Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 718697
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 16 d’octubre de 2023, relatiu a l’aprovació de les bases i la convocatòria corresponent dels ajuts del Consell Insular de Menorca per promoure pràctiques sostenibles a les explotacions agràries de Menorca (CARB 2023) (Exp. 3211-2023-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 724462

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/724462):

Primer. Beneficiaris.

1. Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones físiques o jurídiques, les agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat sens personalitat jurídica que siguin titulars d'una explotació agrària i que es comprometin a millorar el valor paisatgístic, a reduir els possibles impactes sobre el medi ambient i el patrimoni natural, i compleixin els requisits següents:

a) L'explotació agrària ha de comptar amb un agricultor professional (AP)

 

- S'entén per AP la persona física que sent titular d'una explotació agrària, com a mínim el 50 % de la seva renda total l'obtengui d'activitats agràries (inclou la pròpia transformació) o altres activitats complementàries, sempre que la part de renda procedent directament de l'activitat agrària no sigui inferior al 25 % de la seva renda total, i el volum de feina dedicat a activitats agràries i complementàries sigui igual o superior a la meitat d'una unitat de treball anual.

- Activitats complementàries: la transformació i venda directa de productes de l'explotació que una vegada elaborats no estiguin inclosos en l'annex 1 del TUE, la conservació de l'espai natural i protecció del medi ambient, les activitats agroturístiques, cinegètiques i artesanals relacionades amb l'explotació.

- La participació i presència del titular, com a conseqüència de l'elecció pública, en institucions de caràcter representatiu o en òrgans de representació de caràcter sindical, cooperatiu o professional, sempre que aquests estiguin vinculats al sector agrari.

 

b) L'activitat de l'explotació ha de generar, com a mínim, 1 unitat de treball agrari (UTA). Per a les explotacions exclusivament d'horta i/o fruita, ha de generar un mínim de 0,5 UTA (annex V).

c) L'explotació ha d'estar inscrita en el Registre Interinsular Agrari (RIA) i les dades que hi figuren s'empraran de base per calcular els requisits per poder sol·licitar el CARB (es comprovarà d'ofici).

d) Les explotacions que sol·licitin el CARB han de tenir com a màxim una càrrega ramadera d'1,5 unitats de bestiar major per hectàrea (UBM/ha) (annex V).

e) Les explotacions ramaderes han de complir el pla de gestió de dejeccions ramaderes, en el qual s'han de tenir en compte el nombre i l'espècie del bestiar de l'explotació, les rotacions de les pastures, les hores d'estabulació, la distribució dels fems, etc. Aquest pla l'ha d'haver realitzat un tècnic competent (annex I) i s'ha de presentar en el moment de justificar l'ajut concedit, sempre que no s'hagi presentat anteriorment.

f) L'explotació es compromet a no utilitzar llavors transgèniques de blat d'indi ni d'altres plantes en cap dels cultius que realitzi ni per destinar a l'autoconsum del bestiar, ni per venda, ni de forma experimental (annex I).

2. S'entén per titular d'una explotació agrària qualsevol persona física o jurídica, agrupacions de persones físiques o jurídiques, comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat sens personalitat jurídica que exploti agrícolament una o més finques rústiques.

3. Els requisits prevists en el punt 1 d'aquest article s'han de complir prèviament a la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i s'han de mantenir fins que acabi el termini de justificació dels ajuts. Només es pot presentar una sol·licitud per explotació i agricultor.

Segon. Objecte

L'objecte de la convocatòria d'ajudes és establir compensacions per als titulars de les explotacions agroramaderes per la seva contribució a la recuperació i al manteniment de la biodiversitat i preservar el paisatge rural tradicional, d'alt valor ambiental i cultural. Les compensacions per als titulars de les explotacions estaran en funció de les actuacions no productives dutes a terme des de la publicació de la convocatòria fins a dia 31 de juliol de 2024.

Tercer. Bases reguladores

La convocatòria es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca en sessió de caràcter ordinari de 16.10.2023.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 1.100.000 € (un mil·lió cent mil euros)

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Sisè. Altres dades

La quantia màxima no podrà superar l'import de 7.000,00 € per explotació.

 

Maó, 3 de novembre de 2023

Per delegació del president, El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (DP 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-7-2023)