Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 669618
Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, a proposta de la directora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, per la qual es s’autoritza i disposa la despesa, es reconeix l’obligació, es proposa el pagament i es deneguen ajuts per a transport i/o beques per a persones amb discapacitat i ajuts a la conciliació de la convocatòria relativa al període 2021-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data de la signatura electrònica, la cap del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 1, amb el vistiplau de la cap del Departament de Gestió Administrativa i Jurídica, ha emès l'informe tècnic següent:

Fets

  • Les persones que s'indiquen en els annexes adjunts, com a alumnes d'accions formatives adreçades prioritàriament a treballadors desocupats, han presentat sol·licituds de concessió d'ajuts per a transport i/o de beques per a persones amb discapacitat i ajuts a la conciliació en el marc de la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB de 28 de desembre de 2020 (BOIB núm. 216, de 31 de desembre).

  • Les persones relacionades als annexes I i II han presentat les sol·licituds dins el termini fixat, juntament amb la documentació que requereix l'apartat 6 de l'annex de la Resolució esmentada en l'apartat anterior i compleixen els requisits establerts a la convocatòria.

  • Les persones relacionades a l'annex III no compleixen tots els requisit establerts a la convocatòria.

Fonaments de dret

1 L'article 2.2 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol) ‎estableix que el SOIB, per acomplir els seus fins, pot dur a terme, entre d'altres, les funcions necessàries per gestionar les polítiques actives d'ocupació; gestionar el conjunt de programes i mesures d'orientació, ocupació, formació i formació amb alternança amb l'ocupació, que tenen per objecte millorar les possibilitats d'accés a la col·locació de les persones desocupades en el mercat de treball, per compte propi o d'altri; l'adaptació de la formació i la requalificació per a l'ocupació dels treballadors, així com les altres accions destinades a fomentar l'esperit empresarial, l'economia social i millorar les condicions dels treballadors.

2. D'acord amb els apartats g) i i) de l'article 9.4 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, d'aprovació dels estatuts   del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol), és funció del president del SOIB autoritzar despeses, contreure obligacions i proposar pagaments del servei, així com concedir ajuts i subvencions.

3. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre, i suplement en català del BOE núm. 23, de 24 de novembre), té per objecte regular el règim jurídic general de les subvencions atorgades per les administracions públiques.

4. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions la gestió de les quals correspon a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o les entitats públiques que en depenen.

5 L'Ordre del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social de 28 de març de 2019 (Ordre TMS/368/2019), per la qual es desplega el Reial decret 694/17, de 3 de juliol, per la qual es desplega la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el Sistema de Formació Professional per a l'ocupació dins l'àmbit laboral, en relació amb l'oferta formativa de les administracions competents i el seu finançament i s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al seu finançament (BOE núm. 78, de 1 d'abril de 2019).

6. El Reial decret 357/2006 , de 24 de març, pel qual es regula la concessió directa de determinades subvencions en els àmbits de l'ocupació i de la formació professional ocupacional (BOE núm. 83, de 7 d'abril, i suplement en català del BOE núm. 9, de 17 d'abril).

7. Mitjançant la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB de 28 de desembre de 2020 (BOIB núm. 216, de 31 de desembre), s'aprova la convocatòria informativa per sol·licitar ajuts i beques dirigides als alumnes treballadors desocupats d'accions formatives finançades pel SOIB o impartides pels centres propis per al període 2021-2022 i es convoquen els alumnes d'aquests cursos perquè presentin sol·licituds d'ajuts per a transport, manutenció i allotjament, i/o sol·licituds de beques quan es tracti de persones desocupades amb discapacitat i d'ajuts a la conciliació.

En l'apartat 7 de l'annex de la convocatòria es regulen els imports de les beques per a persones amb discapacitat desocupades, dels ajuts per a transport i manutenció i dels ajuts per a manutenció i allotjament i d'ajuts a la conciliació. En l'apartat 8, del mateix annex, es disposa que la resolució de concessió i denegació s'ha de publicar en el BOIB

8. D'acord amb l'article 39.7 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les subvencions que es concedeixen en consideració a la concurrència d'una determinada situació en la persona perceptora no requereixen cap altra justificació que l'acreditació d'aquesta situació, prèviament a la concessió, per qualsevol mitjà admissible en dret, sense perjudici dels controls que es puguin establir per verificar-ne l'existència.

9. L'article 1 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, d'aprovació del Text consolidat del Decret d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, el defineix com un organisme autònom dotat de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball.

10. Segons estableix l'article 3.4.g) i i) del Decret 22/2020 és competent per resoldre la concessió d'ajudes i subvencions, autoritzar les despeses, contraure obligacions i ordenar pagaments, de conformitat amb la normativa vigent en matèria de finances de la Comunitat Autònoma, el titular de la conselleria d'adscripció, que d'acord amb l'article 1.1 de la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del SOIB (i les seves modificacions posteriors, particularment la que resulta de la disposició final sèptima de la Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2015) és la conselleria competent en matèria de treball.

11. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol), estableix a l'Annex 1 que el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) s'adscriu a la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia

Per tot això,

1.- S'informa favorablement sobre la concessió de la subvenció, l'autorització i la disposició de la despesa, el reconeixement de l'obligació i el pagament dels ajuts per a transport, manutenció i allotjament i/o beques quan es tracti de persones amb discapacitat i ajuts de conciliació per a l'alumnat d'especialitats formatives de la programació del 2021-2022 relacionats a:

  •  
    l'annex I NCP adjunt, amb càrrec a la partida pressupostària dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2023 següent:

772,05 € a càrrec de la partida 76101 322D11 48000 00 23020

  • l'annex II CP adjunt, amb càrrec a la partida pressupostària dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2023 següent:

73.240,25 € a càrrec de la partida 76101 322D11 48000 00 23111

2.- S'informa desfavorablement sobre la concessió de la subvenció dels ajuts per a transport, manutenció i allotjament i/o beques quan es tracti de persones amb discapacitat y ajuts de conciliació per a l'alumnat d'especialitats formatives de la programació del 2021-2022 relacionats a l'annex III.

Per tot això, i vist l'informe del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 1, la directora del Servei d'Ocupació de les Illes Balears ha formulat la proposta de resolució següent:

Proposta de resolució

1.- Concedir la subvenció, autoritzar i disposar la despesa, reconèixer l'obligació i proposar el pagament dels ajuts de transport, beques per a minusvalidesa i de conciliació dels alumnes de les accions formatives de la programació del 2021-2022 relacionats en l'annex I i annex II d'aquesta Resolució, amb càrrec a les partides pressupostàries següents:

  • l'annex I NCP adjunt amb un import de 772,05 €, amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 23020 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2023.

  • l'annex II CP adjunt, amb un import de 73.240,25 € a càrrec de la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 23111 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2023.

2.- Denegar la concessió dels ajuts de transport, beques per a minusvalidesa, de conciliació dels alumnes de les accions formatives de la programació del 2021-2022 relacionats en l'annex III d'aquesta Resolució

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de 2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015).

 

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 22 de setembre 2023

El president del SOIB Alejandro Sáenz de San Pedro García

La directora proposant Catalina Jiménez Aleñar

La cap del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 1

La cap del Departament

de Gestió Administrativa i Jurídica

Paula Medina Fuster Catalina Rosa Pons Taberner

 

Documents adjunts