Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 687649
Cessió gratuïta de l’Ajuntament de Maó a favor de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) de l’immoble anomenat Parcel·la 15 illeta 1.2 del Polígon III del Passeig de Circumval·lació de Maó, per a la construcció d’habitatges de protecció oficial. Exp. PT032-2023-000002

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Maó, en sessió ordinària realitzada el dia 26/10/2023, va adoptar, entre d'altres, l'acord que es transcriu literalment a continuació (Exp. PT0322023000002):

Primer. Aprovar la cessió gratuïta del bé patrimonial del sòl d'aquesta entitat local que es descriu a continuació, per a les finalitats que així mateix es determinen, a favor de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI).

  • Descripció del bé: Parcel·la 15, illeta 1.2, del Polígon III del Passeig de Circumval·lació, de Maó. Referència cadastral: 8256106FE0185N0001.
  • Límits: Al nord, parcel·la 10 d'aquesta mateixa illeta; a l'est, parcel·les 13 i 15 d'aquesta mateixa illeta; al sud, en 18 metres, av. Francesc Femenías; i a l'oest, amb les parcel·les 12 i 14 d'aquesta mateixa illeta.
  • Situació: Av. Francesc Femenías, amb una superfície de sòl de 378 m2.
  • Inventari: Epígraf primer, número d'ordre 000691.
  • Destí de l'immoble: Patrimoni municipal del sòl.
  • Inscripció registral: Tom 2.429, foli 125, finca 23.594 de Maó.

Segon. La finca objecte de cessió s'ha de destinar a habitatges de protecció oficial.

A tals efectes, si la finca cedida no es destina a la finalitat esmentada en el termini de 5 anys o si deixa de destinar-se a la citada finalitat dins els 30 anys següents, el bé objecte de cessió revertirà, de manera automàtica i de ple dret, a favor de l'Ajuntament de Maó, en els termes que resulten de l'article 111 del Reial decret 1372/1986, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de béns de les entitats locals.

En cas que hagi reversió, ho serà tant del bé objecte de cessió com de les instal·lacions i construccions existents sobre la finca i a favor de l'Ajuntament de Maó.

Tercer. La construcció dels habitatges de protecció oficial a què fa referència aquest acord ha de ser portada a terme pel mateix Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI).

El terreny és apte per a la seva destinació com a bé patrimoni del sòl, destinat a la construcció d'habitatges de protecció oficial, i comptarà amb abastiment d'aigua, evacuació d'aigües, subministrament d'energia elèctrica, amb la potència suficient per a l'execució de l'obra i el posterior i correcte funcionament, així com amb la instal·lació d'una estació transformadora d'energia, en el supòsit que sigui necessària.

Quart. Sotmetre l'expedient a un període d'informació pública de 15 dies hàbils, mitjançant anunci en el tauler d'anuncis digital de l'Ajuntament de Maó i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, durant els quals s'hi poden formular reclamacions o al·legacions. En el supòsit que no es formulin al·legacions ni reclamacions en el tràmit d'informació pública, s'entendrà aprovada la cessió a favor de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI).

Cinquè. Donar compte d'aquest expedient a la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques.

Sisè. Traslladar certificat de l'acord a l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), perquè en prengui coneixement i als efectes procedents, especialment l'acceptació de la cessió, per procedir a la seva formalització, si és el cas, en escriptura pública.

Setè. Sol·licitar al Registre de la Propietat de Maó que procedeixi a deixar constància d'aquest canvi, mitjançant els corresponents assentaments o operacions registrals adients.

Vuitè. Facultar a l'alcalde perquè, assistit per la secretària de la corporació, realitzi totes les operacions oportunes, redacció de documents, signatura d'aquests i altres que siguin precises perquè tengui efectivitat el present acord.

Novè. Comunicar aquest acord a la Intervenció Municipal, als efectes oportuns, i procedir a fer la inscripció d'aquesta cessió a l'Inventari Municipal.

Desè. Si es presenten reclamacions durant el termini d'informació pública de la cessió del bé citat a l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), l'acord definitiu de cessió serà ajornat tot el temps que sigui necessari per procedir a resoldre-les. L'Administració, una vegada resoltes les reclamacions mitjançant resolució motivada, optarà per prosseguir el procediment o per reobrir novament el termini d'informació pública, si considerés que els canvis introduïts a l'expedient per l'eventual estimació de les al·legacions poden generar canvis substancials.

En compliment de l'article 110 del Reial decret 1372/1986, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de béns de les entitats locals, el referit expedient podrà ser examinat durant un termini de quinze dies hàbils, a partir de la data de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a les dependències administratives de l'Ajuntament de Maó, plaça de la Constitució, 1, Maó, període durant el qual també es podran realitzar les al·legacions o reclamacions que es considerin pertinents.

 

Maó, en la data de la signatura electrònica del document (3 de noviembre de 2023)

L'alcalde  Héctor Pons Riudavets