Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLORET DE VISTALEGRE

Núm. 684255
Aprovació definitiva modificació Ordenança Reguladora de la taxa per la prestació del servei d'escoleta infantil pública de Lloret de Vistalegre

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovació definitiva de la modificació del punt 1 de la quota tributària (article 4) de l'Ordenança reguladora de la Taxa per la prestació del servei d'escoleta infantil pública de Lloret de Vistalegre.

Aprovada definitivament la modificació del punt 1 de la quota tributària de l'Ordenança reguladora de la Taxa per la prestació del servei d'escoleta infantil pública de Lloret de Vistalegre, una vegada finalitzat el termini d'exposició púbica sense que s'hagin presentat al·legacions. Es publica el text íntegre de la mateixa per a la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l'article 17.4 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, sols es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptador a partir del dia següent al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

No obstant l'anterior, es pot formular qualsevol altre recurs que es consideri adient.

ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D'ESCOLETA INFANTIL PÚBLICA DE LLORET DE VISTALEGRE

Article 1r. Fonament i naturalesa.

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 al 19 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per la prestació de serveis d'escoleta municipal de 0 a 3 anys, que es regirà per aquesta ordenança fiscal, les normes de la qual s'atenen al que disposa l'article 57 de l'esmentat Text Refós.

Article 2n. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació dels serveis d'escoleta municipal de 0 a 3 anys de l'Ajuntament de Lloret de Vistalegre.

Article 3r. Subjecte passiu.

Són subjectes passius, en concepte de contribuents, les persones beneficiàries del servei regulat en aquesta Ordenança.

Article 4rt. Quota tributària.

1.- La quota tributària de la taxa regulada en aquesta Ordenança queda modificat de la següent manera:

Horari

Tram

Mensual tota la setmana

Dia Esporàdic

Bonificació

Decret llei 5/2023

07:45-09:00 h

Acollida

30€

7€

-

08:30-09:00 h

Acollida

15€

5€

-

09:00-13:00 h

Escolarització general

210€

-

Gratuït 4h

(09:00-13:00)

De setembre de juny €

09:00-14:00 h

Escolarització general

225€

-

15 €

(13:00- 14:00)

De setembre a juny

12:00-13:00 h

Menjador+menú

110€

8€

-

13:00-15:00 h

Descans

30€

5€

-

15:00-16:00

Recollida

30€

5€

-

  • Material: 20 € cada trimestre.
  • Matrícula: 80 € anuals.

2.- Les famílies que tinguin dos o més fills al mateix temps a l'Escoleta municipal tindran una bonificació del 20 % de la quota tributària.

Article 5è. Obligació de pagament. Meritació i normes de gestió.

1.- L'obligació de pagament de la taxa reguladora en aquesta ordenança neix des que es presti o es realitzi el servei, qualsevol dels serveis o activitats especificades a l'article anterior.

2.- La taxa es meritarà en el moment en què s'iniciï la prestació del servei. El pagament de la taxa es realitzarà durant els cinc primers dies del mes següent d'utilitzar el servei.

El pagament de les quotes corresponents, quan es tracta de serveis eventuals, es realitzarà en el moment de sol·licitar el servei.

Article 6è. Exempcions i bonificacions.

1.- A instància de part, i en tot cas amb l'informe previ favorable dels serveis socials municipals, l'Ajuntament de Lloret de Vistalegre, per acord de la Junta de Govern Local, podrà atorgar l'exempció total o parcial de les quotes meritades per assistència i manutenció, quan les circumstàncies socioeconòmiques del sol·licitant manifestin una situació de subsistència que aconsellin la concessió de les esmentades bonificacions o exempcions.

L'Ajuntament podrà demanar qualsevol tipus de prova que acrediti l'estat socioeconòmic del sol·licitant.

2.- De conformitat amb el Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari (BOIB 120, de 29 d'agost de 2023), el servei d'escolarització del primer cicle d'educació infantil (0-3 anys) serà gratuït 4 hores, de 9:00 a 13:00 hores.

2.1.- Aquest règim de gratuïtat es mantindrà vigent sempre que així ho estableixi la normativa autonòmica i els convenis amb la Conselleria d'Educació estiguin vigents.

Article 7è. Infraccions i sancions.

En tot el relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, s'estarà al disposat en els articles 181 següents de la Llei General Tributària.

Disposició final

La present modificació de l'Ordenança fiscal entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació íntegra en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i regirà fins la seva modificació o derogació expressa.

 

Lloret de Vistalegre a data de la signatura electrònica (2 de novembre de 2023)

El batle Sebastià Amengual Figueras