Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSORCI DE TRANSPORTS DE MALLORCA

Núm. 739084
Resolució del director gerent del Consorci de Transports de Mallorca en relació amb l’entrada de patinets elèctrics, bicicletes elèctriques i resta de VMP elèctrics a la xarxa TIB

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, indica que quan un acte administratiu tengui per destinatari a una pluralitat indeterminada de persones, serà objecte de publicació.

El director gerent del Consorci de Transports de Mallorca, en data 21 de novembre de 2023, va signat la següent resolució:

Fets

1. L'informe-proposta que avalua l'entrada de patinets elèctrics, bicicletes elèctriques i resta de vehicles de mobilitat personal (VMP).

2. En la reunió ordinària del Consell d'Administració del Consorci de Transports de Mallorca (en endavant, CTM), del dia 31 d'octubre de 2023, es va acordar la restricció de l'accés dels vehicles de VMP elèctrics en tota la xarxa TIB, de manera temporal, durant 6 mesos, prorrogables.

Fonaments de dret

1. La Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears.

2. La Llei 8/2006, de 14 de juny, de creació del Consorci de Transports de Mallorca.

3. El Decret 58/2013, de 20 de desembre, d'aprovació dels nous Estatuts del CTM.

4. La Resolució de 12 de gener de 2022, de la Direcció General de Trànsit, per la que s'aprova el Manual de característiques dels vehicles de mobilitat personal, que defineix en la secció 2, els VMP de transport personal. La secció 4 del Manual, exclou en la definició, entre d'altres, els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.

5. El transport regular de viatgers és el que es duu a terme per compte d'altri, mitjançant retribució econòmica, en itineraris preestablerts i amb subjecció a calendaris i horaris prefixats, i que es dedica a transportar les persones i els seus equipatges amb mitjans construïts i preparats per a aquesta finalitat.

Per la seva banda, el CTM, és l'entitat pública que concentra les competències en matèria d'ordenació i gestió del transport públic regular interurbà de viatgers de Mallorca. En el marc d'aquestes competències, exerceix la funció d'establir les directrius sobre publicitat, comunicació, informació, qualitat de servei, relacions amb les persones usuàries i creació d'una imatge de marca unificada.

En l'exercici d'aquestes competències, el Consell d'Administració del CTM de dia 16 de maig de 2016 va aprovar les normes que regeixen la prestació dels serveis interurbans amb autobús de transport públic regular de viatgers de Mallorca, que inclouen, entre d'altres, els drets de les persones usuàries.

6. Atenent a motius de seguretat i prudència, i d'una manera transitòria, s'ha de suspendre temporalment el dret dels usuaris a  transportar patinets elèctrics, bicicletes elèctriques i resta de VMP elèctrics, d'acord amb les consideracions de l'informe esmentat en el fet primer d'aquesta resolució; mentre es valora la modificació de les normes que regeixen la prestació dels serveis interurbans amb autobús de transport públic regular de viatgers de Mallorca.

Per tot això, d'acord amb el Consell d'Administració del CTM, dict la següent

Resolució

1. Prohibir temporalment i per un termini de 6 mesos, el transport de patinets elèctrics, bicicletes elèctriques i resta de vehicles de mobilitat personal (VMP) elèctrics en els serveis interurbans amb autobús de transport públic regular de viatgers de Mallorca, així com l'entrada d'aquests vehicles a l'Estació Intermodal de Palma.

Aquesta mesura entrarà en vigor l'1 de desembre de 2023.

2. D'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, aquesta Resolució es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell d'Administració del Consorci de Transports de Mallorca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (21 de novembre de 2023)

El director gerent del CTM Gabriel Ferrà Mir