Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ENTITAT LOCAL MENOR DE PALMANYOLA

Núm. 692091
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora del preu públic per la prestació del servei de l’escoleta infantil de Palmanyola

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta veïnal de l'Entitat Local Menor de Palmanyola, en sessió extraordinària celebrada el dia 15 de setembre de 2023, va acordar l'aprovació de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora del preu públic per la prestació del servei de l'escoleta infantil de Palmanyola, per la qual cosa es fa públic a l'efecte del seu general coneixement.

Havent transcorregut els 30 dies d'informació pública sense que s'hagin presentat reclamacions o esmenes, el present acord queda elevat automàticament a definitiu.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ SERVEI D'ESCOLETA INFANTIL DE PALMANYOLA

Article 1. Fonament i naturalesa.

Conformement amb el que preveu l'article 127 en relació a l'article 41, ambdós del R. D. 2/2004, de 5 març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, l'Entitat Local Menor estableix el preu públic per la prestació del servei de les escoletes municipals.

Article 2. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable del preu públic la prestació del servei d'escoleta municipal infantil.

Article 3. Subjecte passiu.

Estan obligats al pagament del preu públic regulat a la present ordenança les persones sol·licitants de les prestacions del servei o, si no és així, els pares i tutors de l'infant beneficiat.

Article 4. Quantia.

La quantia del Preu públic regulat en aquesta Ordenança serà el fixat a les tarifes que es detallen a continuació:

SERVEIS GENERALS: de setembre a juny (10 mesos)

Nivell

Concepte

Quantia

Període

1r nivell 0 a 1 anys

Inscripció  + assegurança

107,00 €

anual

Escolarització gratuïta de 9:00 a 13:00  h

0,00 €

mensual

2n nivell 1 a 2 anys

Inscripció  + assegurança

107,00 €

anual

Escolarització gratuïta de 9:00 a 13:00  h

0,00 €

mensual

3r nivell 2 a 3 anys

Inscripció  + assegurança

107,00 €

anual

Escolarització gratuïta de 9:00 a 13:00  h

0,00 €

mensual

SERVEIS COMPLEMENTARIS:

Concepte

Quantia

Període

Servei escoleta matinera de 7:30 a 9:00 h (més de 7 dies)

30,00 €

Mensual

Servei escoleta matinera de 7:30 a 9:00 h (fins a 7 dies)

3,00 €

Diari

Menjador de 12:00 h a les 13:00 h  (més de 10 dies)

115,00 €

Mensual

Menjador de 12:00 h a les 13:00 h  (fins a 10 dies)

6,00 €

Diari

Berenar matins /desdejunis (quota mínima)

26,00 €

Mensual

Descans/migdiada (13:00 h a 15:00 h)

35,00 €

Mensual

Extra horabaixa (guarderia) (15:00 a 15:30 h)

15,00 €

Mensual

Material escolar/projectes/instal·lacions/ambients

35,00 €

Trimestral

Agenda electrònica

35,00 €

Anual

Dins les tarifes establertes pel servei educatiu no estan inclosos el material necessari per a festes, sortides i altres despeses que seran aportats directament pels pares.

Escoleta d'estiu: juliol (agost tancat)

Concepte

Quantia

Període

Inscripció + assegurança

30,00 €

-

Escolarització (9.00 h a 13.00 h)

295,00 €

mensual

Article 5. Obligació de pagament.

Neix des de que s'inicia la prestació del servei. No obstant, s'exigirà el dipòsit previ equivalent a una mensualitat del preu públic al sol·licitar-se l'ingrés o reserva de plaça, no podent autoritzar-se sense aquest requisit.

Article 6. Normes de gestió.

1. El preu públic es considerarà meritat simultàniament a la prestació del servei, i el contractista confeccionarà per mensualitats anticipades els rebuts, dins el termini dels cinc primers dies del mes següent.

2. El pagament del rebut mensual es realitzarà pel sistema de domiciliació a entitats de crèdit i d'estalvi que l'entitat designi com a col·laboradores, d'acord amb les condicions següents:

Les persones obligades al pagament presentaran a l'encarregat de l'escoleta municipal, els escrits de domiciliació segons model oficial, on especificaran les seves dades d'identificació personal, número de compte i establiment, i concepte que es desitja domiciliar.

Les domiciliacions de pagament tindran validesa per temps indefinit, mentre no siguin anul·lades per l'interessat o rebutjades per l'establiment on hagin de presentar-se els instruments de cobrament.

3. Un retard en el pagament de més de dues mensualitats sense motiu que ho justifiqui significarà la baixa de l'infant al centre. S'ha de comunicar amb 15 dies d'antelació la baixa per escrit.

4. Per mantenir la reserva de plaça malgrat l'infant no utilitzi el servei durant un mes complet, aquest s'abonarà íntegrament. El començament de l'abonament de la quota serà a partir de la data d'ingrés informada en el moment de fer la preinscripció.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL PRIMERA

Amb efectes des de l'1 de setembre de 2023, els centres privats que gestionin aules de primer cicle d'educació infantil de la xarxa complementària a la xarxa pública d'escoletes d'educació infantil de les Illes Balears, afectades pel Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari, hauran d'aplicar la gratuïtat un mínim de 4 hores de l'escolarització dels alumnes matriculats, per la qual cosa podran suspendre el cobrament de les quotes d'escolarització a les famílies amb nens matriculats el curs 2023-2024 corresponents a aquest mínim de 4 hores.

Excepcionalment, i per a assegurar la viabilitat econòmica dels centres privats de la xarxa complementària, aquests centres podran cobrar les quotes a les famílies durant els mesos en què es tramita la signatura del conveni al qual fa referència l'article 6 del Decret Llei.

Una vegada que el centre hagi signat el conveni específic de gratuïtat de primer cicle, i la Conselleria d'Educació i Universitats hagi efectuat el primer pagament, el titular del centre ha de retornar la quantia de les quotes corresponents al tram horari gratuït a les famílies que hagin fet la despesa amb efectes des de l'1 de setembre de 2023.”

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal, entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el BOIB, i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.”

Ho mana i signa el señor Batle.

 

Palmanyola, 6 de noviembre de 2023

El batle Arnaldo Francisco Llinàs Quintana