Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 740145
Modificació de l’article 29 c b) apartat 5 i 29 bis del pacte/conveni dels empleats públics de l’Ajuntament de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord del Ple, de 13 de novembre de 2023, s'ha resolt el següent:

«PROPOSTA AL PLE DE MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 29 C b) APARTAT 5 I 29 BIS DEL PACTE/CONVENI DELS EMPLEATS PÚBLICS DE L'AJUNTAMENT DE MANACOR

Antecedents

Acord de la Mesa General Negociadora Comuna al personal funcionari i laboral, a la sessió extraordinària urgent constitutiva núm. 5/2023, de 3 d'octubre, de modificar els articles 29 C b) apartat 5, 29 Bis del Pacte/Conveni col·lectiu dels empleats públics de l'Ajuntament de Manacor, en el sentit de prorrogar la vigència de l'excedència voluntària especial i l'excedència especial per assumptes propis fins a 31 de desembre de 2024.

Informe jurídic de la cap TAG de Recursos Humans, de 31 d'octubre de 2023.

Fonaments de dret

Primer. L'article 3 del RD Legislatiu 5/2015, que aprova el text refós de l'estatut bàsic dels empleats públics, determina que el personal funcionari de les administracions locals es regeix per la legislació estatal que resulti d'aplicació, de la qual forma part aquest Estatut i per la legislació de la Comunitat Autònoma, amb respecte a l'autonomia local.

Segon. RD legislatiu 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

Aquest Decret llei té per objecte adoptar i aplicar mesures de reducció de despesa en matèria de personal al servei de les administracions públiques de les Illes Balears i altres institucions autonòmiques.

L'article 15 i 16 regulen l'excedència voluntària especial i la llicència especial per assumptes propis.

Previsiblement la llei de pressuposts de la CAIB per a l'any 2024 prorrogarà novament aquesta llicència i excedència voluntària. Així també s'ha de citar la resolució de 14 de novembre de 2022 de la Secretaria d'Estat de Funció Pública que adopta l'Acord Marc per a una administració del segle XXI, que acorda la definitiva eliminació de les mesures del Reial Decret 20/2012, de 13 de juliol de mesures per a garantitzar l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

La Disposició addicional vuitena del RD 20/2012 preveu que els òrgans competents de les administracions locals de les Illes Balears han d'adoptar els acords necessaris per garantir, en l'àmbit de les competències respectives, l'aplicació efectiva de mesures equivalents a les que estableix aquest Decret llei.

Per tot això, s'eleva al Ple de l'Ajuntament, previ dictamen de la Comissió Informativa General i Especial de Comptes, el següent:

ACORD

Primer. Modificar l'article 29 C b) 5. a l'objecte de modificar la vigència d'aquest article fins dia 31 de desembre de 2024 i que quedarà redactat de la següent manera:

“Fins el 31 de desembre de 2024, el personal funcionari de carrera i el personal laboral fix podrà sol·licitar un permís per assumptes propis amb una duració màxima de sis mesos anuals, sense dret a percebre retribucions, durant els quals tindran dret a reserva de lloc de feina i al còmput de temps a efectes de triennis i grau personal, amb l'obligació de cotitzar el que correspongui d'acord amb la normativa vigent. La concessió d'aquesta llicència, que serà discrecional, està supeditada, en tot cas, a les necessitats del servei i no suposarà l'autorització per a la contractació o el nomenament de personal temporal substitut”.

Segon. Modificar l'article 29 bis 1. a l'objecte de modificar la vigència d'aquest article fins dia 31 de desembre de 2024 i que quedarà redactat de la següent manera:

“Fins el 31 de desembre de 2024, el personal funcionari de carrera i el personal laboral fix podran sol·licitar una excedència voluntària especial amb duració mínima de sis mesos i màxima de tres anys, durant la qual tindran dret a la reserva del lloc de treball i al còmput del temps d'excedència a efectes de triennis i grau personal.

2. Durant la vigència d'aquesta excedència la persona beneficiària no podrà prestar serveis en el sector públic.

3. La concessió d'excedència estarà supeditada a les necessitats del servei i no pressuposarà l'autorització per a la contractació o nomenament de personal temporal substitut.

Tercer. Elevar aquest acord al ple de l'Ajuntament per a la seva aprovació i posterior publicació al BOIB. La seva vigència començarà a partir de l'endemà de l'esmentada publicació.»

 

Manacor, 17 de novembre de 2023

La delegada genèrica de l'àrea d'Hisenda, Economia i Govern Obert Antònia Llodrà Brunet