Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ESTELLENCS

Núm. 678045
Ordenança fiscal reguladora de la taxa de proveïment d’aigua potable d’Estellencs

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent-se aprovat definitivament l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa de proveïment d'aigua potable d'Estellencs, es publica aquest per al seu general coneixement i en compliment dels articles 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local i 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER PROVEÏMENT D'AIGUA POTABLE DE ESTELLENCS

Article 1. Concepte

De conformitat amb el previst als articles 20 i 57 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la taxa de prestació de serveis per proveïment d'aigua, que es regirà per la present ordenança.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació del servei de proveïment d'aigua potable.

Article 3. Subjectes passius

1. Seran subjectes passius de la taxa, en concepte de contribuents, les persones físiques i jurídiques, així com les entitats a què es refereix l'article 35 de la Llei General Tributària, que sol·licitin o resultin beneficiades o afectades pels serveis al qual es refereix l'article anterior.

2. Tindran la condició de substituts del contribuent els propietaris dels immobles beneficiats, els quals podran repercutir, en el seu cas, les quotes sobre els respectius beneficiaris.

Article 4. Responsables

1. Responen solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a què es refereixen els articles 41 i 42 de la Llei General Tributària.

2. Són responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 de la Llei General Tributària.

Article 5. Quota tributària

1. La quantia de la taxa regulada en aquesta Ordenança serà la fixada a les tarifes contingudes a l'apartat següent.

2. Les tarifes de la taxa seran les següents:

CONCEPTE

IMPORT (euros)

1. Quota de consum trimestral. Per m3

 

Tarifa progressiva aplicable als usos domèstics

 

Fins 16 m3

0,27046 €

De 17 – 40 m3

0,54091 €

De 41-60 m3

1,08182 €

Més de 60 m3

2,16364 €

Tarifa progressiva aplicable als usos hotel, restaurant, cafeteria, bars, altres

 

Fins 45 m3

0,27046 €

De 46 – 120 m3

0,54091 €

De 121-180 m3

1,08182 €

Més de 180 m3

2,16364 €

2. Quota de servei. Per trimestre

8,29333 €

3. Quota de connexió

100,69 €

Article 6. Comptadors

La instal·lació i el manteniment dels comptadors serà responsabilitat dels usuaris del servei. Aquests han de ser renovats pels usuaris cada 7 anys.

L'aparell comptador serà del tipus, classe i característiques que assenyali el servei d'aigües, d'entre els aprovats per l'organisme competent.

Si l'ajuntament detectés errors en algun comptador, aquests seran informats a l'usuari perquè procedeixi a la seva esmena com més aviat millor.

Article 7. Restriccion en e proveïment i mesures paliatives.

Tal com estableix el PHIB en el seu article 100 (Reial Decret 49/2023, de 24 de gener) i el PESIB (Decret 54/2017, de 15 de desembre, pel qual s'aprova el Pla Especial d'Actuació en Situacions d'Alerta i Eventual Sequera de les Illes Balears) les entitats gestores de l'abastament en cas de sequera han d'adoptar les mesures previstes en els articles 18, 19 i 20 del Decret 54/2017 segons sigui el seu nivell de sequera (prealerta – alerta – emergència).

Es recomana l'ús de dipòsits per a l'emmagatzematge d'aigua en aquells habitatges més allunyats del nucli urbà, així com els ubicats en sòl rústic per garantir la disponibilitat d'aigua en cas de tancaments temporals del subministrament.

Article 8. Exempcions

Les exempcions seran acordades per la Alcaldia, previ informe dels serveis tècnics, i es concediran exclusivament a les persones que per la seva situació psicosocial no puguin fer front a les tarifes referides als articles anteriors.

Article 9. Meritació

1. La meritació de la taxa es produeix, per a les noves escomeses, en el moment en que s'inicia la prestació del servei.

2. Per a les escomeses ja existents, la meritació es produirà el dia 1 de cada trimestre natural.

Article 10. Declaració, liquidació i ingrés

1. Els subjectes passius sol·licitaran la prestació del servei i, una vegada autoritzat, formalitzaran el corresponent contracte.

2. El cobrament de les tarifes s'efectuarà trimestralment, mitjançant rebut emès per la titular del Servei.

Article 11. Infraccions i sancions

1. En tot el relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries s'estarà al que es disposa en els articles 181 i següents de la Llei General Tributària.

2. D'altra banda, seran aplicable les disposicions relatives al règim sancionador del Reglament d'explotació del servei d'aigua potable de l´ajuntament d'Estellencs.

Disposició derogatòria única

Queden derogades quantes disposicions d'igual o inferior rang s'oposin al que es disposa en la present ordenança.

Disposició final

La present modificació de l'ordenança fiscal entrarà en vigor el 1 de gener del 2024, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses

 

Contra el present Acord es podrà interposar recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anuncio, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa.

 

(Signat electrònicament: 27 d'octubre de 2023)

El batle Bernat Isern Bauza