beneficiaris als quals s'ha proposat la concessió han de comunicar si accepten la subvenció o hi renuncien. En qualsevol cas, si en el termini de vuit dies hàbils des de la notificació de la proposta de resolució el beneficiari no fa constar el contrari, s'entendrà que accepta la subvenció que se li ha adjudicat.

14. L'entitat ha acceptat la proposta de resolució, i s'entén que accepta la subvenció que s'ha proposat.

15. D'acord amb el que estableixen els articles 27.2 i 31 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, aquest expedient es tramita en exercici de la gestió ordinària de l'administració.

Fonaments de dret

1. La Llei 3/1986, de 29 d'abril, de normalització lingüística a les Illes Balears.

2. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3. La Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

5. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura.

8. La Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoquen ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023.

9. La Resolució del conseller de Turisme, Cultura i Esports per la qual es modifica la composició de la Comissió Avaluadora de la convocatòria d'ajuts destinats als mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2023.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Concedir una subvenció, i adoptar i disposar la despesa a favor de l'Associació El Mirall per a la publicació El Mirall Revista Cultural, per un import de 7.500 €.

2. Informar el beneficiari que disposa de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la data de notificació de la resolució de concessió per presentar la justificació de la subvenció, d'acord amb els termes que indica el punt setzè de l'annex de la Resolució de la convocatòria.

3. Abonar, només, l'import de la subvenció una vegada que el beneficiari hagi justificat que ha duit a terme les activitats que fonamenten la concessió de l'ajut i les despeses que aquesta actuació ha suposat.

4. Comunicar al beneficiari que l'acceptació de la subvenció implica el compliment de les obligacions recollides en el punt desè de l'annex de la convocatòria i totes les que recull la normativa de subvencions.

5. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Turisme, Cultura i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 24 de novembre de 2023)

La directora general de Cultura Ricarda Margarita Vicens Schluhe