Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 705106
Resolució del conseller d’Educació i Universitats, de 9 de novembre de 2023, sobre l’atribució de les funcions de persona responsable d’operació, als efectes de l'anàlisi sistemàtic del risc de conflicte d'interessos del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.L'article 4.2, paràgraf segon, de l'Ordre HFP/55/2023, de 24 de gener, per la qual es regula el procediment d'anàlisi sistemàtic del risc de conflictes d'interès en els procediments que executen el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, assigna les funcions de responsable de l'operació a l'òrgan de contractació o a l'òrgan competent per a la concessió de subvencions.

2.De conformitat amb l'article 11 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril de 20003) i de l'article 8 del Decret legislatiu 2/2005 de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005), el conseller d'Educació i Universitats és l'òrgan de contractació i l'òrgan competent per a la concessió de subvencions, per això, assumeix la condició de responsable de l'operació.

3.L'Ordre HFP/55/2023, de 24 de gener, estableix quines funcions corresponen a la persona responsable de l'operació, les quals inclouen maneig detallat d'aplicatius informàtics (COFFEE i MINERVA), càrrega de documentació i altres funcions connexes de mera gestió.

4.L'Ordre esmentada HFP/55/2023, preveu l'assignació d'una funció de maneig d'aplicatius la qual no incorpora cap decisió, sinó que es limita, mitjançant el procediment establert, a demanar informació sobre l'absència de conflicte d'interès. És a dir, no podem parlar strictu sensu d'una competència, sinó d'una assignació de funcions, i motius d'eficàcia, eficiència i agilització administrativa aconsellen que les funcions de maneig dels aplicatius COFFEE i MINERVA i altres funcions de gestió connexes siguin exercides pel personal més pròxim a la gestió ordinària.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.Atribuir al personal funcionari indicat a l'apartat segon les següents funcions de persona responsable d'operació, a l'efecte de l'anàlisi sistemàtic de risc d'interès regulat en l'Ordre HFP/55/2023, de 24 de gener, en els subprojectes en què aquesta Conselleria actuï com a entitat executora:

  • Assegurar que es genera el codi de referència d'operació (CRO) en l'aplicació COFFEE (article 4.3).

  • Accedir a l'aplicació MINERVA i introduir el codi CRO i la informació (NIF i nom i llinatges o raó social) relativa a les persones que intervenen en els procediments i de les persones decisores de l'operació (article 4.4).

  • Carregar al COFEE les declaracions d'absència de conflicte d'interès emeses (article 4.4).

  • Posar les banderes vermelles en coneixement de la persona decisora afectada i del seu superior jeràrquic a fi que, si és el cas, s'abstingui (article 5, lletres b i c).

  • Remetre el resultat de l'anàlisi en MINERVA als òrgans gestors dels projectes o subprojectes, o del seu equivalent en cas d'entitats instrumentals (article 5, lletra c).

  • Assegurar que el resultat de l'anàlisi es registri al COFFEE (article 5, lletra c).

  • Sol·licitar a MINERVA informació addicional dels riscos detectats en cas de no abstenció i traslladar-la a l'òrgan superior jeràrquic de la persona decisora afectada (article 6.2).

  • Acudir al comitè antifrau corresponent perquè emeti informe sobre si escau abstenció en el cas concret (article 6.3).

  • Assegurar la càrrega a COFFEE de la documentació relativa a l'al·legació motivada d'absència de conflicte d'interès (article 6.4).

2. Aquestes funcions s'atribueixen a:

I. La persona titular de la cabdalia del Departament de Contractació adscrit a la Secretaria General de la Conselleria d'Educació i Universitats.

II. La persona titular de la cabdalia del Servei d'Informàtica de Gestió de Fons Europeus adscrit a la Secretaria General de la Conselleria d'Educació i Universitats.

III. La persona titular de la cabdalia de la secció XI del Servei d'Informàtica de Gestió de Fons Europeus adscrit a la Secretaria General de la Conselleria d'Educació i Universitats.

3.En cas d'absència, vacant, malaltia o impossibilitat dels funcionaris abans esmentats, les funcions indicades es poden exercir pel personal adscrit a les unitats orgàniques encarregades de la tramitació i seguiment dels subprojectes corresponents.

4.Aquesta resolució produirà efectes des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en data de signatura electrònica (9 de novembre de 2023)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany