Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 684451
Resolució del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural de 31 d’octubre de 2023, per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural de 20 de juliol de 2023, per la qual es delega l’exercici d’algunes competències i la signatura de diversos actes administratius i resolucions en matèries de la competència pròpia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

Mitjançant la Resolució del conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural de 20 de juliol de 2023 (BOIB núm. 105, de 27 de juliol de 2023), es va delegar l'exercici d'algunes competències i la signatura de diversos actes administratius i resolucions en matèries de la competència pròpia.

Fonaments jurídics

La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, en l'article 8.1, estableix que la competència és irrenunciable i l'han d'exercir els òrgans administratius que la tenguin atribuïda com a pròpia, excepte els casos de delegació o avocació, quan s'efectuïn en els termes que preveu aquesta llei o altres. La delegació de competències no suposa alteració de la titularitat de la competència, però sí dels elements determinants del seu exercici que en cada cas es prevegin.

Els òrgans de les diferents administracions públiques poden delegar l'exercici de les competències que tenguin atribuïdes en altres òrgans de la mateixa Administració, encara que no siguin jeràrquicament dependents, o en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats dependents d'aquelles, en virtut de l'article 9.1 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre.

Les delegacions de competències i la seva revocació s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, segons l'article 9.3 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre.

La delegació la pot revocar en qualsevol moment l'òrgan que l'hagi conferida, d'acord amb l'article 9.6 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre.

La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en l'article 25.1, estableix que els òrgans administratius, mitjançant acte motivat, poden delegar l'exercici de les seves competències, i conservar-ne la titularitat, en altres òrgans de l'Administració autonòmica del mateix rang o inferior, encara que no siguin jeràrquicament dependents.

La delegació és revocable en qualsevol moment, sens perjudici del que disposa l'article 28 per a l'avocació, i la revocació correspon al mateix òrgan que l'hagi atorgada, segons l'article 25.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març.

Les resolucions adoptades per delegació s'entenen dictades per l'òrgan delegant a tots els efectes, i la delegació implica la transmissió global de l'exercici de la competència, inclosa, si escau, la resolució del recurs de reposició, excepte que s'exclogui expressament alguna facultat a la mateixa resolució de delegació, segons l'article 25.5 de la Llei 3/2003, de 26 de març.

Sobre la base de les previsions anteriors, dict la següent

Resolució

1. Modificar el punt 1.c) de la Resolució del conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural de 20 de juliol de 2023, per la qual es delega l'exercici d'algunes competències i la signatura de diversos actes administratius i resolucions en matèries de la competència pròpia (BOIB núm. 105, de 27 de juliol de 2023), amb els termes següents:

c) En matèria de personal, l'exercici de totes les facultats i actuacions que, d'acord amb la legislació vigent aplicable, corresponen al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural.

2. Establir que les delegacions a què fa referència aquesta Resolució s'entenen sens perjudici de les potestats de revocació i avocació que corresponen al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural.

 

3. Disposar que aquesta Resolució tengui efectes des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 31 d'octubre de 2023

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural Joan Simonet Pons