Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANTA EULÀRIA DES RIU

Núm. 725127
Modificació de les Normes Subsidiàries de planejament municipal per establir una nova regulació de les piscines

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, reunit en sessió ordinària celebrada el dia 26 de setembre de 2023, ha adoptat, entre altres, els següents acords:

Primer.- Aprovació inicial de la modificació de les Normes urbanístiques de les Normes Subsidiàries de planejament de Santa Eulària des Riu, per establir una nova regulació de les piscines en els termes següents:

1. Es modifica el segon paràgraf de l'article 5.1.04 de les NNUU. Tal paràgraf que actualment determina que:

Les piscines no computaran com a superfície ocupada de la parcel·la, encara que sí que ho faran les construccions en les quals s'ubiquin les instal·lacions i maquinària d'aquestes, sempre que sobrepassin la rasant del terreny.

passarà a establir que:

Les piscines, així com les construccions en les quals s'ubiquin les instal·lacions i maquinària d'aquestes, que sobrepassin la rasant del terreny, computaran com a superfície ocupada de la parcel·la

2. S'incorpora a les NNUU una nova disposició addicional 14 del tenor literal següent:

DISPOSICIÓ ADDICIONAL 14

 

1 En els terrenys qualificats com Casc Antic (CA),  Zona Intensiva (I),  Zona Extensiva Plurifamiliar (E-P),  Zona Extensiva Turística (E-T) tan sols podrà autoritzar-se la construcció d'una piscina per parcel·la.

En els terrenys qualificats com a Zona Extensiva Unifamiliar (E-U) tan sols podrà autoritzar-se la construcció d'una piscina per habitatge.

En sòl rústic i vinculada a l'ús d'habitatge unifamiliar únicament podrà autoritzar-se la construcció d'una piscina en cada finca.

2 Les piscines annexes als habitatges unifamiliars en totes les classes de sòl no poden tenir una làmina d'aigua la superfície de la qual sigui major de 35 m2 ni un volum d'aigua que superi els 60 m3.

3 Les piscines hauran d'estar dotades d'una escomesa d'aigua independent de la general de l'edifici que possibiliti la càrrega d'aigua tant des de la xarxa d'abastament com des d'una presa exterior a la via pública. La presa des de la xarxa d'abastament haurà d'estar dotada d'un comptador independent que haurà de ser de lectura remota en les zones del terme municipal en què tal servei existeixi.

4 Totes les piscines hauran d'estar dotades de sistemes de recuperació de l'aigua sobrant.

Segon.- Sotmetre a informació pública, per un termini de trenta dies, la documentació referenciada en l'apartat primer mitjançant inserció d'anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un periòdic dels de major difusió a l'illa i en la pàgina web municipal.

Durant aquest període quedarà l'expedient a disposició de qualsevol que vulgui examinar-lo i es podran deduir les al·legacions pertinents.

QUART.- Sol·licitar informe a les administracions o ens les competències dels quals poguessin veure's afectades per la present modificació.”

De conformitat amb el que es disposa en l'article 51.2 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears, l'aprovació inicial determina la suspensió de l'atorgament de tota classe d'autoritzacions i llicències urbanístiques i la possibilitat de presentar comunicacions prèvies en relació a la construcció de noves piscines o ampliació de les existents.

De conformitat amb el que s'estableix en l'article 55.3, la documentació aprovada inicialment se sotmet a informació pública per termini de trenta dies, a comptar des de l'endemà de la publicació del present anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un periòdic dels de major difusió a l'illa i al portal web municipal.

Durant el citat termini podran formular-se les al·legacions que s'estimin pertinents. La documentació podrà ser examinada en les dependències municipals del departament d'obres i urbanisme situades al carrer Mariano Riquer Wallis núm. 4, planta 3a, Santa Eulària des Riu, de dilluns a divendres en horari de 10.00 a 14.00 hores. Així mateix, estarà a disposició dels interessats en el portal web d'aquest Ajuntament https://www.santaeulalia.net .

 

(Signat electrònicament: 15 de novembre de 2023)

L'alcaldessa Maria del Carme Ferrer Torres