Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FUNDACIÓ BALEAR D'INNOVACIÓ I TECNOLOGIA (FUNDACIÓ BIT)

Núm. 730915
Acord del Patronat de la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia de modificació de l’Acord del Patronat pel qual s’aprovà l’oferta pública d’estabilització per a l’any 2022 corresponent al personal laboral de la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 25 de maig de 2022 el Patronat de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia, d'ara endavant Fundació Bit, va aprovar l'Oferta Pública Extraordinària d'Estabilització, d'ara endavant OPE, oferint 14 llocs de treball -9 per concurs oposició i 5 per concurs extraordinari de mèrits-. Dintre dels cincs llocs de treball per concurs extraordinari de mèrits s'incloïa el lloc de Mentor/a d'emprenedoria i Expert/a en eines TIC.

2. En el si de la negociació col·lectiva, per a la integració dels treballadors provinents de la cooperativa ParcBit energia i altres serveis i la modificació de la Relació de Llocs de Treball de la Fundació Bit, es va acordar la classificació d'alguns treballadors dels grups C i D, per entendre que tenien una formació laboral equivalent per haver acreditat una experiència de més de tres anys en la categoria professional concreta. La modificació d'aquesta Relació de Llocs de Feina es va aprovar pel Patronat de la Fundació Bit el 24 de febrer de 2023.

3. El Patronat a data 26 d'octubre de 2023, com a màxim òrgan de direcció en matèria de personal de la Fundació Bit, acordà classificar a un treballador provinent de la cooperativa ParcBit energia i altres serveis, amb la condició de laboral fix d'empresa amb caràcter indefinit i la integració dins el grup de classificació C, al lloc de feina de Mentor Emprenedoria i Expert eines TIC i a la categoria/especialitat d'Auxiliar Tècnic.

4. La Instrucció 1/2022 de la directora general de Funció Pública i del director general de Pressuposts sobre la documentació que han d'aportar els ens del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears, per tal d'obtenir els informes previs a l'aprovació de les corresponents Ofertes Públiques d'Ocupació ordinàries i de les relatives als processos d'Estabilització, determina, a sensu contrari, que les ofertes públiques d'estabilització no poden incloure llocs de personal declarat fix d'empresa amb caràcter indefinit o personal laboral classificat independentment del tipus de contracte.

Fonaments de dret

1. Article 14 de la Instrucció 1/2022 de la directora general de Funció Pública i del director general de Pressuposts sobre la documentació que han d'aportar els ens del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears, per tal d'obtenir els informes previs a l'aprovació de les corresponents Ofertes Públiques d'Ocupació ordinàries i de les relatives als processos d'Estabilització.

2. Disposició addicional sisena, sobre la convocatòria excepcional d'estabilització d'ocupació temporal de llarga durada de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

3. Disposició addicional quinzena de la Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2013.

4. Article 55 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat de les Illes Balears que estableix que les fundacions del sector públic es regeixen per l'ordenament jurídic privat, excepte en els aspectes a què es refereix aquesta llei i altra normativa de dret públic que els sigui aplicable.

Acord

1. Modificar l'Oferta Pública Extraordinària d'Estabilització per a l'any 2022 corresponent al personal laboral de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia, eliminant l'oferiment d'una plaça vacant de personal laboral corresponent a les places de naturalesa estructural, dotades pressupostàriament, que han estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener de 2016, d'acord amb el que preveu la Llei 20/2021, esmentada en el paràgraf anterior, en concret s'elimina el lloc de feina de Mentor/a d'Emprenedoria i Expert/a en eines TIC, categoria/especialitat de Facultatiu Tècnic Emprenedoria, D'aquesta manera el número de places per concurs restarà en quatre places i el número total ofert en l'OPE és de tretze llocs de feina:

  • 9 places vacants de personal laboral, corresponents a les places de naturalesa estructural, dotades pressupostàriament, que han estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2020, d'acord amb el que preveu la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.
  • 4 places vacants de personal laboral, corresponents a les places de naturalesa estructural, dotades pressupostàriament, que han estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener de 2016, d'acord amb el que preveu la Llei 20/2021, esmentada en el paràgraf anterior

2. Modificar l'Annex I de l'Acord del Patronat de la Fundació Bit de data 27 de maig de 2022 (BOIB número 70, de 31 de maig de 2022)

 

ANNEX 1 Oferta pública d'estabilització

 

Categoria/especialitat

 

Illa

Nombre de llocs de treball

Concurs oposició

(art. 2.1 Llei 20/2021)

Concurs

(DA 6a i DA 8a Llei 20/2021)

Total

Teleoperador/a Call Center

Mallorca

6

 

6

Operador/a Ordinador

Mallorca

 

3

3

Tècnic/a Superior Expert/a Desenvolupament

Mallorca

1

 

1

Facultatiu/va Superior SAP

Mallorca

1

 

1

Facultatiu/va Tècnic/a TIC

Mallorca

 

1

1

Administratiu/va

Menorca

1

 

1

Total

 

9

4

13

3. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la web, https://www.fundaciobit.org, i al tauler d'anuncis de la Fundació Bit.

Interposició de recursos

L'ordre jurisdiccional social és el competent per resoldre les controvèrsies derivades d'aquesta resolució, d'acord amb la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social, sense que s'hi pugui interposar cap recurs en via administrativa ni cap reclamació prèvia a la via judicial social, sense perjudici que s'hi pugui presentar una reclamació davant l'òrgan que dicta aquesta resolució.

 

Palma, a la data de la signatura (16 de novembre de 2023)

El president Patronat Fundació Bit Antonio Costa Costa