Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 686102
Resolució del conseller d’Educació i Universitats de 6 d’octubre de 2023 per la qual es modifica l’adscripció de les corporacions locals, mancomunitats de municipis, organitzacions no governamentals, associacions professionals i empresarials sense ànim de lucre i entitats d’economia social que imparteixen els programes de qualificació inicial (PQI) i els programes de qualificació inicial específics durant el curs 2023-2024 a centres públics de referència de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'Ordre del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 12 de març de 2020 regulà els programes de qualificació inicial i els programes de qualificació inicial específics que es desenvolupen en l'àmbit de les Illes Balears (BOIB núm. 45, de 28 de març de 2020).

2. L'article 25.3 de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears (BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022) preveu que la conselleria d'Educació i Formació Professional  pugui establir i autoritzar altres ofertes formatives de formació professional en forma de programes de qualificació inicial. Aquesta previsió també s'inclou en la disposició addicional primera del Decret 25/2015, de 24 d'abril, pel qual es regulen els ensenyaments de formació professional bàsica del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional de les Illes Balears.

3. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 10 de maig de 2023 convocà els ajuts econòmics per desenvolupar programes de qualificació inicial en corporacions locals, mancomunitats de municipis, organitzacions no governamentals, associacions professionals i empresarials sense ànim de lucre i entitats d'economia social durant el curs 2023-2024 (BOIB núm. 68, de 23 de maig)

4. L'article setze, punt 3 de l'annex 1 de la mateixa resolució indicà: Les entitats beneficiàries han de quedar adscrites a un centre públic de referència a l'efecte de custòdia dels documents oficials d'avaluació. Aquesta adscripció s'ha de publicar en la resolució de concessió.

5. En data 14 d'octubre de 2022, la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, a proposta de la cap del Servei d'Entitats Jurídiques, relativa a la inscripció de la modificació dels Estatuts de l'associació Accent, inscrita en el Registre d'Associacions de les Illes Balears amb el número 311000010142, modificà la denominació de l'Entitat privada Toth Educatiu. En la mateixa data el representant de l'entitat sol·licità el canvi de denominació de l'entitat per Accent, i adjuntà la documentació pertinent. Des de la Direcció general de Planificació, Ordenació i Centres es va autoritzar el canvi de denominació.

6. En data 11 i 20 de setembre de 2023, la cap de servei de Planificació i Participació de la direcció general de Formació Professional i Formació Permanent del professorat, sol·licità a la direcció general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives que, d'acord amb l'article setzè, punt 3, de l'annex 1 de la  Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 10 de maig de 2023 per la qual es convoquen ajuts econòmics per desenvolupar els programes de qualificació inicial en corporacions locals, mancomunitats de municipis, organitzacions no governamentals, associacions professionals i empresarials sense ànim de lucre i entitats d'economia social durant el curs 2023-2024, s'actualitzàs l'adscripció d'aquests programes a centres públics de referència de les Illes Balears.                                       

7. El 23 d'octubre de 2023, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'actualització de l'adscripció de les corporacions locals, mancomunitats de municipis i diverses entitats privades sense ànim de lucre i d'economia social que imparteixen els programes de qualificació inicial (PQI) durant el curs 2023-2024, a centres públics de referència de les Illes Balears. En aquest informe s'indicà que atès la posada en funcionament del CIFP Politècnic de Llevant, la custodia i els expedients administratius que estaven adscrits a l'IES Manacor de l'entitat Aproscom Fundació es traslladessin al CIFP Politècnic de Llevant.

8. El 24 d'octubre de 2023, el director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives va proposar la modificació de l'adscripció de les corporacions locals, i diverses entitats privades sense ànim de lucre i d'economia social que imparteixen els programes de qualificació inicial (PQI) durant el curs 2023-2024 a instituts d'ensenyament secundari o centres públics de referència de les Illes Balears

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102 de Creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. L'Ordre del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 12 de març de 2020 per la qual es regulen els programes de qualificació inicial a les Illes Balears (BOIB núm. 45, de 28 de març).

6. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 10 de maig de 2023 per la qual es convoquen els ajuts econòmics per desenvolupar programes de qualificació inicial en corporacions locals, mancomunitats de municipis, organitzacions no governamentals, associacions professionals i empresarials sense ànim de lucre i entitats d'economia social durant el curs 2023-2024 (BOIB núm. 68, de 23 de maig).

7. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

8. El Decret 17/2023, de 23 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol (BOIB núm. 117, de 24 d'agost).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives en data 24 d'octubre de 2023, dict la següent

 

Resolució

1. Disposar l'adscripció de les corporacions locals, mancomunitats de municipis, organitzacions no governamentals, associacions professionals  i empresarials sense ànim de lucre i entitats d'economia social que imparteixen els programes de qualificació inicial (PQI) i els programes de qualificació inicial específics (PQIE) durant el curs 2023-2024 a centres públics de referència de les Illes Balears i tal com apareixen relacionats a l'annex 1 d'aquesta resolució.

2. Modificar la denominació de l'entitat Toth Educatiu, que passa ser Entitat Accent amb el codi de centre 07600409.

3. Modificar l'adscripció de l'entitat Aproscom Fundació, que fins ara estava adscrita a l'IES Manacor i que passa al CIFP Politècnic de Llevant.

4. Comunicar aquesta Resolució al servei de Planificació i Participació de  la direcció general de Formació Professional i Formació del Professorat, a les corporacions locals, mancomunitats de municipis, organitzacions no governamentals, associacions professionals  i empresarials sense ànim de lucre i entitats d'economia social que imparteixen els programes de qualificació inicial (PQI) i als programes de qualificació inicial específics (PQIE) durant el curs 2023-2024 als centres públics de referència de les Illes Balears que apareixen a l'annex 1 d'aquesta resolució.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 25 d'octubre de 2023

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany

Documents adjunts