Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 734478
Resolució de la consellera de Salut per la qual es delega la signatura de convocatòries, resolucions i contractes d’alta direcció relatius al personal directiu del Servei de Salut de les Illes Balears, així com dels seus cessaments

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Per mitjà de la Resolució del conseller de Salut i Consum de 31 de juliol de 2007 es va delegar la signatura dels contractes d'alta direcció del personal directiu del Servei de Salut de les Illes Balears en el director general del Servei de Salut i en els directors gerents dels serveis sectorials o perifèrics, segons cada cas.

2. Aquesta delegació de signatura responia a raons d'operativitat, eficàcia i racionalitat. No obstant això, es va considerar convenient incloure en la delegació no només la signatura dels contractes d'alta direcció sinó també dels cessaments i de la resta de la documentació relativa al procés de selecció del personal directiu, com la resolució per la qual es convoquen els llocs de treball d'aquest col·lectiu i les resolucions per les quals aquests s'adjudiquen.

3. Per tant, per mitjà de la Resolució de 12 de setembre de 2012 (BOIB núm. 141, de 27 de setembre de 2012) el conseller de Salut, Família i Benestar Social va delegar en el director general del Servei de Salut la signatura de convocatòries, resolucions i contractes d'alta direcció relatius al personal directiu del Servei de Salut de les Illes Balears, així com dels seus cessaments.

Consideracions jurídiques

1. L'article 4 del Decret 79/2023, de 22 de setembre, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears, disposa que els òrgans de gestió del Servei de Salut s'adscriuen territorialment als Serveis Corporatius o bé a les gerències territorials, i que les persones titulars dels òrgans de gestió tenen la consideració de personal directiu professional, d'acord amb l'article 22 de la Llei 7/2010.

2. L'article 55 del Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual s'aproven els estatuts de l'ens públic Servei de Salut de les Illes Balears, estableix la regulació relativa al personal directiu. En el seu apartat 1 disposa que el personal directiu del Servei de Salut serà nomenat i separat lliurement per la persona titular de la conselleria en matèria de sanitat.

3. Per la seva banda la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, conté determinada regulació relativa als òrgans de direcció i recursos humans dels ens que integren el sector instrumental de les Illes Balears.

Així, l'article 21 disposa, d'una banda, que corresponen al Consell de Govern el nomenament i el cessament de les persones titulars de les gerències i de la resta dels òrgans unipersonals de direcció dels organismes autònoms, i d'altra banda, estableix que el nomenament i el cessament de les persones titulars de les gerències i de la resta d'òrgans unipersonals de direcció d'altres entitats del sector públic instrumental autonòmic s'han de dur a terme de conformitat amb la normativa aplicable i els seus estatuts.

L'article 22 estableix que el personal directiu professional de naturalesa laboral dels ens del sector públic instrumental està sotmès a una relació laboral especial d'alta direcció i que la selecció d'aquest personal s'ha de regir pels principis de mèrit, capacitat, idoneïtat, competència professional i experiència. A més, s'exigeix que la selecció es dugui a terme per mitjà de procediments que garanteixin la publicitat i la concurrència, mitjançant la convocatòria corresponent.

4. L'article 12 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, en concordança amb l'article 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, regulen la delegació de signatura de resolucions i actes administratius dels titulars dels òrgans administratius.

Tots dos articles estableixen que en els actes i en les resolucions que se signen per delegació de signatura s'ha de fer constar aquesta circumstància i l'autoritat de procedència. Aquesta delegació no altera la competència de l'òrgan que efectua la delegació de signatura.

5. El 1r de setembre de 2012 es va publicar el Decret llei 10/2012, de 31 d'agost, pel qual es modifica el Decret llei 5/2012, d'1 de juny, de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit públic del sector públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i d'altres institucions autonòmiques, i s'estableixen mesures addicionals per garantir l'estabilitat pressupostària i fomentar la competitivitat.

Tal com disposa la seva disposició final segona, determinats òrgans unipersonals de direcció dels Serveis Corporatius i de les gerències territorials han de ser nomenats i separats lliurement per mitjà d'una resolució de la persona titular de la conselleria competent en matèria de salut, sens perjudici de la formalització posterior d'un contracte laboral especial d'alta direcció.

6. Amb la finalitat d'adequar la delegació de signatura a la nova estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears, així com per raons d'operativitat, eficàcia i racionalitat és necessari deixar sense efecte la Resolució de 12 de setembre de 2012 per una de nova.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en la persona titular de la Direcció General del Servei de Salut de les Illes Balears, en relació amb el personal directiu dels Serveis Corporatius i amb les persones titulars de les gerències territorials, la signatura dels actes i de les resolucions següents:

a) Les resolucions per les quals s'efectua el seu nomenament.

b) Les convocatòries i les resolucions dels procediments de selecció.

c) Els contractes d'alta direcció.

d) Els cessaments.

2. Delegar en la persona titular de la Direcció General del Servei de Salut de les Illes Balears, en relació amb el personal directiu de les gerències territorials, amb excepció de les persones titulars de les gerències, la signatura dels actes i resolucions següents:

a) Les resolucions per les quals s'efectua el seu nomenament.

b) Les convocatòries i les resolucions dels procediments de selecció.

c) Els cessaments.

3. Delegar en les persones titulars de les gerències territorials, en relació amb el personal directiu de la gerència corresponent, la signatura dels contractes d'alta direcció.

4. Disposar que aquestes delegacions no afecten el nomenament del càrrec de director general del Servei de Salut de les Illes Balears.

Aquesta resolució tampoc afecta el personal directiu de les entitats adscrites al Servei de Salut els estatuts del qual regulin el nomenament i el cessament en els casos en què, en les seves normes reguladores pròpies, la competència per efectuar aquests actes no correspongui a la persona titular de la conselleria competent en matèria de sanitat.

5. Disposar que les delegacions a què fa referència aquesta resolució s'entenen sens perjudici de les potestats de revocació i avocació que corresponen a la persona titular de la conselleria en matèria de sanitat.

6. Ordenar que es publiqui aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 27 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. Establir que els actes administratius que s'adoptin per delegació de signatura han d'indicar expressament aquesta circumstància, juntament amb l'especificació de l'òrgan que efectua la delegació.

8. Deixar sense efecte la Resolució del conseller de Salut, Família i Benestar Social de 12 de setembre de 2012 per la qual es delega la signatura de convocatòries, resolucions i contractes d'alta direcció relatius al personal directiu del Servei de Salut de les Illes Balears, així com dels seus cessaments (BOIB núm. 141, de 27 de setembre de 2012)

9. Establir que aquesta resolució té efecte a partir de l'endemà de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 15 de novembre de 2023)

La consellera de Salut (Manuela García Romero)