Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE DEIÀ

Núm. 743999
Aprovació definitiva del Projecte de modificació de l’ordenança reguladora de les tarifes del servei públic d’escola infantil de Deià

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent transcorregut el termini de trenta dies d'exposició pública de l'aprovació inicial del Projecte de modificació de l'ordenança reguladora de les tarifes del servei públic d'escola infantil de Deià, sense presentació d'al·legacions, s'ha aprovat definitivament el reglament.

Per tal motiu i, en compliment del disposat en els articles 102 i 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les illes Balears, juntament amb l'establert en els articles 49 i 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, a continuació es publica el text íntegre de l'esmentada Ordenança:

PROJECTE DE MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA REGULADORA DE LES TARIFES DEL SERVEI PÚBLIC D'ESCOLA INFANTIL DE DEIÀ

Article 1r.- Concepte

De conformitat amb allò previst a l'art. 127 en relació amb l'art. 41), ambdós del RDL 2/2004, de 5 de març de març pel que s'aprova el Tex Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Local, aquest Ajuntament estableix els preus públics per al serveis educatius, de guarderia i d'altres prestats per l'Escola Infantil de Deià.

També es fa conforme al Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari, a la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (LOMLOE), a la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears i a la Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears.

Aquests preus públics estan especificades a les tarifes contingudes als articles 3r i es regiran per la present Ordenança.

Article 2n.- Obligats al pagament

Estan obligats al pagament de les tarifes regulades per aquesta Ordenança les persones que es beneficiïn dels serveis als quals fa referència l'article anterior.

Article 3r.- Quantia de les tarifes de cada servei

Amb caràcter general, les tarifes a pagar pels següents servei seran (si no s'indica el contrari, les quantitats són mensuals):

 

 

0-1 anys

1-2 anys

2-3 anys

 

Material (anual)

50€

50€

50€

08:00-09:00

Acollida

10€

10€

10€

Acollida puntual

3,5€/dia

3,5€/dia

3,5€/dia

09:00-13:00

Escolarització

0€

0€

0€

13:00-15:00

Dinar + descans

 0€

0€

0€

15:00-16:00

Recollida

 10€

10€

10€

Recollida puntual

3,5€/dia

3,5€/dia

3,5€/dia

Tindran una bonificació del 10% sobre el preu d'acollida, escolarització i recollida:

1) Les famílies nombroses.

2) Les famílies monoparentals.

3) Les famílies amb un infant matriculat amb necessitats educatives especials.

Aquelles famílies que tinguin dos o més fills matriculats tindran una bonificació del 50% sobre el preu d'acollida i recollida.

 

Article 4t.- Obligació de pagament

Neix des de es moment de la matriculació en ferm a partir del primer dia del curs. Si la matriculació és posterior a l'inici del curs l'obligació de pagament neix a partir de la data de la matriculació.

Article 5è.- Normes de gestió

El pagament s'efectuarà per mensualitats avançades, i dins els primers cinc dies de cada mes per domiciliació bancària.

En el casos de falta de pagament de les tarifes es seguirà el següent procediment:

a) Falta de pagament durant un mes: la direcció de l'escoleta es posarà en contacte amb la família de l'infant per tal d'aclarir la situació detectada.

b) Falta de pagament durant dos mesos: la treballadora social de l'Ajuntament es posarà en contacte amb la família de l'infant per tal d'aclarir la situació detectada.

c) Falta de pagament durant tres mesos: un retard en el pagament de més de tres mensualitats sense motiu que ho justifiqui significarà la baixa de l'infant al centre, previ avís per escrit amb quinze dies d'antelació. Amb anterioritat la direcció de l'escoleta elaborarà l'informe corresponent que remetrà a l'Ajuntament.

Article 6è.- Exempcions

A instància de la part interessada i en tot cas previ informe tècnic favorable dels serveis socials, l'Ajuntament pot atorgar l'exempció de tot o part del pagament, quan les circumstàncies socioeconòmiques del sol·licitant en manifestin la necessitat.

Disposició addicional primera

En cas de modificació de la legislació a què s'ha fet referència en aquesta Ordenança, quedaran derogats, en virtut del principi de jerarquia normativa, tots els preceptes que resultin contraris o incompatibles amb la nova situació legislativa. A aquest efecte, les referències fetes al dret positiu en aquest Reglament, s'entendran fetes a les normes que en cada moment estiguin en vigor.

Disposició derogatòria

Queda expressament derogada l'Ordenança reguladora de les tarifes del servei públic d'escola infantil de Deià publicada al BOIB número 146 de 12 de novembre de 2022.

Disposició final.- Entrada en vigor

La present ordenança entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i hi estarà fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Deià, en la data de la signatura electrònica (20 de novembre de 2023)

El batle de Deià Lluís Enric Apesteguia Ripoll