Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 696103
Decret de Presidència de 30 d'octubre de 2023. Nomenament de personal eventual: Directora de la Residència i Centre de Dia de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el President del Consell Insular de Formentera, en data 27 d'octubre de 2023, ha dictat, entre d'altres, el següent Decret:

“Decret de presidència de 30 d'octubre de 2023. Nomenament de personal eventual: Directora de la Residència i Centre de dia de Formentera.

Atès que el Ple del Consell Insular de Formentera sorgit de les eleccions locals del 28 de maig de 2023 es va constituir el 17 de juny de 2023.

Atès que s'han vingut adoptant les mesures necessàries per anar implementant l'organigrama general de la corporació per al mandat 2023-2027, una volta triada aquesta Presidència, i entre d'altres qüestions cal fer nomenaments de personal eventual, a propòsit de la Direcció de la Residència i el Centre de Dia de Formentera.

Atès l'article 12 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (EBEP) aprovat, com a Text refós pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre; article que fa referència al personal eventual, text del tenor literal següent:

Personal eventual.

1. Es personal eventual el que, en virtud de nombramiento y con carácter no permanente, sólo realiza funciones expresamente calificadas como de confianza o asesoramiento especial, siendo retribuido con cargo a los créditos presupuestarios consignados para este fin.

2. Las leyes de Función Pública que se dicten en desarrollo de este Estatuto determinarán los órganos de gobierno de las Administraciones Públicas que podrán disponer de este tipo de personal. El número máximo se establecerá por los respectivos órganos de gobierno. Este número y las condiciones retributivas serán públicas.

3. El nombramiento y cese serán libres. El cese tendrá lugar, en todo caso, cuando se produzca el de la autoridad a la que se preste la función de confianza o asesoramiento.

4. La condición de personal eventual no podrá constituir mérito para el acceso a la Función Pública o para la promoción interna.

5. Al personal eventual le será aplicable, en lo que sea adecuado a la naturaleza de su condición, el régimen general de los funcionarios de carrera.

Atès l'article 104 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, que fa referència al personal eventual, text del tenor literal següent:

1. Las dotaciones de puestos de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual en los Ayuntamientos deberán ajustarse a los siguientes límites y normas:

c) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 10.000 y no superior a 20.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de dos.

2. El número de puestos de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual en las Diputaciones provincia-les será el mismo que el del tramo correspondiente a la Corporación del Municipio más poblado de su Provincia. En el caso de los Consejos y Cabildos insulares, no podrá exceder de lo que resulte de aplicar el siguiente criterio: en las islas con más de 800.000 habitantes, se reduce en 2 respecto al número actual de miembros de cabildo, y, en las de menos de 800.000habitantes, el 60% de los cargos electos en cada Cabildo o Consejo Insular.

3…

4…

5. Las Corporaciones locales publicarán semestralmente en su sede electrónica y en el Boletín Oficial de la Provincia o, en su caso, de la Comunidad Autónoma uniprovincial el número de los puestos de trabajo reservados a personal eventual.

6. El Presidente de la Entidad Local informará al Pleno con carácter trimestral del cumplimiento de lo previsto en este artículo.

Vist l'article 20 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el qual disposa:

1. Es personal eventual aquel que, en virtud de nombramiento legal, ocupa, con carácter temporal, puestos de trabajo considerados de confianza o de asesoramiento especial de la Presidencia o de los consejeros o las consejeras, no reservados a personal funcionario de carrera.

2. El número de puestos de trabajo del personal eventual, sus características y las retribuciones que le corresponden son públicos y los determina el Consejo de Gobierno.

3. El presidente o la presidenta y los consejeros o las consejeras nombran y cesan libremente a su personal eventual. Los nombramientos y los ceses se publicarán en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. En todo caso, el personal eventual cesa automáticamente cuando cesa la autoridad que lo nombró, así como en caso de renuncia. El cese no da, en ningún caso, derecho a indemnización.

4. La prestación de servicios en régimen de personal eventual no puede suponer mérito para el acceso a la función pública, para la promoción interna ni para la contratación como personal laboral.

Vista la disposició addicional segona de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, que diu el següent:

Disposició addicional segona

Règim jurídic del personal de l'administració insular

El personal funcionari dels consells insulars i, en allò que escaigui, el personal eventual i el personal laboral, s'han de regir pel que disposen l'Estatut bàsic de l'empleat públic, la legislació bàsica estatal i la Llei de funció pública de la comunitat autònoma, tenint en compte el que es preveu en aquesta matèria en la Llei 20/2006, de 16 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears”.

Vistos els Pressupostos d'aquesta entitat per a l'any 2023 (BOIB núm. 11, de 24 de gener de 2023), en relació a les places vacants, reservades a personal eventual, existents en la Plantilla de Personal d'aquesta corporació i l'existència de consignació pressupostària suficient per a fer front a l'assignació que comporta el nomenament, com a personal eventual, d'una persona com a Director o Directora de la Residència i Centre de dia de Formentera.

Vist l'acord de la Junta de Govern del dia 27 d'octubre de 2023, pendent de publicar al BOIB [en el dia de dictar-se el Decret, però publicat el dissabte 4 de novembre de 2023, BOIB núm. 150], sobre actualització de la plantilla de personal eventual per al mandat 2023-2027.

Vistes les condicions de la Sra. Carla Tur Yern (amb Grau de Logopèdia; experiència professional en el tractament de la discapacitat i coneixement de les llengües anglesa i italiana, a més de les oficials), titular del DNI núm. (...) per a l'ocupació d'aqueix lloc de treball eventual.

Per tot l'anterior,

En ús de les facultats atorgades per l'article 20.1 i l'article 21.1.q de la citada Llei de consells insulars, que atribueix a la presidència del Consell, la competència relativa a exercir la direcció superior del personal al servei de l'Administració insular i nomenar el personal eventual, en el ben entès que l'article 28.1.e estableix que correspon al consell executiu [a Formentera es tracta de la Junta de Govern, segons l'article 132 d'aquesta mateixa Llei, inclòs en el Títol IX sobre Règim especial per a l'illa de Formentera], aprovar el nombre i el règim del personal eventual; i qualsevol altra actuació en matèria de personal que no estigui expressament atribuïda a un altre òrgan del Consell, però en el ben entès que no s'ha aprovat el nou Reglament Orgànic del Consell Insular (ROC), i que, ara per ara, hom està al ROC publicat al BOIB núm. 61, de 22 d'abril de 2010, tot tenint en compte, en qualsevol cas, l'establert en la disposició transitòria quarta de l'esmentada Llei de consells insulars, sobre Normativa d'aplicació fins a l'aprovació del nou reglament orgànic.

Amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació ex Reial decret 128/2018, de 16 de març.

RESOLC

PRIMER.- Nomenar la Sra. Carla Tur Yern, titular del DNI núm. (...) com a personal eventual, per a ocupar el lloc de treball de Directora de la Residència i Centre de dia del Consell Insular de Formentera, en règim de dedicació a temps complet, per considerar que la persona que es nomena és l'adequada per a desenvolupar les tasques i compleix els requisits adients; amb efectes del dia 1 de novembre de 2023.

En qualsevol, en allò que resulti d'aplicació al Consell Insular de Formentera l'article 28.1.e de la Llei de consells insulars, la Junta de Govern, òrgan competent aprovarà, de manera conclusiva, segons les determinacions de la Presidència, el nombre i el règim del personal eventual de la institució.

SEGON.- Considerar que la persona nomenada podrà ser cessada o separada lliurement per la Presidència en qualsevol moment del mandat de l'actual corporació. En qualsevol cas, el personal eventual cessarà automàticament, en tot cas, quan es produeixi el cessament o expiri el mandat de l'autoritat a qui presten la funció de confiança o assessorament, segons l'establert a l'article 20.3 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears i a l'article 12.3 de l'EBEB, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

TERCER.- Considerar que el sou d'aquesta persona serà el que, aplicat al supòsit concret de la Sra. Tur Yern, i prorratejat des la presa de possessió, es deriva del Pressupost General del Consell Insular de Formentera, que preveu unes retribucions brutes anuals per a l'any 2023, de 42.840 euros (3.060 euros mensuals, en 14 pagues).

QUART.- Considerar que la persona nomenada haurà d'acomplir el que es deriva de la sobre Instrucció per al funcionament del registre de declaracions patrimonials i d'activitats que han de formular els càrrecs públics del Consell Insular de Formentera, segons el que es deriva de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars i de la Llei 16/2016, de 9 de novembre, de creació de l'Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears; el sistema electrònic implementat, així com el que es deriva de la legislació general de règim local (aprovat per acord de 23 de maig de 2023, publicat al BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023) i executiva.

CINQUÈ.- Notificar a la persona interessada aquest Decret.

SISÈ.- Donar compte, així mateix, al Ple corporatiu i ordenar que es publiqui al BOIB, i fer-lo avinent igualment de manera immediata a tota la corporació, així com fer-lo notori per mitjà de la web del Consell Insular.

L'obligació específica de publicació al BOIB, amb especificació del lloc de treball eventual, règim de retribucions i dedicació  deriva de l'establert a l'article 20.3 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Ho mana i signa el president, de la qual cosa don fe.

El president,                                       El secretari habilitat nacional,

Lorenzo Córdoba Marí                      Ángel Custodio Navarro Sánchez”

La qual cosa se publica, per a general coneixement, i conforme a la normativa de funció pública.

 

Formentera, 6 de novembre de 2023

El president Lorenzo Córdoba Marí