Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 738001
Resolució del conseller d’Educació i Universitats, a proposta de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, per la qual es declara el desistiment de la convocatòria d’ajuts d’escolarització per als alumnes de primer i segon d’educació infantil escolaritzats als centres d’educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d’escoles públiques infantils de les Illes Balears i per a alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d’educació infantil sense conveni amb la Conselleria d’Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. En data 25 de maig de 2023, es va publicar la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 23 de maig de 2023 per la qual es convoquen ajuts d'escolarització per als alumnes de primer i segon d'educació infantil escolaritzats als centres d'educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d'escoles públiques infantils de les Illes Balears i per a alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024 mitjançant Resolució de 25 de maig de 2023 (BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023).

2. La Comissió Avaluadora es va reunir el 6 de juliol de 2023 per examinar, valorar i informar sobre les sol·licituds dels alumnes, així com per valorar la proposta de resolució de concessió, segons consta a l'acta de sessió estesa el mateix dia.

En el període ordinari de sol·licituds, no s'estima cap sol·licitud realitzada per alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024.

3. En data 6 de juliol de 2023 es publicà a la pàgina web de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància la Proposta de resolució de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa de concessió d'ajuts d'escolarització per als alumnes de primer i segon d'educació infantil escolaritzats als centres d'educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d'escoles públiques infantils de les llles Balears i per a alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024.

A l'annex 1 de la proposta hi figuren les persones sol·licitants a qui es concedeix l'ajut i, a l'annex 2, les sol·licituds denegades amb el motiu de la denegació.

4. En data 12 d'agost de 2023, es va publicar la Resolució de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat de 10 d'agost de 2023 per la qual s'estableix un termini extraordinari per sol·licitar l'adhesió a la xarxa complementària d'escoles infantils (BOIB núm. 112, de 12 d'agost de 2023). En conseqüència, 13 centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil s'incorporen a la xarxa complementària.

5. En data 29 d'agost de 2023 es va publicar el Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari (BOIB núm.120, de 29 d'agost de 2023). L'objecte, entre d'altres, és establir els mòduls per al sosteniment de les aules de primer cicle d'educació infantil de les escoletes de la xarxa pública d'escoles infantils de les Illes Balears i de la xarxa complementària que permetin la gratuïtat del servei d'escolarització bàsica dels alumnes matriculats.

6. En conseqüència, es publica la Resolució del conseller d'Educació i Universitats, de 4 d'octubre de 2023, per la qual es modifica la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 23 de maig de 2023 per la qual es convoquen ajuts d'escolarització per als alumnes de primer i segon d'educació infantil escolaritzats als centres d'educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d'escoles públiques infantils de les Illes Balears i per a alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024 (BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023) (BOIB núm. 142, de 12 d'octubre de 2023) que modifica, entre d'altres apartats, l'objecte de la convocatòria. Com a resultat, els beneficiaris de la mesura de gratuïtat no poden ser beneficiaris dels ajuts d'escolarització, per tal d'evitar duplicitats.

7. Així doncs, la Comissió Avaluadora es torna a reunir el 3 de novembre de 2023 per examinar, valorar i informar sobre les sol·licituds dels alumnes, segons consta a l'acta de sessió estesa el mateix dia.

8. Atès que la totalitat de les persones sol·licitants a qui es concedeix l'ajut i que figuren a l'annex 1 de la proposta són beneficiàries de la mesura de gratuïtat, que durant el període ordinari de sol·licituds no es va presentar cap sol·licitud per alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Universitats durant el curs 2023-2024, que durant el curs 2022-2023, només van sol·licitar els ajuts 6 famílies de centres privats autoritzats sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Universitats i que un elevat nombre de centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil han passat a formar part de la xarxa complementària a la xarxa d'escoles públiques i a gaudir de la mesura de gratuïtat, des de la Comissió Avaluadora s'acorda proposar al conseller el desistiment de la convocatòria.

Fonaments de dret

1. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears (BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022).

2. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015).

3. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), especialment, l'article 21 bis.

4. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre).

5. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100 d'11 de juliol).

6. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 23 de maig de 2023 per la qual es convoquen ajuts d'escolarització per als alumnes de primer i segon d'educació infantil escolaritzats als centres d'educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d'escoles públiques infantils de les Illes Balears i per a alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024 (BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023).

7. El Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari (BOIB núm. 120, de 29 d'agost de 2023).

8. Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 4 d'octubre de 2023 per la qual es modifica la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 23 de maig de 2023 per la qual es convoquen ajuts d'escolarització per als alumnes de primer i segon d'educació infantil escolaritzats als centres d'educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d'escoles públiques infantils de les Illes Balears i per a alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024 (BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023) (BOIB núm. 142, de 12 d'octubre de 2023).

Proposta de resolució

1. Declarar el desistiment de la convocatòria d'ajuts d'escolarització per als alumnes escolaritzats en centres de primer cicle d'educació infantil privats autoritzats de les Illes Balears i per a alumnes escolaritzats en centres privats de primer cicle d'educació infantil privats sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024.

2. Disposar que aquesta Resolució es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears .

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant del conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (20 de novembre de 2023)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany

Palma, en data de la signatura electrònica (17 de novembre de 2023)

La directora general proposant Neus Riera Estarellas