Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MURO

Núm. 720534
Aprovació definitiva ordenança fiscal reguladora de la taxa de retirada de vehicles de les vies publiques

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

ELEVACIÓ AUTOMÀTICA A DEFINITIU DE L'ACORD PROVISIONAL  DE MODIFICACIÓ D'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA DE RETIRADA DE VEHICLES DE LES VIES PUBLIQUES

El BOIB núm. 134, de 30 de setembre de 2023, publicà el corresponent edicte d'exposició al públic de l'acord d'aprovació provisional del Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de dia 28 de setembre de 2023 de la modificació d'ordenança fiscal reguladora de la Taxa de retirada de vehicles de les vies públiques  del Ajuntament de Muro.

Havent finalitzat el termini per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat per l'Ajuntament Ple, sense que s'hagi formulat cap reclamació, de conformitat amb allò que estableix l'article 17.3 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, queda definitivament aprovat. El que es fa públic als efectes previnguts a l'article 17.4 de l'esmentat Reial Decret Legislatiu, amb la publicació del text íntegre del acord d'aprovació :

<<ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA RETIRADA DE VEHICLES DE LES VIES PUBLIQUES DEL AJUNTAMENT DE MURO

Article 1: Fonament i naturalesa

De conformitat amb allò que disposen els articles 20 i 57 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per  retirada  de vehicles de les vies públiques, que es regirà per la present ordenança fiscal.

Article 2: Obligació de contribuir

1. Fet imposable: Està determinat per l'activitat municipal desenvolupada amb motiu de la retirada de vehicles de la via pública estacionats en forma que impedeixin totalment la circulació, constitueixi un perill per a la mateixa  o  pertorbi greument, a les entrades de vehicles amb reserva  d'aparcament exclusiu i en els demés  casos senyalats al  Codi de Circulació. L'obligació de contribuir neix des del moment de realitzar‑se l'activitat municipal.

2. Subjecte passiu. Estan obligats al pagament  els  conductors dels vehicles retirats de la via pública que amb el seu estacionament inadequat hagin motivat l'activitat municipal.

3. Responen solidàriament amb els subjectes passius les persones naturals o jurídiques propietàries dels vehicles.

Article 3: Bases de gravamen

Es prendrà com a base de la present exacció:

La retirada de la via pública i trasllat al dipòsit municipal: el vehicle i els dies que estigui  dipositat.

Article 4: Tarifes

Les tarifes a aplicar seran les següents:

  • Retirada del vehicle i trasllat al dipòsit municipal

1. Epígraf primer:

  • Retirada de la via pública i trasllat al dipòsit municipal en hores diürnes (8:01:20:00): 160 €.
  • El mateix servei de l'epígraf anterior, en hores nocturnes (20:01-8:00), dissabtes i festius: 195 €.

2. Epígraf segon: Per cada dia d'estada a partir del següent al del dipòsit del vehicle: 7,70 €.

Article 5: Quotes

Les quotes exigibles pels serveis o activitats regulats en aquesta ordenança es liquidaran per acte o servei prestat.

Article 6: Normes de gestió

Neix el dret a percebre la taxa en el moment en què el conductor del vehicle o el seu propietari sol·liciti la recuperació del vehicle del dipòsit municipal.

Les quotes establertes es satisfaran en el moment de recuperar el vehicle.

Article 7: Infraccions i sancions tributàries

Les infraccions i defraudacions tributàries seran sancionades en la forma i quantia fixades a la Llei i Reglaments de Règim Local.

Disposició final

La present modificació de l'ordenança fiscal entrarà en vigor i començarà a aplicar-se el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.

Aprovació

La present ordenança fiscal va ser aprovada per l'Ajuntament Ple, en sessió de dia 31 d'agost de 1989 i modificada en sessions de 25 de novembre de 1999, 31 de maig de 2001, 26 de setembre de 2002, 25 de setembre de 2003, 30 de setembre de 2004, 28 de setembre de 2006, 23 de novembre de 2007 i 28 de setembre de 2023.

 

Muro, en data de la signatura electrònica (15 de novembre de 2023)

El batle Miquel Porquer Tugores