Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FUNDACIÓ ORQUESTRA SIMFÒNICA ILLES BALEARS

Núm. 755290
Bases reguladores i convocatòria de la concessió de beques del programa «Acadèmia Simfònica», en règim de concurrència competitiva, per a estudiants de cicles superiors de música

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Preàmbul

L'objectiu d'aquestes bases és regular el procediment en règim de concurrència competitiva per a la concessió d'ajudes a alumnes d'estudis superiors de música (nivell màster inclòs) amb la finalitat de participar en la Temporada Simfònica de les Illes Balears 2023-2024.

La Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, entitat que convoca aquestes ajudes econòmiques, és una organització espanyola, sense ànim de lucre, de titularitat pública, de naturalesa institucional, amb personificació privada, que té afectat de manera duradora el seu patrimoni en la realització de les finalitats d'interès general detallades en els seus Estatuts (BOIB núm. 202, d'1 de desembre de 2020).

Per tant, amb la finalitat de donar suport a la formació musical, es convoquen les beques «Acadèmia Simfònica» per participar en quatre concerts de la Temporada Simfònica 2023-2024.

Aquestes ajudes econòmiques tenen la consideració d'aportacions a títol gratuït en règim de dret privat, excloses de l'àmbit d'aplicació del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

Primera

Objecte

Les beques tenen com a principal objectiu apropar l'alumnat d'estudis superiors de música (nivell de màster inclòs) a la pràctica del seu ofici dins una orquestra professional, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, amb la qual cosa poden aconseguir una formació més completa i un perfeccionament tècnic i artístic.

Com a resultat complementari, cal destacar que, alhora que es du a terme la participació dels estudiants en l'Orquestra, s'aconsegueix i es produeix una trobada d'experiències professionals i un intercanvi de coneixements musicals entre els estudiants, els músics de l'Orquestra i els artistes o directors convidats.

Segona

Beneficiaris. Requisits i obligacions

Poden ser beneficiaris d'aquestes beques els alumnes d'estudis superiors de música (nivell màster inclòs) amb ciutadania dels estats membres de la Unió Europea, matriculats a qualsevol centre públic o privat per al curs acadèmic 2023-2024, en la data de finalització de presentació de sol·licituds. L'instrument objecte d'estudi s'ha de correspondre amb qualsevol dels instruments presents en l'Orquestra: violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, clarinet, fagot, trompa, trompeta, percussió o arpa.

La matrícula acadèmica presentada per justificar el compliment del requisit anterior ha de correspondre a l'instrument per al qual se sol·licita la beca.

Els estudiants que participin en l'«Acadèmia Simfònica» han de formar part de la dinàmica de treball de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears durant els programes assignats: preparar la seva part individualment, assistir als assajos i el concert de temporada corresponent.

Tercera

Aplicacions: documentació i condicions de presentació

Les sol·licituds de beques s'han d'adreçar al gerent de la Fundació i presentar-se preferentment per correu electrònic a l'adreça academia@simfonicadebalears.com.

També es poden presentar al Registre de la Fundació (en horari de 9.00 h a 14.00 h; situat al carrer de Vicenç Juan i Rosselló, 22 B, de Palma).

El termini de presentació de sol·licituds es fixa fins al dia 10 de desembre de 2023.

La sol·licitud ha d'emplenar-se seguint el formulari normalitzat que figura en l'annex 1.

A més de la sol·licitud, s'ha de presentar la documentació següent:

1. Còpia del document que acrediti la identitat de la persona sol·licitant (DNI per ambdues cares, NIE, passaport, etc.)

2. Currículum dels estudis musicals.

3. Còpia de la documentació acreditativa de la condició vigent d'estudiant d'estudis superiors de música o màster en l'instrument per al qual es presenta sol·licitud de beca.

4. Vídeo interpretant, de manera individual, una part del repertori o una composició de l'instrument per al qual es presenta sol·licitud de beca (màxim 4 minuts).

El vídeo s'ha de presentar en format estàndard MP4, AVI, MOV, MPEG o similar, enviat per correu electrònic (o a través del núvol, si per la grandària del vídeo és necessari, amb eines com WeTransfer o similars); o dins un USB o un CD, si la sol·licitud es registra presencialment al Registre de la Fundació. Aquests dispositius d'emmagatzematge es retornaran als interessats, després d'una petició expressa, una vegada finalitzada l'«Acadèmia Simfònica».

Una vegada transcorregut el termini per presentar les sol·licituds, la Fundació requerirà els interessats que hagin presentat la documentació incorrectament perquè facin les esmenes corresponents en un termini màxim de tres dies hàbils. En cas que no esmenin els defectes o que els esmenin fora de termini, s'entendrà que queden exclosos del procediment.

Quarta

Comissió de Valoració

Les sol·licituds les ha d'avaluar una comissió de valoració amb la composició següent:

  • President: el director titular.

  • Vocal: el concertino i els solistes de cada secció (solista de violí II, solista de viola, solista de violoncel, solista de contrabaix, solista de flauta, solista d'oboè, solista de clarinet, solista de fagot, solista de trompa, solista de trompeta, solista de trombó, solista de tuba, solista de percussió).

  • Secretari: el departament de producció, sense vot, que actuarà davant la Comissió únicament exercint les funcions de secretari d'actes.

La Comissió ha d'actuar en presència del president, el secretari i, almenys, la majoria dels membres.

La Comissió ha d'emetre un informe proposta en el qual es detallin els resultats de les avaluacions efectuades.

El gerent de la Fundació és l'òrgan competent per resoldre el resultat de la convocatòria de concessió de les beques, segons l'informe proposta de la Comissió.

La resolució del procediment s'ha de notificar als interessats i publicar en el lloc web de la Fundació (https://simfonicadebalears.com) i en el BOIB.

Cinquena

Import i pagament

L'import màxim reservat del capítol IV d'Ingressos de la FOSIB per a aquesta convocatòria de beques «Acadèmia Simfònica» és de 16.000 euros, amb càrrec al pressupost de la Fundació de l'exercici 2023. Per tant, es poden concedir ajudes fins a un màxim global d'aquest import dins aquesta convocatòria segons la valoració proposta efectuada per la Comissió. Finalitzats els programes, el romanent ha de revertir de nou al pressupost del capítol IV d'Ingressos de la FOSIB.

La beca consisteix en una ajuda econòmica destinada a compensar les despeses en material relacionat amb els estudis (matrícules, material per a l'instrument, partitures, cursos, etc.), en les quanties que es relacionen a continuació:

— Beca programa 1: 400 euros.

— Beca programa 2: 300 euros.

— Beca programa 3: 300 euros.

Els estudiants que acreditin la matrícula en un centre situat fora de l'illa de Mallorca poden rebre una compensació per les despeses d'estada, vols, trajectes i dietes, de fins a un màxim de 700 euros. Perquè la Fundació compensi aquestes despeses als estudiants, hauran d'enviar un justificant de les despeses en què han incorregut a l'adreça electrònica factures@simfonicadebalears.com.

Tots els pagaments, inclosa la beca, s'abonaran mitjançant una transferència bancària al compte corrent indicat a la sol·licitud. No es pagarà com a despesa la que no estigui justificada i enviada a l'adreça indicada.

Sisena

Dates i programes de l'«Acadèmia Simfònica»

 

Programa 1: Concerts del dia 25 (Palma) i 26 (Manacor) de gener de 2024

Arribada: 21 de gener

Repertori:

Gustav Mahler, Simfonia n. 5, op. 144

Director: Pablo Mielgo

Beques que es convoquen per al programa:

 

● 2 violins I

● 4 violins II

● 2 violes

● 3 violoncels

● 2 contrabaixos

● 1 flauta

● 2 trompes

● 1 trompeta

● 2 percussió

 

Programa 2: Concert el dia 14 de març (Palma)

Arribada: 10 de març

Repertori:

Francis Poulenc, Sonata

Carl Reinecke, Concert per a flauta, op. 283

Maurice Ravel, Daphnes i Chloé (suite) n. 2

Maurice Ravel, La Valse

Solista: Emmanuel Pahud

Director: Pablo Mielgo

Beques que es convoquen per al programa:

 

● 2 violins I

● 4 violins II

● 2 violes

● 3 violoncels

● 2 contrabaixos

● 1 flauta

● 1 clarinet

● 1 fagot

● 1 arpa

● 3 percussió

 

Programa 3: Concert el dia 2 de maig de 2024 (Palma)

Arribada: 28 d'abril de 2024

Repertori:

Robert Schumann, Concert per a piano, op. 54

Dmitri Xostakóvitx, Simfonia n. 15, op. 144

Solista: Alexandra Dovgan

Director: Pablo Mielgo

Beques que es convoquen per al programa:

 

● 3 violins I

● 5 violins II

● 3 violes

● 3 violoncels

● 2 contrabaixos

● 3 percussió

 

Setena

Publicació

Aquesta convocatòria s'ha de publicar en el BOIB, al tauler d'anuncis de la seu de la Fundació i en el seu lloc web

(https://simfonicadebalears.com).

 

Palma, 29 de novembre de 2023

El gerent Miquel Àngel Parera Salvà

 

ANNEX 1 Model de sol·licitud «Acadèmia Simfònica» 2023-2024

Nom:

 

Llinatges:

 

DNI o document acreditatiu identitat:

 

Adreça:

 

Població:

 

Telèfon de contacte:

 

Adreça electrònica:

 

Instrument:

 

Programes dels quals sol·licita la beca

(marcau la casella o caselles amb una X):

 (  )  Programa 1

 (  ) Programa 2

 (  ) Programa 3    

Número de compte bancari:

 

 

(  ) Accept les condicions de la beca (marcau la casella amb una X si acceptau les condicions)

 

(  ) Accept el tractament de les meves dades personals per a la valoració i concessió de la beca (marcau la casella amb una X si acceptau el tractament)

 

Data i signatura:

Informació relativa a la protecció de dades personals

De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 (RGPD) i la legislació vigent en matèria de protecció de dades, us informam del tractament de dades personals que conté aquesta sol·licitud/formulari.

  1. Finalitat del tractament i base jurídica: gestió de l'accés a les beques convocades.
  2. Responsable del tractament: Gerència de la FOSIB.
  3. Cessió de les dades personals: no es preveu la cessió de les dades.
  4. Termini de conservació de les dades: les dades es conservaran durant el temps necessari per complir la finalitat per a la qual es van recollir i per determinar les possibles responsabilitats que es puguin derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. És aplicable el que disposa la normativa d'arxius i documentació. Les dades econòmiques es conservaran d'acord amb el que preveu la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària.
  5. Existència de decisions automatitzades: no està previst fer cessions de dades a tercers països. El tractament de les dades ha de possibilitar la resolució de reclamacions o consultes d'una manera automatitzada. No està prevista la realització de perfils.
  6. Exercici dels drets i reclamacions: la persona afectada pel tractament de dades personals pot exercir els drets d'informació, d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats (i, fins i tot, de retirar el consentiment, si escau, en els termes que estableix el RGPD) davant el responsable del tractament esmentat abans, mitjançant un correu a informacio@simfonicadebalears.com.

Amb posterioritat a la resposta del responsable o al fet que no hi hagi resposta en el termini d'un mes, pot presentar la «Reclamació de tutela de drets» davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).

Delegació de protecció de dades: PROFESIONAL GROUP CONVERSIA, SLU. Adreça electrònica de contacte: informacio@simfonicadebalears.com.