Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PORRERES

Núm. 715286
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal número 24 reguladora de la taxa per prestació de serveis en l’escola d’educació infantil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Porreres, en sessió celebrada el 25 de setembre de 2023, aprovà inicialment la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 24 reguladora de la taxa per la prestació del servei d'Escola d'Educació Infantil de l'Ajuntament de Porreres.

D'acord amb el que estableixen els articles 49 i 70.2, amb relació a l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, es va sotmetre l'Ordenança aprovada a un període d'informació pública, mitjançant la publicació del present edicte al BOIB, donant audiència als interessats per tal que en un termini de trenta dies poguessin presentar les reclamacions i suggeriments que estimessin oportunes, no havent-se presentat cap dins l'assenyalat termini.

 

Porreres, a data de la signatura electrònica (13 de novembre de 2023)

La batlessa Francisca Mora Veny

 

ORDENANÇA FISCAL NÚMERO 24

REGULADORA DE LA TAXA PER PRESTACIÓ DE SERVEIS EN L'ESCOLA D'EDUCACIÓ INFANTIL

Capítol I. Fonament i naturalesa

Article 1

D'acord amb els articles 57 i 20 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (en davant, TRLRHL), i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 de dit text legal, aquest Ajuntament estableix la ‘taxa per prestació de serveis en l'escola municipal d'educació infantil', que es regirà per la present ordenança fiscal.

 

Capítol II. Fet imposable

Article 2

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa, la prestació de serveis d'estància, atenció educativa, formativa i assistencial a la primera infància, dirigida als nins de zero fins a tres anys d'edat, a l'Escola Municipal d'Educació Infantil, que es descriuen al quadre de tarifes de l'article 6 d'aquesta ordenança i que es correspon amb allò descrit a l'article 20.4.ñ del TRLRHL.

 

Capítol III. Subjecte passiu

Article 3

Són subjectes passius de la taxa, en concepte de contribuents, les persones físiques o jurídiques, així com les Entitats a que es refereix l'article 35.4 de la Llei General Tributària que sol·licitin o resultin beneficiades o afectades pel servei que constitueix el fet imposable de la taxa.

 

Capítol IV. Responsables

Article 4

1. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu totes les persones causants o col·laboradores en la realització de la infracció tributària.

2. Els coparticipants o cotitulars de les Entitats jurídiques o econòmiques a què es refereix l'article 35.4 de la Llei General Tributària respondran solidàriament en proporció a les seves respectives participacions de les obligacions tributàries de dites Entitats.

3. Seran responsables subsidiaris els administradors de persones jurídiques, els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i abast que assenyala l'article 43 de la Llei General Tributària.

4. La responsabilitat s'exigirà en tot cas en els terminis i d'acord amb el procediment previst a la Llei General Tributària.

 

Capítol V. Beneficis fiscals

Article 5

1. No s'aplicaran exempcions per a la determinació del deute tributari que els subjectes passius hagin de satisfer per aquesta Taxa.

 

Capítol VI. Quota tributària

Article 6

1. La quantia de la taxa es determinarà aplicant les tarifes per servei segons les modalitats que s'estableixen a continuació:

Concepte

Quota

Matrícula

60 €/ any

Assegurança escolar per infant

15 €/ any

 

Jornada d'escolarització bàsica de 9h a 13h

150 €/ mes

Jornada d'escolarització bàsica de 9h a 14h

165 €/ mes

Jornada completa de 9h a 16h

180 €/ mes

 

Servei d'acollida de 7h30 a 9h

30 €/ mes

Servei d'acollida de 8h30 a 9h

15 €/ mes

Servei d'acollida esporàdica de 7h30 a 9h

5 €/ dia

 

Berenar                                                                                 10 €/ mensuals/ infant

 

Servei de recollida de 16h a 17h

20 €/ mes

Servei de recollida esporàdic de 16h a 17h

5 €/ dia

 

Servei de menjador pels infants fixes

85 €/ mes

Servei de menjador esporàdic fins les 13.00 hores

5 €/ dia

Servei de menjador esporàdic fins les 16.00 hores

8 €/ dia

 

Servei escola estiu setmanal (mes agost): de 9,00 a 14,00 hores

42 €/ setmana

Servei d'acollida setmanal (mes agost): de 8,00 a 9,00 hores

5€/ setmana

- Es podran fer bonificacions sobre aquestes quotes, a favor d'aquelles famílies que no disposin de recursos econòmics suficients i que puguin justificar que cap dels dos progenitors poden fer-se càrrec de l'infant per raons justificades (feina, malaltia,...), sempre que es sol·liciti i es formuli un informe-proposta per part dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Porreres.

Horari

Quota

Curs de massatges

3 €/ sessió

Espais familiars mensual

3 €/ sessió

Tallers de pares i mares

3 €/ sessió

Altres: tallers específics

3 €/ sessió

  • S'aplicarà una reducció del 10% en els quotes de la jornada d'escolarització bàsica i completa en els casos de dos germans/es. En el cas de ser família nombrosa, la reducció serà del 20 %.
  • El servei de recollida de 16,00 a 17,00 hores es realitzarà únicament quan hi hagi un mínim de 3 infants.

 

Capítol VII. Normes de gestió

Article 7

Una vegada efectuada i publicada al tauler d'anuncis de l'Escola Municipal d'Educació Infantil la llista definitiva d'admesos, els seleccionats hauran de formalitzar i abonar la matrícula en el termini que compren els cinc dies hàbils següents a la notificació d'admissió en el Centre.

En cas de què, tancat el termini de matriculació, algun alumne admès no s'hagi matriculat, es procedirà a ofertar les places sobrants per rigorós ordre a la llista d'espera. En aquest cas s'haurà de formalitzar i abonar la matrícula dins del termini de tres dies hàbils següents a la comunicació de l'existència de plaça vacant.

L'import abonat en concepte de matrícula no serà reintegrable en cap cas.

Els alumnes que es trobin matriculats i d'alta a la finalització d'un curs escolar quedaran preinscrits automàticament per al curs següent, excepte que es sol·liciti la baixa, a expenses del pagament de la corresponent matrícula.

Article 8

1. En cas d'impagament, s'aplicarà el Capítol V de la Llei General Tributària.

2. En tot cas, l'impagament continuat de dues mensualitats donarà lloc a l'apertura d'expedient administratiu de baixa definitiva de l'alumne a l'Escola Municipal d'Educació Infantil.

 

Capítol VIII. Meritació i període impositiu

Article 9

1. La taxa es meritarà el primer dia de cada període impositiu.

2. En els supòsits d'inici de la prestació, una vegada començat el curs escolar, la meritació tindrà lloc en el moment de la formalització de la corresponent matrícula, independentment del moment en què es produeixi l'assistència efectiva, conforme a la quantia i termini de pagament establerts als articles 6 i 7 de la present ordenança fiscal.

3.- En tot cas, el període impositiu comprendrà el mes natural.

 

Capítol IX. Declaració i ingrés

Article 10

1. La taxa s'exigirà en règim d'autoliquidació.

2. Quan es sol·liciti la prestació del servei, es presentarà degudament complimentat l'imprès d'autoliquidació.

3. El subjecte passiu podrà sol·licitar la domiciliació del pagament de la taxa.

4. En el cas de baixes definitives del Centre, a petició dels pares o tutors legals, al llarg del període impositiu, es procedirà a la devolució de les quanties següents:

  • Produïdes entre el dia 1 i 15 de cada mes: devolució de mitja quota.
  • Produïda entre el dia 16 i darrer de cada mes: no procedirà devolució.

 

Capítol X. Notificacions de les taxes

Article 11

La notificació del deute tributari, en els supòsits de serveis singulars, es realitzarà a l'interessat, en el moment en què es presenta l'autoliquidació, amb caràcter previ a la prestació del servei.

No obstant, si una vegada verificada la autoliquidació resulta aquesta incorrecta, es practicarà liquidació complementària.

 

Capítol XI. ​​​​​​​Infraccions i sancions

Article 12

En tot allò relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions a què es corresponen en cada cas, s'estarà a allò disposat als articles 178 i següents de la Llei General Tributària i la seva normativa de desenvolupament.

Disposició transitòria

Amb caràcter excepcional, es suspèn l'aplicació del concepte «Jornada d'escolarització bàsica de 9 h a 13 h» amb una quota de 150 €/mes prevista a l'art. 6 durant el període escolar que va de setembre a juny.

Aquesta modificació tindrà una vigència temporal limitada per la durada del conveni específic de gratuïtat de la xarxa pública a què fa referència el Decret Llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari.

Mentre duri aquesta modificació, la quota de «Jornada d'escolarització bàsica de 9 h a 14 h» serà de 15€/mes i la quota de «Jornada completa de 9 h a 16 h» serà de 30€/mes.

Disposició final

La present ordenança fiscal entrarà en vigor i serà d'aplicació a partir del dia següent a la seva publicació, continuant vigent en tant no s'acordi la seva modificació o derogació expressa.