Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 741251
Resolució del director de la Gerència de l'Àrea de Salut de Menorca per la qual es convoca la provisió, pel sistema de lliure designació, del lloc de treball de cap d'Unitat d'Admissió de la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital Mateu Orfila

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

És necessari cobrir el lloc de treball de cap d'Unitat d'Admissió de la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital Mateu Orfila.

Fonaments de dret

1. Els articles 29 i 30 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del personal estatutari dels serveis de salut (BOE núm. 301/2003, de 17 de desembre).

2. L'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022 pel qual es regula el sistema de provisió de llocs de treball del personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les illes Balears, ratificat per l'Acord del Consell de Govern de 22 de maig de 2022 (BOIB núm. 70, de 31 de maig de 2022).

3. El Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la Seguretat Social.

4. La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública (BOIB núm. 46, de 12 d'abril de 2016).

5. Els articles 30.d. i 50.1.f de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. La Resolució de la consellera de Salut per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB 112, de 12 d'agost de 2023) en virtut de la qual es delega en les persones titulars de les gerències territorials dels centres i establiments del Servei de Salut de les Illes Balears, en relació amb el personal adscrit a la seva gerència, la competència de convocar i resoldre tots els procediments de provisió de llocs de prefectura i assimilats, i també la remoció del personal que hagi accedit a aquests llocs en els casos previstos legalment

Per tot això dicto la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria per a proveir, pel sistema de lliure designació, el lloc de treball de cap d'Unitat d'Admissió de la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital Mateu Orfila.

2. Aprovar les bases que regeixen aquesta convocatòria, que figuren en l'annex 1.

3. Designar als membres de la comissió de valoració, que figuren en l'annex 2.

4. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les illes Balears, en els taulers d'anuncis de l'Hospital Mateu Orfila i en la intranet de l'Àrea de Salut de Menorca.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que esgota la via administrativa— pot interposar-se un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les illes Balears.

També pot interposar-se directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

 

(Signat electrònicament: 22 de novembre de 2023)

El director gerent Por delegació de la consellera de Salut (BOIB 112, de 12 d' agost de 2023) (Bernardo Marcos Pax Bosch)

 

ANNEX 1 Bases de la convocatòria

1. Es convoca el lloc de treball de cap d'Unitat d'Admissió de l'Hospital Mateu Orfila de Menorca, pel sistema de lliure designació, per a dur a terme les funcions següents:

- Gestió de processos assistencials:

          -Hospitalització i urgències

          -Àmbit quirúrgic

          -Hospital de dia

          -Consultes externes i altres processos ambulatoris

- Gestió de la documentació clínica,

          -Codificació

          -Protecció de dades

- Sistemes d'informació:

          -Arquitectura dels sistemes d'informació.

          -Aplicacions pràctiques de la dada.

          -Bases de dades mestres: estructura, productes intermedis i finals.

          -Bases de dades d'activitat

          -Registre i documentació institucional:

  • CMBD
  • SIAE
  • Informació de Consultes i Tècniques
  • Registre Llista d'espera

- Anàlisi de la informació, visualització i ajuda a la planificació

          -Quadre de comandament integral

          -Mesurament de resultats

          -Benchmarking.

- Qualitat assistencial:

          -Acreditació de centres sanitaris.

- La resta de funcions encomanades que puguin ser atribuïdes en relació al lloc de treball.

2. Pot participar en aquesta convocatòria el personal estatutari fix de gestió i serveis dels subgrups A1 o A2 que, en la data de publicació d'aquesta resolució, estigui en la situació de servei actiu o en la situació de reserva de plaça i presti servei en alguna institució sanitària del Sistema Nacional de Salut i tingui el nivell de coneixements de català previst en la Llei 4/2016 per a aquesta categoria, acreditat per mitjà d'un certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o bé un certificat expedit, reconegut com a equivalent o homologat per la Direcció General de Política Lingüística.

Així mateix, pot participar en aquesta convocatòria el personal estatutari sanitari fix dels subgrups A1 o A2 que, en la data de publicació d'aquesta resolució, estigui en la situació de servei actiu o en la situació de reserva de plaça i presti servei en alguna institució sanitària del Sistema Nacional de Salut, sense que en aquesta cas s'exigeixi el requisit de capacitació lingüística.

3. Qui desitgi participar en aquesta convocatòria ha de presentar la sol·licitud seguint el model que figura en el portal web (http://www.ibsalut.es/).

Es poden descarregar la sol·licitud seguint la ruta Professionals > Treballa amb nosaltres > Prefectures del Personal Estatutari> Gestió i serveis.

4. La sol·licitud ha de presentar-se en el termini de vint dies (20) hàbils a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució de convocatòria en el Butlletí Oficial de les illes Balears, i ha d'estar acompanyada de la següent documentació:

- Còpia del document d'identitat.- Documentació que acrediti que es compleixen els requisits i que justifiqui els mèrits al·legats.

- Currículum.

- Projecte de gestió i organització.

5. Aquesta documentació pot presentar-se en el registre de l'Hospital Mateu Orfila o per mitjà de qualsevol de les vies que preveu l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú dels administracions públiques.

6. Els criteris de valoració que s'aplicaran per a avaluar el currículum i les competències professionals són els següents:

- Experiència en llocs de treball similars.

- Grau de carrera professional.

- Projecte de gestió i organització relacionat amb l'àmbit d'actuació del lloc convocat.

- Estudis acadèmics relacionats amb el lloc de treball.

7. El projecte de gestió i organització a què es refereix l'apartat precedent ha d'ajustar-se a l'entorn i als recursos humans i materials que hi hagi en la unitat administrativa en la qual s'enquadra el lloc convocat.

8. Vençut el termini per a presentar sol·licituds i una vegada que l'òrgan competent hagi verificat que els aspirants compleixen els requisits i altres especificacions exigides en aquesta convocatòria, es publicaran en el web del Servei de Salut les llistes provisionals d'admesos i d'exclosos del procediment, concretant la causa de la seva exclusió.

9. Els aspirants disposaran llavors d'un termini de tres (3) dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació de les llistes provisionals, per a formular reclamacions contra aquesta resolució i esmenar les deficiències que hagin provocat la seva exclusió. La reclamació presentada ha d'entendre's rebutjada si l'aspirant no figura com admès en la llista definitiva.

10. Vençut el termini establert en el punt precedent, es publicaran en el web del Servei de salut les llistes definitives d'admesos i d'exclosos.

11. Una vegada finalitzada la valoració de totes les sol·licituds, la Comissió de Valoració elevarà a l'òrgan competent una llista dels aspirants que compleixin els requisits i superin altres especificacions exigides en aquesta convocatòria.

12. L'òrgan competent nomenarà la persona que consideri més adequada per al lloc convocat o declararà deserta la convocatòria —per mitjà d'una resolució motivada— si no hi ha cap aspirant idoni per a ocupar el lloc.

13. Aquesta convocatòria es resoldrà per mitjà d'una resolució del titular de la Direcció Gerència de l'Àrea de Salut de Menorca, la qual es publicarà en el Butlletí Oficial de les illes Balears i en el web del Servei de Salut.

14. L'adjudicatari d'aquest lloc de treball, proveït pel sistema lliure designació, pot ser remogut discrecionalment per l'òrgan que l'hagi nomenat o pel qual el substitueixi en l'exercici de la competència.

15. L'adjudicatari ha de prendre possessió del lloc dins del termini màxim d'un mes a partir de l'endemà de la data de publicació de la resolució de nomenament. Obtindrà un nomenament per ocupar el lloc convocat i la seva situació serà la regulada en la clàusula 12a de l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022 pel qual es regula el sistema de provisió de llocs de treball del personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les illes Balears.

 

ANNEX 2 Comissió de valoració

  • Presidenta: Eva Egea Miró
  • Vocal: José Oleo Pons
  • Secretari: Antonio Ligero García

Suplents:

  • Presidenta: Margarita S. Rguez. -Loeches Fdez.-Arenas
  • Vocal:   Angels Llach Fernández
  • Secretari: José María Coll Benejam