Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

MALLORCA RURAL. ASSOCIACIÓ PER AL DESENVOLUPAMENT RURAL

Núm. 727364
Acord de la Junta Directiva del Grup d’Acció Local Associació Mallorca Rural, de dia 11 d’octubre de 2023, de modificació de les Bases de la convocatòria per a l’any 2022 d’ajudes de minimis al desenvolupament rural de l’illa de Mallorca vinculades a projectes relacionats amb els àmbits agrari i/o ambiental i emmarcats en l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data de 7 de maig de 2022 es va publicar, en el BOIB núm. 60, l'Acord pel qual s'aproven les Bases de la convocatòria, per a l'any 2022, d'ajudes de minimis al desenvolupament rural de l'illa de Mallorca, vinculades a projectes relacionats amb els àmbits agrari i/o ambiental i emmarcats en l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca.

L'apartat onzè de l'acord esmentat disposa que el termini màxim per notificar i justificar la realització de les inversions no podrà superar en cap cas l'1 de desembre de 2023. L'aparat quart també en fa referència a aquest termini.

Vist que s'ha prorrogat la vigència del PDR 2014-2020 i de les EDLP fins a finals de l'any 2025 es considera oportú ajustar el termini previst a l'apartat onzè d'acord amb aquest nou escenari. La Junta Directiva de l'Associació en la seva reunió de dia 11 d'octubre de 2023 va aprovar ampliar el termini de la convocatòria fins el 31 de juliol de 2025 .

Això suposa una modificació de les bases publicades al BOIB pel que es necessita la prèvia autorització de l'Autoritat de Gestió. L'Autoritat de Gestió va resoldre en data 13 de novembre de 2023, autoritzar la modificació de les esmentades bases.

ACORD

Primer

Modificar el termini màxim per a notificar i justificar les inversions aprovades a l'empara de l'Acord pel qual s'aproven les Bases de la convocatòria, per a l'any 2022, d'ajudes de minimis al desenvolupament rural de l'illa de Mallorca, vinculades a projectes relacionats amb els àmbits agrari i/o ambiental i emmarcats en l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca fins el 31 de juliol de 2025.

Segon

Modificar el punt 5 de l'apartat quart de l'Acord pel qual s'aproven les Bases de la convocatòria, per a l'any 2022, d'ajudes de minimis al desenvolupament rural de l'illa de Mallorca, vinculades a projectes relacionats amb els àmbits agrari i/o ambiental i emmarcats en l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca, que queda redactat de la següent manera:

5. Només seran subvencionables les despeses realitzades després de la presentació de la sol·licitud d'ajuda, i en el cas d'obra civil i instal·lacions fixes, a més de la visita prèvia d'inspecció per part del Grup d'Acció Local, in situ, que acrediti que les inversions no estaven iniciades (excepte en el cas de les despeses previstes en el punt 3.f “costos generals”, que podran realitzar-se abans de la presentació de la sol·licitud), de conformitat amb el que disposa l'Ordre del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori de 19 de febrer de 2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020.

L'actuació subvencionada haurà d'haver estat realitzada i pagada pel beneficiari en el període comprès entre la data de començament del període d'elegibilitat previst al paràgraf anterior i el termini previst en el punt 1 de l'apartat onzè d'aquesta convocatòria. En tot cas, aquest termini no podrà superar el 31 de juliol de 2025.

Tercer

Modificar el punt 1 de l'apartat onzè de l'Acord pel qual s'aproven les Bases de la convocatòria, per a l'any 2022, d'ajudes de minimis al desenvolupament rural de l'illa de Mallorca, vinculades a projectes relacionats amb els àmbits agrari i/o ambiental i emmarcats en l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca, que queda redactat de la següent manera:

 

Onzè. Justificació i pagament de les ajudes

1. El termini màxim per notificar i justificar la realització de les inversions aprovades és de dotze mesos a comptar des de l'endemà de la data de notificació de la resolució de concessió de l'ajuda. En tot cas, aquest termini no podrà superar el 31 de juliol de 2025.

Quart

Aquest acord s'ha de notificar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 15 de novembre de 2023)

El president de l'Associació Mallorca Rural (Jordi Mora)