Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 747634
Acord del Consell de Govern de 24 de novembre de 2023 pel qual es nomenen els vocals, la presidenta i la secretària del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears va ser creat per la Llei 7/2017, de 3 d'agost, per la qual es modifica la Compilació de dret civil de les Illes Balears, com a òrgan permanent de consulta i assessorament del Govern de les Illes Balears —al qual està adscrit— i del Parlament de les Illes Balears en matèria de dret civil de les Illes Balears, sens perjudici de la seva funció d'assessorar també els consells insulars quan ho sol·licitin.

D'acord amb la disposició addicional cinquena de la Llei 7/2017, el Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears està format per un president o presidenta i nou vocals, més un secretari o secretària, i té una composició paritària, tant entre illes com entre dones i homes. Els seus integrants han de ser juristes de trajectòria professional o acadèmica reconeguda i experiència demostrada en el camp del dret civil de les Illes Balears, i no poden ocupar càrrecs públics ni per elecció ni per designació. Els membres del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears són designats en nombre de dos per cada consell insular i pel Govern de les Illes Balears, que també ha de nomenar un funcionari o funcionària que exerceixi les funcions de secretari o secretària, a l'inici de cada legislatura.

El Decret 28/2018, de 7 de setembre, pel qual es regulen diversos aspectes del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears, estableix que el Consell de Govern de les Illes Balears ha d'acordar el nomenament dels deu vocals del Consell Assessor de Dret Civil i la designació de qui n'ha de ser el president o presidenta. Així mateix, se n'ha de nomenar el secretari o secretària, que ha de ser un funcionari o funcionària de l'Administració de la Comunitat Autònoma. Els membres del Consell Assessor de Dret Civil han de prendre possessió dels càrrecs davant la presidenta del Govern de les Illes Balears.

Per l'Acord de 7 de febrer de 2020, un cop iniciada la desena legislatura, el Consell de Govern de les Illes Balears —després de les designacions pertinents— va nomenar els vocals del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears, com també el president i el secretari (BOIB núm. 17, de 8 de febrer de 2020). Posteriorment, per l'Acord de 18 d'octubre de 2021, va disposar el cessament i el nomenament del secretari (BOIB núm. 143, de 19 d'octubre de 2021).

Ara, iniciada l'onzena legislatura, cal que, amb les designacions prèvies dels membres corresponents pel Govern de les Illes Balears i pels consells insulars, el Consell de Govern acordi el nomenament dels vocals, del president o presidenta i del secretari o secretària del Consell Assessor de Dret Civil.

D'acord amb la normativa vigent, s'ha designat membres del Consell Assessor de Dret Civil les persones següents:

— La senyora María Pilar Ferrer Vanrell, designada pel Govern de les Illes Balears.

— El senyor Raimundo Fortuñy Marqués, designat pel Govern de les Illes Balears.

— El senyor José Antonio Carbonell Crespí, designat pel Consell Insular de Mallorca.

— La senyora Margarita M. Grau Sancho, designada pel Consell Insular de Mallorca.

— La senyora Ana Maria Cegarra Carreras, designada pel Consell Insular de Menorca.

— El senyor Carlos Dubón Anglada, designat pel Consell Insular de Menorca.

— La senyora Olga Patricia Cardona Guasch, designada pel Consell Insular d'Eivissa.

— La senyora Maria Torres Bonet, designada pel Consell Insular d'Eivissa.

— El senyor Ángel C. Navarro Sánchez, designat pel Consell Insular de Formentera.

— La senyora Shadia Nasser García, designada pel Consell Insular de Formentera.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Presidència i Administracions Públiques, en la sessió de 24 de novembre de 2023, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Nomenar els vocals següents del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears:

— La senyora María Pilar Ferrer Vanrell

— El senyor Raimundo Fortuñy Marqués

— El senyor José Antonio Carbonell Crespí

— La senyora Margarita M. Grau Sancho

— La senyora Ana Maria Cegarra Carreras

— El senyor Carlos Dubón Anglada

— La senyora Olga Patricia Cardona Guasch

— La senyora Maria Torres Bonet

— El senyor Ángel C. Navarro Sánchez

— La senyora Shadia Nasser García

Segon. Nomenar presidenta del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears la senyora María Pilar Ferrer Vanrell.

Tercer. Nomenar secretària del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears la senyora Georgiana Delfont Cabrero.

Quart. Deixar sense efecte l'Acord del Consell de Govern de 7 de febrer de 2020 pel qual es nomenen els vocals, el president i el secretari del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears, com també l'Acord del Consell de Govern de 18 d'octubre de 2021 pel qual es disposa el cessament i el nomenament del secretari del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. Disposar que aquest Acord sigui efectiu a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 24 de novembre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens