Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

Núm. 677427
Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques, a proposta de la secretària general de la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques per suplència del director general de Funció Pública (BOIB núm. 104, de 25 de juliol de 2023), per la qual s’aproven les llistes definitives de les persones que accedeixen a un nou nivell corresponent a la carrera professional horitzontal del personal funcionari i laboral dels serveis generals de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de les persones a les quals es denega l’accés a un nou nivell i de les persones a les quals es requereix l’esmena de la sol·licitud

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data de la signatura electrònica, la secretària general de la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques ha formulat la proposta de resolució següent:

Antecedents

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 17 de novembre de 2017 es van ratificar l'Acord de la Mesa Sectorial de Serveis Generals de 18 d'octubre de 2017 i l'Acord del Comitè Intercentres de 2 d'octubre de 2017 pels quals s'aprova el sistema d'avaluació de competències professionals que s'ha d'aplicar al personal funcionari i laboral de serveis generals.

2. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 27 de març de 2023 es van ratificar els acords del Comitè Intercentres i de la Mesa Sectorial de Serveis Generals de 10 de març de 2023 pels quals es desenvolupa la carrera professional horitzontal en l'àmbit dels serveis generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l'àrea de valoració «Bloc III. Aprenentatge, docència i gestió del coneixement», en què es determinen els criteris de valoració i el barem de puntuació aplicable a aquesta convocatòria (BOIB núm. 39, de 28 de març de 2023).

3. Mitjançant la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 28 de març de 2023 es va aprovar la convocatòria ordinària per accedir a nous nivells de carrera professional horitzontal del personal funcionari i laboral dels serveis generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 41, d'1 d'abril de 2023).

4. Les dues resolucions de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 4 i de 27 d'abril de 2023 corregiren diverses errades en la resolució de convocatòria esmentada en el punt anterior i també ampliaren el termini de presentació de sol·licituds, inicialment establert en vint dies hàbils, el qual va finalitzar el 18 de maig de 2023 (BOIB núm. 42 i 54, de 4 i 27 d'abril de 2023, respectivament).

5. Mitjançant la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 28 de setembre de 2023 (BOIB núm. 134, de 30 de setembre), es van aprovar les llistes provisionals i es va establir un termini de deu dies hàbils per formular al·legacions. Aquestes llistes eren les següents:

— La llista provisional de les persones que accedeixen a un nou nivell de carrera amb indicació del nivell de carrera que s'assoleix i de la data d'efectes administratius (annex 1).

— La llista provisional de les persones a les quals es denega l'accés al nivell de carrera amb indicació del motiu (annex 2).

— La llista de les persones a les quals es requereix l'esmena de la sol·licitud en el cas que, tot i complir els requisits de les lletres a) a d) de la base 3, no obtenguin la puntuació mínima requerida en el bloc d'aprenentatge, docència i gestió del coneixement en data 31 de desembre de 2022 (annex 3).

— La llista de les persones que accedeixen a un nou nivell de carrera en el cas que, tot i complir els requisits de les lletres a) a d) de la base 3, en la data de finalització de presentació de sol·licituds no tenien o no havien acreditat la puntuació mínima requerida en el bloc d'aprenentatge, docència i gestió del coneixement, i que ja tenen o ja han acreditat que tenen la puntuació mínima esmentada (annex 4).

6. Mitjançant la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 3 d'octubre de 2023 (BOIB núm. 136, de 5 d'octubre), es van corregir diverses errades detectades en les llistes provisionals anteriors.

7. El termini per presentar al·legacions va finalitzar el 20 d'octubre de 2023. Durant aquest termini, s'han presentat 127 al·legacions. D'aquestes 127, se n'han estimat totalment 57, se n'han estimat parcialment 2 i se n'han denegat 68.

8. Els comitès de valoració han resolt les al·legacions en les sessions dels dies 24 d'octubre de 2023 (Comitè de Valoració del grup A i dels nivells 1 i 2) i 25 d'octubre de 2023 (Comitè de Valoració del grup C i dels nivells 3 a 6 i Comitè de Valoració del grup AP i dels nivells 7 i 8). En les mateixes dates de realització de les sessions anteriors, els comitès han elevat al director general de Funció Pública les propostes de llistes definitives següents:

— La llista definitiva de les persones que accedeixen a un nou nivell de carrera amb indicació del nivell de carrera que s'assoleix i de la data d'efectes administratius.

— La llista definitiva de les persones que accedeixen a un nou nivell de carrera perquè han esmenat la sol·licitud abans del tancament de les llistes definitives amb indicació del nivell de carrera que s'assoleix, la data d'efectes administratius i la data d'efectes econòmics.

— La llista definitiva de les persones a les quals es denega l'accés al nivell de carrera amb indicació del motiu.

— La llista de les persones a les quals es requereix l'esmena de la sol·licitud en el cas que, tot i complir els requisits de les lletres a) a d) de la base 3, no obtenguin la puntuació mínima requerida en el bloc d'aprenentatge, docència i gestió del coneixement en data 31 de desembre de 2022 i que el dia de tancament de les llistes definitives encara no hagin esmenat.

9. Des de la data de tancament de les llistes provisionals fins a les de tancament de les llistes definitives (24 d'octubre de 2023 —Comitè de Valoració del grup A i dels nivells 1 i 2— i 25 d'octubre de 2023 —Comitè de Valoració del grup C i dels nivells 3 a 6 i Comitè de Valoració del grup AP i dels nivells 7 i 8—), s'han esmenat 53 sol·licituds i les persones que han fet aquestes esmenes figuren en la llista corresponent de persones a les quals es reconeix un nou nivell de carrera professional. Per aquest motiu, és convenient tornar a publicar la llista de persones que encara no han esmenat, les quals tenen fins al 31 de desembre de 2023 per fer-ho.

Fonaments de dret

1. El punt 20 de l'annex 1 dels acords ratificats per l'Acord de 27 de març de 2023 preveu el procediment per a l'obtenció de nous nivells de carrera professional, el qual s'inicia d'ofici mitjançant l'aprovació d'una convocatòria i ha de tenir una durada màxima de sis mesos.

2. La disposició transitòria primera de l'annex 1 dels mateixos acords estableix els requisits per poder participar en aquesta primera convocatòria posterior als acords de desenvolupament del sistema de carrera professional.

3. La disposició addicional quarta preveu que en la convocatòria ordinària de carrera professional les persones sol·licitants poden assenyalar la data en la qual es compleixen els requisits per sol·licitar el canvi de nivell d'entre les determinades en la convocatòria i, una vegada comprovats els requisits, la resolució que reconegui el nou nivell ha de tenir efectes administratius des de la data assenyalada.

També preveu que, en tot cas, i com a màxim, els efectes econòmics han de ser de l'1 de gener de 2023 i que, en el supòsit que no s'assenyali la data de compliment de requisits, aquesta ha de ser l'1 de gener de 2023, tant econòmicament com administrativament.

4. La base 5.3 de l'annex 1 de la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 28 de març de 2023 estableix la creació de tres comitès de valoració: un, encarregat de les sol·licituds de personal funcionari dels subgrups A1 i A2, així com de les del personal laboral dels nivells 1 i 2; el segon, encarregat de les sol·licituds de personal funcionari dels grups C1 i C2, així com de les del personal laboral dels nivells 3 a 6, i el tercer, encarregat de les sol·licituds de personal funcionari del grup AP, així com de les del personal laboral dels nivells 7 i 8.

5. La base 5.7 de l'annex 1 de la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 28 de març de 2023 estableix, entre d'altres, com a funció dels comitès de valoració la d'elevar al director general de Funció Pública la llista definitiva de les persones que assoleixen un nou nivell de carrera professional i la llista definitiva de les persones a les quals es denega la sol·licitud d'accés al nou nivell amb indicació del motiu.

Aquesta mateixa base 5.7 estableix que, una vegada comprovats els requisits amb les dades ja inscrites en el Registre de Personal, s'ha de publicar, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la Intranet corporativa, una resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques, a proposta del director general de Funció Pública, que ha de contenir:

— La llista definitiva de les persones que accedeixen a un nou nivell de carrera amb indicació del nivell de carrera que s'assoleix i de la data d'efectes administratius.

— La llista definitiva de les persones a les quals es denega l'accés a un nou nivell de carrera amb indicació del motiu.

Proposta de resolució

Atesos els antecedents exposats, tot fent ús de les atribucions que en matèria de personal em confereixen les normes vigents, propòs a la consellera de Presidència i Administracions Públiques que dicti una resolució en els termes següents:

1. Aprovar les llistes definitives següents:

— La llista definitiva de les persones que accedeixen a un nou nivell de carrera amb indicació del nivell de carrera que s'assoleix i de la data d'efectes administratius (annex 1).

— La llista definitiva de les persones a les quals es denega l'accés a un nou nivell de carrera amb indicació del motiu (annex 2).

— La llista de les persones que accedeixen a un nou nivell de carrera en el cas que, tot i complir els requisits de les lletres a) a d) de la base 3, en la data de finalització de presentació de sol·licituds no tenien o no havien acreditat la puntuació mínima requerida en el bloc d'aprenentatge, docència i gestió del coneixement, i que ja tenen o ja han acreditat que tenen la puntuació mínima esmentada (annex 3).

— La llista de les persones a les quals es requereix l'esmena de la sol·licitud en el cas que, tot i complir els requisits de les lletres a) a d) de la base 3, no obtenguin la puntuació mínima requerida en el bloc d'aprenentatge, docència i gestió del coneixement en data 31 de desembre de 2022 (annex 4).

2. Publicar aquesta Resolució i els annexos en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la Intranet corporativa.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Presidència i Administracions Públiques en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 27 d'octubre de 2023)

La consellera de Presidència i Administracions Públiques Antònia Maria Estarellas Torrens

La secretària general proposant María José Bauzá Alonso Per suplència del director general de Funció Pública (BOIB núm. 104, de 25 de juliol de 2023)

Documents adjunts