Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 730675
Acord del Consell de Govern de 17 de novembre de 2023 pel qual es dona per assabentat del cessament de la delegada territorial de la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia a l’illa de Menorca i de la designació i la contractació del delegat territorial a l’illa de Menorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 21 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix un règim diferenciat pel que fa al nomenament o designació i al cessament o destitució de les persones titulars de la gerència i dels altres òrgans unipersonals de direcció de les entitats instrumentals autonòmiques, en funció de la naturalesa jurídica de l'ens, segons si es tracta d'organismes autònoms —en què aquesta funció correspon en tot cas al Consell de Govern— o d'altres ens instrumentals, com ara, i entre d'altres possibles, les fundacions del sector públic. Així, en aquests altres supòsits, el segon paràgraf de l'apartat 1 del precepte legal esmentat disposa que el nomenament o la contractació i el cessament de qualsevol d'aquests òrgans unipersonals de direcció, quan no corresponguin al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies.

Pel que fa al delegat territorial de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia a l'illa de Menorca, l'apartat 1 de l'article 24 bis dels Estatuts de la Fundació disposa que el nomenament i el cessament de la persona titular de l'òrgan unipersonal de direcció per a la delegació territorial de la Fundació a Menorca, els efectua lliurement el Patronat de l'ens, que ha de comunicar la circumstància que pertoqui al Consell de Govern.

Doncs bé, la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia està adscrita a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, de conformitat amb l'annex 1 del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. D'altra banda, mitjançant el Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, es va nomenar el senyor Antoni Costa Costa com a conseller d'Economia, Hisenda i Innovació.

El Patronat de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia, en la sessió de 26 d'octubre de 2023, va acordar el cessament de la senyora Carmen Crespo Canales com a delegada territorial a l'illa de Menorca, amb efectes del 31 d'octubre de 2023, i també el nomenament del senyor José María Seguí Gómez de Olea com a delegat territorial a l'illa de Menorca, amb efectes a partir de l'1 de novembre de 2023.

A partir dels informes respectius de la Direcció General de Pressuposts i Finançament i de la Direcció General de Funció Pública prevists en el segon paràgraf de l'article 20.5 de la Llei 7/2010, i d'acord amb el nomenament esmentat, l'1 de novembre de 2023 es va formalitzar el corresponent contracte laboral de caràcter especial d'alta direcció per al lloc de treball de delegat territorial de la Fundació a l'illa de Menorca.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, en la sessió de 17 de novembre de 2023, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del cessament de la senyora Carmen Crespo Canales com a delegada territorial de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia a l'illa de Menorca, d'acord amb el que estableix el segon paràgraf de l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Segon. Donar-se per assabentat de la designació i la contractació del senyor José María Seguí Gómez de Olea com a delegat territorial de la Fundació a l'illa de Menorca, d'acord amb el que estableix el segon paràgraf de l'article 21.1 de la Llei 7/2010 esmentada.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 17 de novembre de 2023

El secretari del Consell de Govern (per suplència d'acord amb l'article 3.2 del Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears) Antoni Costa Costa