Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

PORTS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 681731
Notificació de la Resolució del director gerent de Ports de les Illes Balears de dia 27 d’octubre de 2023, per la qual es delega la competència per iniciar i resoldre els procediments sancionadors per estacionament i l’ús de les rampes sense autorització en la zona de servei dels ports de gestió directa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Dia 27 d'octubre de 2023, el director gerent de Ports de les Illes Balears va dictar la Resolució següent:

La Llei 10/2005, de 21 de juny, de Ports de les Illes Balears estableix en l'article 27.c) que Ports de les Illes Balears (endavant LPIB) té atribuïda entre altres funcions la potestat sancionadora.

L'article 109 LPIB estableix que la competència per la imposició de multes fins a 9.000 euros correspon el director gerent d'aquest ens públic.

L'article 97. b) LPIB tipifica com a infracció lleu “L'estacionament de vehicles, remolcs, caravanes així com l'acampada fora dels espais destinats per aquest ús, o amb infracció de les condicions o de la senyalització que ho regula”.

L'article 97. f) LPIB tipifica com a infracció lleu “L'ocupació amb instal·lacions desmuntables o béns mobles, l'aprofitament i la prestació de serveis i la realització d'activitats comercials en el domini públic portuari sense el corresponent títol administratiu o sense ajustar-se a les seves determinacions”.

La delegació de competències és la transferència revocable de l'exercici de determinades facultats administratives que, mitjançant acte administratiu dictat per motius d'oportunitat, es realitza a favor d'òrgans inferiors per aquell que, havent-les rebut directament de la norma jurídica està autoritzat per això. La delegació pot fer-se en favor d'òrgans administratius com d'unitats administratives, conforme l'article 9 de la Llei 40/2015, del règim jurídic del sector públic i l'article 25.3 de la Llei 3/2003, de règim jurídic de l'administració de la CAIB.

En aquest sentit, i atès les nombroses infraccions que es tramiten en matèria d'estacionament i l'ús de rampes, per raons d'eficàcia i eficiència, es considera oportú delegar la competència per iniciar i resoldre aquets procediments.

Per l'anterior, es dicta la següent

Resolució

1. Delegar la competència per imposar sancions fins 9.000 € per la comissió d'infraccions administratives per estacionament tipificades en l'article 97. b) de la Llei 10/2005, de 21 de juny, de Ports de les Illes Balears, i en matèria de l'ús de rampes sense autorització tipificades en l'article 97. f) de la llei esmentada, en el cap del Servei Jurídic d'aquest ens públic. Aquesta delegació no inclou la resolució de recursos administratius.

2. La delegació de facultats a què fa referència aquesta resolució no altera la competència de l'òrgan delegant i s'entén sense perjudici de les potestats de revocació i d'avocació, quant al coneixement per la resolució dels assumptes o procediments en què ho consideri oportú.

3. Disposar que les resolucions adoptades en virtut de qualsevol de les delegacions de competències a què es refereix aquesta resolució han d'indicar expressament aquesta circumstància, juntament amb l'especificació de l'òrgan que delega i de la publicació oficial de la delegació.

4. Publicar la present Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

                                  

Palma, (document signat electrònicament: 31 d'octubre de 2023)

El director gerent de Ports de les Illes Balears Jaime Carbonell Flexas