Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 753650
Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual es modifica la Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Per mitjà de la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) de 8 de març de 2023 (BOIB núm. 32, de 14 de març de 2023), es van convocar ajudes per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2023.

2. El crèdit assignat a la convocatòria és de 950.000 € (nou-cents cinquanta mil euros), amb càrrec al capítol IV del pressupost de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 2023, dels quals 540.000 € (cinc-cents quaranta mil euros) es destinen a la línia A, d'empreses i autònoms, i 360.000 € (tres-cents seixanta mil euros), a la línia B, d'associacions i entitats sense ànim de lucre.

3. La Resolució de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals per la qual es transfereixen els crèdits a les comunitats autònomes destinats a la gestió dels ajuts a l'escriptura de guions i desenvolupament de projectes audiovisuals en l'any 2023, atenent l'Acord de la Conferència Sectorial de Cultura del 13-18 de juliol de 2023, estableix la transferència de 14.500.000 euros a les comunitats autònomes, 235.024,78 euros dels quals corresponen a l'Institut d'Estudis Baleàrics.

4. L'import de 235.024,78 euros es destina a la línia per a l'audiovisual prevista en el punt 3.2 de la convocatòria aprovada per la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 31 de març per la qual es convoquen ajudes per donar suport a la creació dels sectors de les arts escèniques, la música, la literatura, el còmic i la il·lustració, les arts visuals i l'audiovisual de les Illes Balears per a l'any 2023.

5. El crèdit inicial de 98.000 euros de la línia per a l'audiovisual establert en la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics esmentada en el punt anterior es redistribueix a la convocatòria aprovada mitjançant la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2023 (BOIB núm. 32, de 14 de març de 2023).

6. D'acord amb punt 3.3 de la convocatòria de suport a fires i festivals, sempre que la disponibilitat pressupostària ho permeti es pot incrementar l'import d'aquesta convocatòria. L'import consignat inicialment es pot ampliar mitjançant una resolució d'ampliació del crèdit assignat. Aquesta ampliació, tret que s'estableixi una altra cosa, no implica que el termini per presentar sol·licituds s'ampliï, i no afecta la tramitació ordinària de les sol·licituds presentades i no resoltes de manera expressa.

7. Per tot el que s'ha exposat, es considera convenient modificar el crèdit assignat a la convocatòria per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2023.

Fonaments de dret

1. La Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

3. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar l'apartat 3.1 de l'annex 1 de la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2023, que queda redactat de la manera següent:

3.1. El crèdit assignat a aquesta convocatòria és de 1.048.000 €, amb càrrec al capítol IV del pressupost de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 2023, dels quals 598.000 € es destinen a la línia A, d'empreses i autònoms, i 450.000 €, a la línia B, d'associacions i entitats sense ànim de lucre.

2.Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l'Institut d'Estudis Baleàrics en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 28 de novembre de 2023)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Jaime Bauzá Mayol