Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ECONOMIA, HISENDA I INNOVACIÓ

Núm. 692639
Resolució del conseller d’Economia, Hisenda i Innovació de modificació i rectificació d’error de la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, de 7 de novembre de 2022, per la qual es convoquen ajuts per a la formació de personal investigador (FPI) i la formació de personal investigador empresarial (FPI-E), així com subvencions per a taxes acadèmiques (FPI 2022)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.  Per resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 7 de novembre de 2022 es va publicar la convocatòria per la qual es convoquen ajuts per a la formació de personal investigador (FPI) i la formació de personal investigador empresarial (FPI-E), així  com subvencions per a taxes acadèmiques (FPI 2022) (BOIB núm. 145, de 10 de novembre de 2022).

2. L'objecte d'aquesta convocatòria és atorgar subvencions a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic i a empreses ubicades a les Illes Balears per finançar vint-i-dos ajuts per formar personal investigador, l'objectiu de les quals és formar en recerca científica i tècnica a titulats superiors universitaris que vulguin fer una tesi doctoral.  

També és atorgar subvencions destinades a cobrar les taxes acadèmiques per al personal investigador en formació, que inclouen la tutela acadèmica de doctorat, l'obertura i el manteniment de l'expedient, i la defensa de la tesi doctoral.

Els  ajuts objecte de la subvenció tenen dues modalitats:

o Modalitat A (FPI): aquests ajuts tenen com a objecte la formació de doctors mitjançant el cofinançament de contractes laborals, en la modalitat de contracte predoctoral, del personal investigador en formació en centres d'R+D que vulgui fer una tesi doctoral associada a un projecte d'investigació finançat per projecte d'R+D subvencionats per un organisme competent mitjançant una convocatòria pública competitiva.

o  Modalitat B (FPI-E): aquests ajuts tenen com a objectiu la formació de doctors a empreses mitjançant el cofinançament dels contractes laborals del personal investigador en formació que participin en un projecte de recerca industrial o de desenvolupament experimental que es desenvolupin en una empresa, en el qual s'ha d'emmarcar la tesi doctoral.

3. En data 6 de juny de 2023 es va publicar la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es modifica la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoquen ajuts per a la formació de personal investigador (FPI) i la formació de personal investigador empresarial (FPI-E), així com subvencions per a taxes acadèmiques (BOIB núm. 75, de 6 de juny de 2023).

Aquesta modificació es va dur a terme perquè es va produir un retard en les fases de la tramitació de  les ajudes, que va fer necessària una modificació de la convocatòria per a reajustar les dates per a la contractació i incorporació dels investigadors (en concret, es va establir l'1 de novembre de 2023 com a termini màxim, que estava previst inicialment en data 1 de setembre de 2023), i la modificació del calendari establert en la convocatòria per a la certificació i justificació econòmica dels ajuts.

4. Tal com estableix el punt 9.3 de la convocatòria es va designar com a entitat col·laboradora l'AQUIB, la qual va realitzar les avaluacions externes de les sol·licituds presentades. En data 18 de juliol de 2023, l'AQUIB va lliurar els informes d'avaluació externa.

5. La Comissió de Selecció Interna es va reunir durant els dies 7 i 21 d'agost de 2023 i els dies 13, 14 i 15 de setembre de 2023, i va realitzar la selecció d'acord amb l'apartat novè de l'annex I de l'esmentada Resolució, i es varen signar les corresponents actes, on figura la selecció de les persones candidates d'acord amb els criteris establerts a la Resolució, que serveix d'informe de la Comissió.

6. El 18 de setembre de 2023, es va publicar en l'adreça http://www.dgrdi.caib.es, tal com s'indica en l'apartat 9.5 de les bases de la convocatòria, la llista provisional de les persones candidates seleccionades, per a la modalitat A i per a la modalitat B, per gaudir de l'ajut i les entitats beneficiaries a les quals estaran adscrites, seguides de les persones candidates en reserva.

7. El 4 d'octubre de 2023, es va publicar en l'adreça http://www.dgrdi.caib.es, tal i com s'indica en l'apartat 9.5 de les bases de la convocatòria, la llista definitiva de les persones candidates seleccionades, per a la modalitat A i per a la modalitat B, per gaudir de l'ajut i les entitats beneficiaries a les quals estaran adscrites, seguides de les persones candidates en reserva.

8. Per tot l'exposat, es produeix un retard en la fase de concessió de  les ajudes. Segons l'esmentada resolució de modificació, les persones investigadores s'han d'incorporar als centres adscrits l'1 de novembre de 2023 com a data màxima.

9. Es necessària una modificació de la convocatòria per a reajustar les dates per a la contractació i incorporació dels investigadors.

10. També es considera adient modificar l'apartat 2 del punt desè de l'annex 1 de la resolució de convocatòria de 7 de novembre de 2022.

11. Així mateix, s'ha detectat un error material a la lletra d) de l'apartat 6 del punt quinzè, relatiu al calendari establert en la convocatòria per a l'ordre de pagament anual, en concepte de taxes acadèmiques.

Fonaments de dret

1. La Llei 14/2011, d'1 de juny, de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació.

2. Reial Decret 103/2019, d'1 de març pel qual s'aprova l'Estatut del personal investigador predoctoral en formació.

3. La Llei 7/2022, de 5 d'agost, de la ciència, la tecnologia i la innovació de les Illes Balears.

4. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

5. El text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat per Decret  legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

6. L'article 39.3 de la Llei 39/2015, d' 1 d'octubre , del procediment administratiu comú i de les administracions públiques.

7. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d' 1 d'octubre, del procediment administratiu comú i de les administracions públiques.

8. Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

9. L'Ordre de la consellera d'Innovació, Interior i justícia , de 26 de gener de 2010, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d'investigació, desenvolupament tecnològic i  innovació.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.- Modificar l'apartat 2 del punt desè i l'apartat 1 del punt tretzè, de l'annex 1 de la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 7 de novembre de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts per a la formació de personal investigador (FPI) i la formació de personal investigador empresarial (FPI-E), així com subvencions per taxes acadèmiques (FPI 2022),  en el sentit següent:

Desè

Concessió

2. Una vegada presentada l'acceptació de la subvenció d'acord amb el que estableix el punt novè, 8, el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació ha d'emetre la resolució definitiva de concessió, que s'ha de notificar a l'entitat subvencionada.

Tretzè

Contractació i incorporació dels investigadors

1. Les entitats beneficiàries han de formalitzar els contractes amb els investigadors candidats i els han de trametre a la Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital.

El termini màxim per a la incorporació dels investigadors al centre adscrit ha de ser l'1 de desembre 2023.

2.- Rectificar la lletra d) de l'apartat 6 del punt quinzè de l'annex 1 de la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 7 de novembre de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts per a la formació de personal investigador (FPI) i la formació de personal investigador empresarial (FPI-E), així com subvencions per taxes acadèmiques (FPI 2022),  en el sentit següent:

On diu:

d) L'orde de pagament anual, en concepte de taxes acadèmiques, s'ha d'iniciar una vegada presentat el certificat, segons el calendari que s'indica a continuació:

Presentació del certificat

Data màxima per presentar-lo

Període que s'ha de justificar

Data de pagament

Primer

15/11/2023

Curs 2022-2023

Una vegada presentada la certificació

Segon

15/11/2024

Curs 2023-2024

Una vegada presentada la certificació

Tercer

15/11/2025

Curs 2024-2025

Una vegada presentada la certificació

Quart

15/11/2026

Curs 2025-2026

Una vegada presentada la certificació

Cinquè

30/09/2027

Curs 2026-2027

Una vegada presentada la certificació

Ha de dir:

d) L'orde de pagament anual, en concepte de taxes acadèmiques, s'ha d'iniciar una vegada presentat el certificat, segons el calendari que s'indica a continuació:

Presentació del certificat

Data màxima per presentar-lo

Període que s'ha de justificar

Data de pagament

Primer

15/11/2024

Curs 2023-2024

Una vegada presentada la certificació

Segon

15/11/2025

Curs 2024-2025

Una vegada presentada la certificació

Tercer

15/11/2026

Curs 2025-2026

Una vegada presentada la certificació

Quart

30/09/2027

Curs 2026-2027

Una vegada presentada la certificació

3.- Publicar aquesta Resolució de modificació i rectificació d'error en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4.- Disposar que aquesta Resolució tengui efectes, una vegada publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, des del dia 10 de novembre de 2022.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de d'Economia, Hisenda i Innovació en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici d'interposar-ne qualsevol altre que es consideri oportú.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (31 d'octubre de 2023)

La secretària general d'Economia, Hisenda i Innovació Catalina Mir Ferrer Per delegació de competència del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació (BOIB n.106, de 29/07/2023)