Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HABITATGE, TERRITORI I MOBILITAT

Núm. 696154
Resolució de la secretària general de la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat, de publicació de l’Acord del Consell de Govern pel qual es dona per assabentat del cessament del gerent del Consorci de Transports de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Consell d'Administració del Consorcio de Transportes de Mallorca (d'ara endavant, CTM) de 30 d'agost de 2023 va disposar el cessament com a gerent del CTM del Sr. Maarten Johannes van Bemmelen.

2. El Consell de Govern de 15 de setembre de 2023 va acordar «donar-se per assabentat del cessament del Sr. Maarten Johannes van Bemmelen com a gerent del Consorci de Transports de Mallorca a partir del dia 30 d'agost de 2023», tal com consta en el certificat emès, en la mateixa data, pel secretari del Consell de Govern.

Fonaments de dret

1. L'article 26 del Decret 58/2013, de 20 de desembre, d'aprovació dels nous Estatuts del Consorci de Transports de Mallorca, disposa que la persona titular de la Gerència és nomenada i separada mitjançant un acord del Consell d'Administració, a proposta del president o la presidenta. El nomenament i el cessament s'han de comunicar al Consell de Govern i se n'ha de fer publicitat amb finalitat merament declarativa.

2. L'article 17 dels Estatuts disposa que corresponen al Consell d'Administració totes les facultats necessàries per dirigir, administrar i gestionar tot allò que constitueixi l'acompliment de l'objecte i de les finalitats del CTM o que s'hi relacioni, entre les quals es troba al punt l) nomenar i separar la persona titular de la Gerència, a proposta del president o de la presidenta del Consell d'Administració, amb les autoritzacions o els informes preceptius exigits per la normativa vigent.

3. La Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa a l'article 21.1, paràgraf segon, que el nomenament o la contractació dels gerents i dels altres òrgans unipersonals de direcció de la resta d'ens instrumentals del sector públic autonòmic s'ha de fer d'acord amb el que estableixin la normativa aplicable i els estatuts de cada ens. En tot cas, el nomenament o la contractació i el cessament de qualsevol d'aquests òrgans unipersonals de direcció, quan no corresponguin al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el cessament del senyor Maarten Johannes van Bemmelen com a gerent del Consorci de Transports de Mallorca, del qual el Consell de Govern de 15 de setembre de 2023 es va donar per assabentat.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (3 de novembre de 2023)

La secretària general Catalina Ferrer Bover