Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 704811
Resolució del director gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca per la qual es convoca pel sistema de lliure designació, la provisió del lloc de feina de cap del Servei d’Otorinolaringologia de la plantilla orgànica de l’Hospital Comarcal d’Inca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

És vacant i està dotat pressupostàriament el lloc de feina de cap del Servei de d'Otorinolaringologia, de la plantilla orgànica autoritzada a la Gerència de l'Hospital Comarcal d'Inca, la provisió del qual es considera necessària per tal d'atendre les necessitats organitzatives i assistencials.

Fonaments de dret

1. La Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

2. El Reial decret legislatiu 5/2015, del 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic.

3. El Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual s'aproven els estatuts de l'ens públic del Servei de Salut de les Illes Balears.

4. El Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places a les institucions sanitàries de la Seguretat Social, que es mantindrà vigent, amb rang reglamentari i sense caràcter bàsic, mentre es procedeixi a la modificació en cada servei de salut, segons el que estableix la disposició transitòria sisena, punt 1 c), de la Llei 55/2003, de 16 de desembre.

5. El Decret 87/2006, de 6 d'octubre, de provisió de prefectures de caràcter assistencial del Servei de Salut de les Illes Balears.

6. La disposició final segona, punt1, del Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i sanitari, pel qual es modifica la Llei 3/2007, de 27 de març de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que estableix el següent:

1. La lletra d) de l'article 30 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, queda modificada de la manera següent:

d) Nivell exigit de coneixement de la llengua catalana, en els termes establerts reglamentàriament.

S'exceptua d'aquesta exigència el personal estatutari i laboral sanitari del Servei de Salut de les Illes Balears i dels ens públics adscrits a aquest Servei, el requisit d'accés del qual sigui una titulació de la branca sanitària. Pel que fa a aquest personal, el coneixement de la llengua catalana no tindrà en cap cas el caràcter o condició de requisit per a l'ingrés, provisió o ocupació de llocs de treball o exercici de funcions en aquell Servei o als ens públics adscrits a aquest. Així, en relació amb aquest personal, el coneixement de llengua catalana tindrà la condició de mèrit, en els termes que es determinin reglamentàriament.

En l'exercici de les competències atribuïdes per la Resolució de la consellera de Salut de 8 d'agost de 2023, de delegació de competències en matèria de personal estatutari als òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 112 de 12 d'agost de 2023), dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria per a la provisió, pel sistema de lliure designació, del lloc de feina de cap del Servei d'Otorinolaringologia de la plantilla orgànica autoritzada a la Gerència de l'Hospital Comarcal d'Inca.

2. Aprovar les bases que regeixen el procés selectiu (annex 1) i el model de sol·licitud (annex 2).

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears .

 

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29 / 1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. També es pot interposar qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

Això no obstant, els interessats poden optar per interposar contra aquesta resolució un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació, segons el que estableixen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest cas, no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi dictat una resolució expressa o presumpta sobre el recurs potestatiu.

 

Inca, 7 de novembre de 2023

El director gerent Per delegació de la consellera de Salut BOIB núm. 112 de 12 d'agost del 2023

 

ANNEX 1 Bases de la convocatòria

1. Lloc de feina convocat

La denominació del lloc de feina és cap del Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Comarcal d'Inca.

2. Característiques generals

El règim jurídic del lloc de feina objecte de la convocatòria és el que s'estableix en l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, aprovat per la Llei 55/2003, de 16 de desembre, i per altres disposicions aplicables.

3. Requisits dels aspirants

3.1. Requisits generals

a. Posseir la nacionalitat espanyola o de qualsevol altre Estat membre de la Unió Europea o de l'espai Econòmic Europeu, o gaudir del dret a la lliure circulació de treballadors d'acord amb el tractat de la Unió Europea o d'altres ratificats per Espanya, o tenir reconegut aquest dret per norma legal.

b. Estar en possessió del títol oficial corresponent que habiliti per a l'exercici professional, amb l'especialitat requerida per al tipus de lloc al qual s'opta.

c. Posseir la capacitat funcional necessària per a l'exercici de les funcions que es derivin del nomenament corresponent.

d. Tenir complits els setze anys i no excedir l'edat de jubilació forçosa.

e. No haver estat separat del servei per mitjà d'un expedient disciplinari, en qualsevol servei de salut o administració pública en els sis anys anteriors a la convocatòria, ni trobar-se inhabilitat amb caràcter ferm per a l'exercici de funcions públiques ni, si és el cas, per a la professió corresponent.

f. En el cas dels nacionals d'altres estats esmentats en el punt a), no trobar-se inhabilitat, per sanció o per pena, per a l'exercici professional ni per a l'accés a funcions o serveis públics en l'estat corresponent, ni haver estat separat, per sanció disciplinària, d'alguna de les administracions o serveis públics en els sis anys anteriors a la convocatòria.

3.2. Requisits específics

a. Poden participar en aquesta convocatòria els facultatius amb nomenament com a personal estatutari fix que tenguin plaça en l'especialitat en què participin en les institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut, així com els facultatius amb nomenament de funcionari de carrera, o laboral fix, que prestin serveis en hospitals de titularitat pública en l'especialitat de què es tracti.

b. És un requisit mínim indispensable haver exercit en una plaça de l'especialitat que es tracti durant un període no inferior a tres anys. Se sumaran els períodes d'exercici de plaça de l'especialitat corresponent als diferents serveis i hospitals. Es comptabilitzaran com un de sol els períodes de temps en què, si és el cas, s'hagi exercit simultàniament més d'una plaça.

3.3. Acreditació dels requisits

Els requisits s'han de complir el darrer dia de termini de presentació de sol·licituds, i s'han de mantenir fins a la presa de possessió. L'acreditació s'ha de fer per mitjà de còpia autèntica de la documentació oportuna en el moment de presentar la sol licitud.

4. Sol·licituds

Els interessats a participar en aquesta convocatòria han de presentar la seva sol·licitud d'acord amb el model que figura com a annex 2 a aquesta convocatòria.

La sol·licitud per participar en el procés selectiu, adreçada a l'òrgan convocant, s'ha de presentar en el termini de vint dies naturals a partir de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

S'ha de formalitzar en el Registre General dels Serveis Centrals del Servei de Salut o per mitjà d'alguna de les vies que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. La convocatòria es publicarà en el BOIB i al tauler d'anuncis de l'Hospital.

5. Documents que s'han d'aportar juntament amb la sol·licitud

Juntament amb la sol·licitud, els aspirants han d'aportar els documents següents:

a. Document d'identitat: DNI/NIE o passaport

b. Titulació acadèmica universitària de l'especialitat a què s'opta

c. Nomenament i/o contracte laboral en l'especialitat a què s'opta

d. Historial professional del candidat. Han de figurar-hi, com a mínim, els apartats següents:

  • Formació universitària
  • Formació especialitzada
  • Experiència professional en l'àmbit assistencial i docent
  • Mèrits científics i de recerca

e. Un projecte tècnic de gestió de la unitat, que caldrà exposar públicament.

Els mèrits s'han d'acreditar per mitjà del document original. En relació amb els treballs i les publicacions científiques es pot aportar fotocòpia simple sempre que s'especifiqui la ressenya de la publicació o certificació acreditativa del centre o institució organitzadora, en cas que es tracti d'aportacions a reunions científiques que no hagin estat publicades.

L'òrgan convocant pot ser assistit per experts en l'especialitat de la plaça convocada.

6. Resolució de la convocatòria

D'acord amb l'article 25 del Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, el lloc convocat per a la seva provisió per lliure designació pot ser declarat desert quan es consideri que no hi concorren sol·licitants idonis per al seu acompliment.

L'òrgan convocant dictarà una resolució designant el facultatiu seleccionat, que serà publicada de la mateixa manera que la convocatòria, i contra ella es podran interposar els mateixos recursos que s'especifiquen en aquesta convocatòria.

7. Efectes del nomenament

El facultatiu nomenat /l a facultativa nomenada com a resultat del procés de provisió convocat per mitjà d'aquesta resolució percebrà durant l'exercici del lloc les retribucions corresponents a aquest.

Si el facultatiu designat fos personal estatutari fix de l'especialitat corresponent al mateix centre (Hospital Comarcal d'Inca), mantindrà la plaça de la seva categoria, de manera que el nomenament no generarà vacant a la plaça que ocupa i, per tant, no podrà ésser objecte de provisió definitiva ni temporal (ni interinitat per substitució).

Si el facultatiu designat és personal estatutari fix de l'especialitat corresponent a un altre centre del Servei de Salut de les Illes Balears, ocuparà únicament el lloc de cap del servei en el centre de destinació i quedarà en situació de reserva respecte a la seva plaça estatutària fixa.

Si el facultatiu designat fos personal estatutari fix de l'especialitat corresponent en un altre servei de salut o administració pública sanitària, o fos funcionari de carrera o personal laboral fix, ocuparà únicament el lloc de cap convocat, i quedarà respecte a la seva plaça o lloc d'origen en la situació administrativa que sigui procedent, i en què sigui declarat, en la seva administració d'origen.

8. Presa de possessió.

La persona a qui s'adjudiqui el lloc de cap del servei objecte d'aquesta convocatòria haurà de prendre possessió en el termini d'un mes a partir de la publicació de l'adjudicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

9. Cessament

De conformitat amb l'article únic.5 del Decret 87/2006, de 6 d'octubre, de provisió de prefectures de caràcter assistencial del Servei de Salut de les Illes Balears, el facultatiu nomenat per al lloc de cap del Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Comarcal d'Inca, d'acord amb aquesta convocatòria, pot ser cessat discrecionalment per l'autoritat que en va acordar el nomenament.

 

 

ANNEX 2 Model de sol·licitud

Destinació

Director gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca

Codi DIR3

A04005006

 

Dades personals

Núm. doc. identitat

 

Nom

 

Llinatge 1

 

Llinatge 2

 

Adreça postal

 

Codi postal

 

Localitat

 

Província

 

Estat

 

Adreça electrònica

 

Telèfon

 

 

Dades professionals

Especialitat

 

Categoria

 

Centre on presta servei

 

Província

 

DECLAR:

Que complesc tots els requisits que s'exigeixen per participar a la convocatòria.

SOL·LICIT:

Ser admès/admesa per optar al lloc de feina de cap del Servei d'Otorinolaringologia de la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital Comarcal d'Inca, per a la qual cosa adjunto els documents requerits.

Lloc i data

.................................................................

 

[Rúbrica]