Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CONSELL

Núm. 750475
Aprovació definitiva de l’Ordenança reguladora del preu públic pel servei de transport escolar a l’Institut d’Educació Secundària de Binissalem per alumnes de batxillerat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que durant el termini d'informació pública de l'acord del Ple de l'Ajuntament adoptat en la sessió ordinària de 26 de setembre de 2023, pel qual s'aprovà inicialment l'Ordenança reguladora del preu públic pel servei de transport escolar a l'Institut d'Educació Secundària de Binissalem per alumnes de batxillerat, no s'han presentat reclamacions o suggeriments, l'esmentat acord s'entén definitivament aprovat, conforme allò que disposa l'article 49.c de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim local, l'art. 102, apartat d) de la Llei Autonòmica 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears i l'article 47 del Text Refós de les Hisendes Locals (Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març).

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, sols es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptador a partir del dia següent al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 47 de l'esmentat Text Refós es publica el text íntegre de la modificació aprovada (art. 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril i art. 103.1 Llei Autonòmica 20/2006, de 15 de desembre):

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PEL SERVEI DE TRANSPORT ESCOLAR A L'INSTITUT D'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA DE BINISSALEM PER ALUMNES DE BATXILLERAT

Article 1r. Fonament i naturalesa.

Fent ús de les facultats concedides als articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, i de conformitat amb l'establert als articles 15 a 19, 41 a 47 i 127 del Reial Decret Llei 2/2004, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, de 5 de març, aquest Ajuntament estableix el «Preu públic pel servei de transport escolar a l'Institut d'Educació Secundària de Binissalem per alumnes de batxillerat», que es regirà per la present ordenança fiscal.

Article 2n. Fet imposable.

Constitueix fet imposable del preu públic, el servei de transport escolar dels alumnes de batxiller de l'Institut d'Educació Secundària de Binissalem des dels diferents punts d'aturada existents al llarg del terme municipal de Consell fins al centre escolar referenciat, de conformitat amb les rutes que en cada moment estableixi l'Ajuntament.

Article 3r. Subjecte passiu.

Estan obligats al pagament del preu públic, regulat en aquesta ordenança les persones que sol·licitin la prestació del servei referit a l'article anterior.

Article 4t. Quota tributària.

La quota tributària és de 70,00 euros per usuari i mes.

Article 5è. Exempcions subjectives, reduccions i bonificacions.

De conformitat amb l'establert per l'article 9.1 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, no es reconeixerà cap benefici tributari que no estigui previst a les normes amb rang de llei o els derivats de l'aplicació de Tractats Internacionals.

Article 6è. Meritació.

El preu públic es meritarà i naixerà l'obligació de contribuir des de que es realitzi la sol·licitud de prestació del servei per part de l'interessat.

Article 7è. Gestió i pagament.

1. L'obligació al pagament del preu públic regular en aquesta ordenança neix des del moment de la inscripció al servei.

2. El pagament del preu públic s'efectuarà de forma domiciliada mensualment, que es farà efectiu per avançat cada mes.

3. La inscripció es realitzarà a les oficines municipals, i s'haurà d'adjuntar còpia del document de l'entitat bancària en la que es farà constar el número de compte i el seu titular.

4. En el cas d'inscripció al servei un cop iniciat el mes, s'abonarà el mes sencer.

5. Les baixes d'aquest servei hauran de ser sol·licitades per registre d'entrada a les oficines de l'Ajuntament abans del dia 15 del mes anterior al qual es vulgui fer efectiva la baixa.

Excepte sol·licitud expressa de baixa, es considerarà prestat el servei, no retornant-se les mensualitats meritades en les quals la baixa no s'hagi sol·licitat conforme a l'establert al paràgraf anterior.

6. Es donarà de baixa a l'usuari del servei de transport escolar que no es trobi al corrent de pagament, no podent fer ús d'aquest.

7. Els deutes generats de l'aplicació d'aquestes normes podran ser exigits pel procediment administratiu de constrenyiment.

8. En el no regular a aquestes normes, seran aplicables les disposicions sobre gestió, liquidació i recaptació de tributs locals.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Consell, 24 de novembre de 2023

El batle Andreu Isern Pol