Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 692743
Resolució del director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, de 3 de novembre de 2023, per la qual s’adopta i publica la decisió favorable a la continuació del procediment per a la modificació del plec de condicions de la Indicació Geogràfica “Hierbas Ibicencas”

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 16 de juny de 2023, el president de la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera va presentar un escrit adreçat a la Direcció General sol·licitant modificacions de la Unió del plec de condicions de la Indicació Geogràfica  “Hierbas Ibicencas”. Les modificacions proposades són:

a) Establir l'obligació que el transport a granel de “Hierbas Ibicencas” s'acompanyi d'un document d'acompanyament validat prèviament, per l'autoritat de control.

b) Incorporar un codi alfanumèric de control a l'etiquetatge de cada envàs del producte emparat.

2. El 23 d'agost de 2023 es va publicar un anunci de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), mitjançant el qual es donava publicitat a la sol·licitud de tramitació de la modificació del plec de condicions de la Indicació Geogràfica “Hierbas Ibicencas” i a més, s'establia un termini de dos mesos per presentar una declaració d'oposició.

3. Finalitzat el termini preceptiu des de la publicació de l'anunci al BOE, no s'ha rebut cap declaració d'oposició.

4. En data 3 de novembre de 2023, el cap de servei de Control i Qualitat Agroalimentària va emetre una proposta de resolució perquè es formalitzés una decisió favorable a la continuació del procediment per a la modificació del plec de condicions de la Indicació Geogràfica “Hierbas Ibicencas”.

Fonaments de dret

1. L'article 30.43 de la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, estableix que la Comunitat Autònoma té la competència exclusiva en matèria de denominacions d'origen i altres indicacions de procedència relatives a productes de la comunitat autònoma.

2. Per dictar aquesta Resolució és competent en matèria d'indicacions geogràfiques la persona titular de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, d'acord amb el que estableix el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la Presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El procediment d'aprovació s'ha tramitat d'acord amb el que disposen el Reglament (UE) 2019/787 del Parlament Europeu i del Consell, del 17 d'abril de 2019, sobre la definició, designació, presentació i etiquetatge de les begudes espirituoses; el Reglament d'execució (UE) 2021/1236 de la Comissió, 12 de maig de 2021, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (UE) 2019/787 del Parlament Europeu i del Consell, relatiu a les sol·licituds de registre d'indicacions geogràfiques de begudes espirituoses, el procediment d'oposició, les modificacions del plec de condicions, l'anul·lació del registre, l'ús dels símbols i el control; i el Reial decret 1335/2011, de 3 d'octubre, pel que es regula el procediment per a la tramitació de les sol·licituds d'inscripció de les denominacions d'origen protegides i de les indicacions geogràfiques protegides al registre comunitari i l'oposició a aquestes.

4. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú i de les administracions públiques, estableix que els actes administratius han de ser objecte de publicació quan ho estableixin les normes reguladores de cada procediment o quan ho aconsellin raons de interès públic apreciades per l'òrgan competent.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Emetre una decisió favorable perquè el plec de condicions de la Indicació Geogràfica “Hierbas Ibicencas” es modifiqui d'acord amb la proposta presentada per la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera.

2. Exposar públicament el plec de condicions de la Indicació Geogràfica “Hierbas Ibicencas” a través del portal web del Govern de les Illes Balears, a l'enllaç següent:

https://www.caib.es/sites/qualitatagroalimentaria/ca/hierbas_ibicencas-46246/

3. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Notificar aquesta resolució a l'entitat sol·licitant.

5. Trametre aquesta Resolució al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Tot això, sens perjudici de qualsevol altre recurs o acció que s'estimi pertinent.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (3 de novembre de 2023)

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local Joan Llabrés Enseñat