Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 730626
Acord del Consell de Govern de 17 de novembre de 2023 pel qual s’autoritza la Universitat de les Illes Balears a impartir els ensenyaments oficials de grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (codi RUCT 2504526)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, en l'article 36.4 estableix que, en matèria d'ensenyament universitari, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sens perjudici de l'autonomia universitària, en la programació i la coordinació del sistema universitari, en el finançament propi de les universitats i en la regulació i la gestió del sistema propi de beques i ajuts.

L'article 7 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari estableix que tots els títols universitaris hauran de reunir els estàndards de qualitat establerts a l'Espai Europeu d'Educació Superior. L'article 9 de la mateixa Llei defineix l'estructura dels ensenyaments universitaris oficials en tres cicles: grau, màster i doctorat.

D'acord amb l'article 8.2 d'aquesta Llei, l'autorització de la implantació dels ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols universitaris de caràcter oficial amb validesa a tot el territori nacional correspon a la comunitat autònoma, quan el Consell d'Universitats ha verificat el pla d'estudis.

En el mateix sentit, el Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat, estableix, en l'article 27, que el Pla d'estudis l'ha de verificar el Consell d'Universitats i l'ha d'autoritzar la comunitat autònoma. Així mateix, estableix que el caràcter oficial del títol es declara per un acord posterior del Consell de Ministres i per la inscripció en el Registre d'Universitats, Centres i Títols (RUCT). La inscripció té efectes constitutius respecte de la creació de títols universitaris oficials, i du aparellada la consideració inicial de títol acreditat als efectes legalment establerts.

El punt tercer d'aquest mateix article estableix que l'inici de la impartició de la docència del títol universitari oficial no es pot dur a terme fins que no s'hagin complit els tràmits esmentats anteriorment.

Per això, la Universitat de les Illes Balears va sotmetre el Pla d'estudis del grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (codi RUCT 2504526) a la consideració del Consell d'Universitats, el qual, a través de la Comissió de Verificació i Acreditació de Plans d'Estudis, reunida el 18 de gener de 2023, el va verificar positivament.

El grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport és una titulació de la Universitat de les Illes Balears que s'impartirà en la Facultat d'Educació. Es tracta d'una titulació de 240 crèdits ECTS dividits en quatre cursos de 60 crèdits ECTS cadascun.

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears, reunit en sessió ordinària el 6 de maig de 2022, va aprovar la implantació del grau Ciències de l'Activitat Física i l'Esport.

El 23 de desembre de 2022, l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) va emetre informe d'avaluació favorable en relació amb la sol·licitud de verificació del Pla d'estudis oficial.

El 18 de gener de 2023, el Consell d'Universitats, a través de la Comissió de Verificació i Acreditació de Plans d'Estudis, va verificar positivament el Pla d'estudis del grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (codi RUCT 2504526).

A l'empara de les competències que té atribuïdes la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en virtut de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari, i d'acord amb el Reial decret 822/2021, la Universitat de les Illes Balears va presentar, l'11 d'abril de 2023 (núm. reg. GOIBE245219/2023), una sol·licitud d'autorització per implantar i impartir els ensenyaments oficials de grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (codi RUCT 2504526).

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació i Universitats, en la sessió de 17 de novembre de 2023, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar la Universitat de les Illes Balears, a impartir els estudis oficials del grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (codi RUCT 2504526) a partir del curs 2024-2025.

Segon. Establir, de conformitat amb l'apartat 3 de l'article 27 del Reial decret 822/2021, que l'inici de la impartició de la docència no podrà tenir lloc fins a la declaració, per part del Consell de Ministres, del caràcter d'oficial dels estudis i la posterior inscripció al RUCT.

Tercer. Notificar aquest Acord a la Universitat de les Illes Balears.

Quart. Comunicar aquest Acord a la Conferència General de Política Universitària.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 17 de novembre de 2023

El secretari del Consell de Govern (per suplència d'acord amb l'article 3.2 del Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears) Antoni Costa Costa