Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI, MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES

Núm. 751258
Acord d’aprovació definitiva amb prescripcions de la modificació puntual número 3 de les Normes subsidiàries d’Artà relativa a l’ampliació del sistema general EDAR Colònia de Sant Pere.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en sessió de dia 24 de novembre de 2023, ha pres l'acord següent:

«Atès l'expedient relatiu a la Modificació puntual núm. 3 de les Normes subsidiàries d'Artà relativa a l'ampliació del sistema general EDAR Colònia de Sant Pere, en el tràmit d'aprovació definitiva previst en l'article 54 de la Llei 12/2017, i en l'article 101.2 a) del Reglament general de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears per a l'illa de Mallorca, i d'acord amb el dictamen de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, aquesta Comissió Insular acorda aprovar definitivament l'esmentada modificació puntual amb subjecció a la següent prescripció:

A la fitxa de EDAR (Colònia de Sant Pere) s'inclou un nou apartat 6 que serà el següent:

6 - Criteris d'integració paisatgística: Caldrà tenir en compte les determinacions de l'article 119.2 de les NS d'Artà que regula els subsistemes d'infraestructures i serveis tècnics, i en especial, que els espais lliures d'edificacions o instal·lacions que constitueixen l'entorn d'aquests subsistemes mantindran el caràcter d'espais enjardinats, en general, tenint cura de l'arbrat i la vegetació existent.

Tot això, de conformitat amb l'informe emès pels Serveis Tècnic i Jurídic d'Urbanisme de la Direcció Insular d'Urbanisme i Planejament Municipal que com a motivació forma part integrant d'aquest acord.»

Així mateix, es fan públiques les normes urbanístiques

EDAR (Colònia de Sant Pere)

1. Situació i antecedents

Situació:

Pol 3, parc 317 i parc 7

Plànol:

PO 03

Classificació del sòl:

Sol rústic

Domini:

Públic

Sistema:

Parcel·la 317 * (Propietat pública)

part de la parcel·la 7: expropiació

Assignació:

Ajuntament

Es tracta dels terrenys destinats a l'estació depuradora d'aigües residuals dels nucli costaners

2. Condicions d'ordenació

Paràmetres d'edificació i usos

Paràmetres

 

 

Observacions

Superfície de parcel·la

 

5.954 m2

 

Segons dades catastrals

Tipologia edificatria

 

 

 

Superficie màxima d'ocupació

per l'edificació

10 %

 

 

total

80%

 

Edificabilitat màxima

sobre terreny

0,1 m2st/m2 sol

 

 

Sota terreny

0,1 m2st/m2 sol

La planta soterrani pot tenir accés des de l'exterior de l'edifici.

 

Superficie màxima per edifici

--

 

Volum màxim

Altura

reguladora

6 m

 

 

total

8 m

 

 

número de plantes

PB + 1P 2 Plantes

 

Distància mínima

a front

8 m

 

 

a partions

5 m

 

 

entre edificis

--

 

Usos admesos

Estació depuradora així com totes les activitats i usos que hi estan vinculats i li donen servei.

 (*) S'exceptuen del paràmetres d'alçada total màxima aquelles instal·lacions tècniques estrictament necessàries per al desenvolupament de l'activitat d'estació depuradors

3. Mesures ambientals

- En l'execució de les obres s'haurà de triar la maquinària i equips adequats per a cada feina que disposin de sistemes silenciadors i amb nivells baixos de renou i emissions de gasos.

- En l'execució de les obres s'haurien de realitzar regs periòdics dels accessos i esplanades d'obra, per evitar l'emissió de pols i partícules en suspensió cap l'atmosfera.

- Les obres en zona de policia precisaran autorització administrativa prèvia de la Direcció General de Recursos Hídrics.

- Per evitar la possible afecció a la tortuga mediterrània, caldrà realitzar batudes a la parcel·la afectada per tal de detectar possibles exemplars, que hauran de ser traslladats a parcel·les properes segures en condicions similars.

- El futur projecte d'ampliació de la depuradora s'ha de dissenyar de manera que l'impacte paisatgístic sigui el menor possible. Ajuntament d'Artà Modificació puntual núm. 3 de les NS. Ampliació del sistema general. EDAR Colònia de Sant Pere 37

4. Integració de la xarxa de clavegueram de Betlem i Sant Pere

- Prèviament a la posada en funcionament de la connexió dels nuclis urbans de Betlem i Sant Pere, s'haurà de garantir la suficiència de les EBAR Port i Montferrutx, així com de la conducció des d'aquests nuclis fins a l'EDAR.

- La connexió dels dos nuclis a l'EDAR es farà de manera gradual i coordinada, d'acord amb el previst en els respectius plans especials.

5. Observacions

- Es recorda que si el projecte d'ampliació de l'EDAR Colònia de Sant Pere no esttigués sotmès a avaluació ambiental, s'ha de trametre al Servei de Planificació al Medi Natural per emetre l'informe d'afecció a la XN2000 d'acord amb l'art. 39 de a Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO), ja que el projecte pot afectar el LIC marí Badies de Pollença i Alcúdia i el LIC Na Borges. Si l'ampliació s'hagués de sotmetre a avaluació d'impacte ambiental, l'anàlisi de repercussions sobre la XN 2000 s'integraria en el procediment d'AIA

6. Criteris d'integració paisatgística: Caldrà tenir en compte les determinacions de l'article 119.2 de les NS d'Artà que regula els subsistemes d'infraestructures i serveis tècnics, i en especial, que els espais lliures d'edificacions o instal·lacions que constitueixen l'entorn d'aquests subsistemes mantindran el caràcter d'espais enjardinats, en general, tenint cura de l'arbrat i la vegetació existent.

La publicació d'aquest acord es fa a reserva de l'aprovació de l'acta

Contra aquest acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent a la publicació del present acord. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

 

Palma, en la data de signatura electrònica (27 de novembre de 2023)

La secretària Francisca Serra Mas