Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 670136
Acord d'aprovació, autorització i disposició de la despesa relativa a la subvenció nominativa per a l’any 2023 a favor de l’associació “GALP Mallorca”

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 722729             http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index

El Ple del Consell de Mallorca, en sessió ordinària de 19 d'octubre de 2023, ha aprovat el ACORD següent:

“L'Associació “GALP Mallorca”, amb escrit presentat per Registre d'entrada núm. 66623 de 3 d'agost de 2023, ha demanat la subvenció al Consell de Mallorca corresponent a les despeses de funcionament per a l'exercici 2023.

En el pressupost del Consell de Mallorca per al 2023, existeix una consignació pressupostaria relativa a una subvenció nominativa a favor de l'Associació GALP Mallorca per un import de 30.000,00  euros amb càrrec a l'aplicació 65.94310.48904 per cobrir les despeses de funcionament.

En el Pla Estratègic del Consell de Mallorca per a l'any 2023 figura, com a un dels objectius específics de la Direcció Insular de Desenvolupament Local i Caça del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, una subvenció a favor de l'Associació GALP Mallorca, amb càrrec a l'aplicació pressupostària 65.94310.48904.

El secretari tècnic de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha justificat, amb l'emissió de l'informe pertinent, la concessió d'una subvenció nominativa de 30.000,00  euros amb càrrec a l'aplicació pressupostària 65.94310.48904 per cobrir les despeses de funcionament, i també ha justificat la no conculcació dels principis de publicitat i concurrència de les subvencions nominatives a favor de l'Associació GALP Mallorca, com a Grup d'Acció Local de Mallorca per assegurar que aquesta entitat pugui continuar duent a terme les activitats pròpies durant l'exercici de 2023, essent la data de presentació de la justificació de les subvencions el dia 30 de desembre de 2023.

La Intervenció General ha emès informe de fiscalització favorable a la tramitació d'aquest expedient de subvenció el 12 de setembre de 2023.

D'acord amb la base 24.1 de les d'execució del pressupost de l'any 2023 del Consell de Mallorca, la competència per a l'autorització i disposició de despeses de subvencions nominatives correspon al Ple.

Per tot això, la consellera executiva del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local eleva al Ple del Consell de Mallorca la següent proposta d'

ACORD

1.- Concedir una subvenció nominativa per cobrir les despeses de funcionament durant l'exercici 2023 a l'Associació “GALP Mallorca”, amb NIF: G44708055, per un import de 30.000,00 euros a càrrec a l'aplicació 65.94310.48904 amb RC núm. 220230021813 i AD provisional núm. 920230011465. La data màxima per presentar la justificació de les despeses d'aquesta subvenció és el dia 30 de desembre de 2023.

2.- Autoritzar i disposar una despesa a favor de l'Associació GALP Mallorca (NIF: G44708055) per un import total de 30.000,00 euros, a càrrec de l'aplicació pressupostària 65.94310.48904 amb RC núm. 220230021813 i AD provisional núm. 920230011465.per a despeses de funcionament de l'Associació per dur a terme les activitats pròpies com a Grup d'Acció Local a Mallorca durant l'exercici 2023.

D'acord amb el que estableix l'article 44 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, és despesa subvencionable la que respon a la naturalesa de l'activitat subvencionada i s'efectua durant l'exercici de 2023.

3.-La subvenció, que s'atorga mitjançant aquest acord és de caràcter voluntari i eventual, es pot anul·lar, revocar i reintegrar en tot moment per les causes previstes en la llei o en aquest acord; i no genera cap dret a l'obtenció d'altres subvencions en anys posteriors; i no es pot al·legar com a precedent. És compatible amb altres ajudes o subvencions o recursos que pugui rebre l'entitat beneficiària per la mateixa finalitat, sempre que el còmput total d'aquelles no superi el pressupost total d'execució del mateix.

4.- L'Associació GALP Mallorca, com a beneficiària de la subvenció, d'acord amb l'article 38 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca haurà de complir les següents obligacions i presentar la modalitat de justificació d'aquesta subvenció prevista a l'apartat c) d'aquest precepte, és a dir, amb el compte justificatiu simplificat regulat a l'article 41 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, amb les següents especificitats:

a) Una memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts.

b) Una relació classificada de les despeses de l'activitat, amb identificació del creditor i del document, l'import, la data d'emissió i la data de pagament, pagament efectuat en els termes que s'assenyalen en l'article 48.2 de l'Ordenança esmentada. En cas que la subvenció s'atorgui d'acord amb un pressupost, se n'han d'indicar les desviacions esdevingudes.

c) Una relació detallada, signada per la persona beneficiària, d'altres ingressos o subvencions que han finançat l'activitat subvencionada, amb indicació de l'import i la procedència, o bé una declaració responsable de la persona beneficiària en què manifesti que no n'hi ha hagut.

d) Els justificants de despesa seleccionats a través de tècniques de mostreig que es determinin, sempre que permetin obtenir una evidència raonable que la subvenció s'ha aplicat de manera adequada. En absència d'especificació, s'han de presentar justificants que, per import agregat, suposin el 100 % de les despeses totals de l'activitat subvencionada.

e) Si escau, una carta de pagament de reintegrament, en cas de romanents no aplicats, així com dels interessos que se'n deriven.

f) Declaració responsable de la persona beneficiària o documentació acreditativa que el cost d'adquisició justificat no supera el valor de mercat.

g) Declaració responsable de la persona beneficiària que no recupera ni compensa l'IVA, si escau.

5.- El pagament de la subvenció es farà una vegada presentada correctament la justificació de la despesa i es preveu la possibilitat de concedir una bestreta del 50% de la subvenció d'acord amb la base 26.2.c de les Bases vigents d'execució del pressupost del Consell de Mallorca i amb l'article 50 de l'Ordenança general de Subvencions del Consell de Mallorca.

L'entitat beneficiària pot demanar una bestreta de fins el 50% de l'import de la subvenció, per la qual cosa ha de constituir les garanties d'acord amb l'article 51 i 52 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca. En el present supòsit, l'entitat Associació “GALP Mallorca” ha demanat el 50% de la suma de les dues quantitats sol·licitades i ha de presentar l'acreditació de solvència econòmica i financera mitjançant informe positiu d'una entitat bancària (art.52.3 de l'Ordenança general de Subvencions del Consell de Mallorca).

6.- No es preveu la subcontractació amb tercers de l'activitat subvencionada, en els termes de l'article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

7.- Les causes de revocació i les obligacions de reintegrament són les disposades als articles 37 i 40, respectivament, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, així com als articles 56 i 57 de la vigent Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

8.- El règim d'infraccions i sancions és l'establert al Títol VI de l'Ordenança general de Subvencions del Consell de Mallorca.

9.- Supletòriament, en tot el que no es preveu en el present acord, regiran la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei abans esmentada, i la vigent Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

10.- Notificar aquest acord a les persones interessades i remetre al BOIB i a la Base de Dades Nacional de Subvencions les dades relatives a la subvenció.

Contra aquest acord, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar, alternativament, els recursos següents:

Directament, el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació.

El recurs de reposició potestatiu davant el Ple, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre la notificació. Contra la desestimació expressa d'aquest recurs de reposició, es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs de reposició.

Si ha transcorregut un mes des de la interposició del recurs de reposició potestatiu i no s'ha rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, es pot interposar, si s'escau, qualsevol altre recurs que es consideri oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.”

 

Palma, a la data de la signatura (23 d'octubre de 2023)

La consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca Maria del Pilar Amate Rotger