Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 748182
Modificacions en la designació dels tinents i tinentes de batlessa i dels membres de la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La batlia-presidència d'aquest Ajuntament, en data 24 de novembre de 2023, ha resolt literalment el següent:

Resolució

I. Després de la constitució de la nova corporació el passat dia 17 de juny, sorgida arran de les Eleccions Locals realitzades el passat dia 28 de maig, mitjançant el Decret núm. 2023/1076, de 19 de juny, es van designar els cinc tinents de batlessa, i amb el Decret 2023/1118, de 26 de juny, es van designar els membres integrants de la Junta de Govern Local (JGL).

II. Els tinents i les tinentes de batlessa són d'existència obligatòria en tots els municipis [art. 20.1 a) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local –LBRL-, i art. 22 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears –LMRLIB-]. Aquests són lliurement nomenats i cessats per la batlessa d'entre els membres de la JGL.

Els nomenaments i cessaments s'han de fer mitjançant resolució de Batlia, de la que se n'ha de donar compte al Ple en la primera sessió que se celebri, i notificar-se a les persones designades i publicar-se en el BOIB (art. 46.1 Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals –ROF-). El nombre de tinents i tinentes de batlessa no pot excedir del nombre de membres de la JGL (art. 46.2 ROF).

III. Correspon als tinents i tinentes de batlessa, per la seva condició, substituir en la totalitat de les seves funcions i per l'ordre del seu nomenament la batlessa, en els casos d'absència, malaltia o impediment (art. 47.1 ROF).

IV. L'article 47 del Reglament orgànic de l'Ajuntament de Santanyí (ROM) es limita a establir que la batlessa ha de designar els tinents i tinentes de batlessa d'entre els membres de la JGL mitjançant decret, del qual se n'ha de donar compte al Ple en la primera sessió que es realitzi, i notificar-ho personalment a les persones designades, i que el decret esmentat ha d'establir l'ordre de prelació en els supòsits de vacant, absència o malaltia, i la delegació genèrica de funcions, quan sigui necessària.

V. Atesa la delegació de competències i atribucions en els diversos membres de l'equip de govern, i després d'haver transcorregut 5 mesos des de l'inici de l'actual mandat, s'ha posat de manifest la necessitat de realitzar alguns canvis en la designació dels tinents i tinentes de batlessa, i dels membres de la JGL.

En conseqüència, RESOLC:

Primer. Modificar el Decret 2023/1076, de 19 de juny, en el sentit que els tinents i les tinentes de batlessa queden designats en els termes següents:

  • Primer tinent de batlessa: Sr. Joan Gaspar Aguiló Martínez.

  • Segon tinent de batlessa: Sr. Rafael Batle Gallardo.

  • Tercera tinenta de batlessa: Sra. Alícia Adrover González.

  • Quart tinent de batlessa: Sr. Antoni Matas Blanch.

  • Cinquena tinenta de batlessa: Sra. Maria Monserrat Bennásar.

Els tinents de batlessa la substitueixen, per ordre del seu nomenament i en els casos de vacant, absència o malaltia.

Segon. Modificar el Decret 2023/1118, de 26 de juny, en el sentit que els membres integrants de la Junta de Govern Local passen a ser els Srs. Joan Gaspar Aguiló Martínez, Rafael Batle Gallardo, Alícia Adrover González, Antoni Matas Blanch i Maria Monserrat Bennásar.

Tercer. Donar compte de la present resolució al Ple de la corporació i publicar-la al BOIB, sense perjudici de la seva efectivitat des de demà mateix, d'acord amb el que estableix l'art. 46.1 del ROF.

Quart. Notificar la present resolució a les persones interessades.

 

Santanyí, en la data de la signatura (24 de novembre de 2023)

La batlessa Maria C. Pons Monserrat