Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT D'EIVISSA

Núm. 669050
Resolució núm. 2023-9138 de data 19/10/2023, per la qual s'aproven les bases i la convocatòria per a la provisió definitiva de cinc llocs de treball de la relació de llocs de treball de personal funcionari a l'Ajuntament d'Eivissa, mitjançant el procediment de lliure designació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

Expedient núm.

Procediment

41202/2023

Convocatòria i proves de selecció per a la provisió de llocs de feina per lliure designació 

L'Alcalde, el dia 19 d'octubre de 2023 ha dictat la següent resolució:

"FETS I FONAMENTS DE DRET

1. Atesa la necessitat urgent i inajornable de proveir amb caràcter definitiu el següents llocs de treball:

  • DIRECTOR/A ÀREA SOSTENIBILITAT
  • DIRECTOR/A ÀREA SOCIAL
  • DIRECTOR/A ÀREA D'EMBELLIMENT I TRANSICIÓ
  • DIRECTOR/A ÀREA MODERNITZACIÓ I TRANSFORMACIÓ
  • DIRECTOR/A TÈCNIC DE POLICIA LOCAL

2. D'acord amb la relació de llocs de treball de personal funcionari de l'Ajuntament d'Eivissa, la forma de provisió d'aquests llocs de treball es la de lliure designació, els quals es troben vacants i estan dotats pressupostàriament.

3. L'article 80 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic.

4. L'article 75 de la Llei 3/2007, de 22 de febrer, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que els llocs de treball adscrits a personal funcionari s'han de proveir ordinàriament pels sistemes de concurs o de lliure designació, mitjançant una convocatòria pública.

5. L'article 79 de la Llei 3/2007 estableix les categories de llocs que s'han de proveir pel sistema de lliure designació pel fet que impliquen una responsabilitat elevada o requereixen una confiança personal per exercir-ne i tenen establert expressament aquest sistema en la Relació de llocs de feina.

6. El Reial decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament General d'Ingrés del Personal al servei de l'Administració general de l'Estat i de Provisió de Llocs de treball i Promoció Professional dels Funcionaris Civils de l'Administració general de l'Estat, dedica el capítol III a regular el procediment de lliure designació.

7. Articles 47 a 50 del Pacte regulador de les condicions laborals del personal funcionari de l' Ajuntament d'Eivissa (BOIB núm. 80, de 15/06/2019).

8. El Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l' Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears dedica el capítol II a la determinació d'aquests coneixements.

Vista la proposta de resolució PR/2023/1363 de 16 / d'octubre / 2023 fiscalitzada favorablement amb data de 16 / d'octubre / 2023.

Mitjançant el present i en virtut a les atribucions que m'atorga l'article 21 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les bases del règim local, es dicta la següent:

RESOLUCIÓ

PRIMER.- Aprovar la convocatòria per a la provisió definitiva dels llocs de treball de la relació de llocs de treball de personal funcionari a l'Ajuntament d'Eivissa mitjançant el sistema de lliure designació que es detallen a continuació:

  • DIRECTOR/A ÀREA SOSTENIBILITAT
  • DIRECTOR/A ÀREA SOCIAL
  • DIRECTOR/A ÀREA D'EMBELLIMENT I TRANSICIÓ
  • DIRECTOR/A ÀREA MODERNITZACIÓ I TRANSFORMACIÓ
  • DIRECTOR/A TÈCNIC DE POLICIA LOCAL

SEGON.- Aprovar les bases que han de regir aquesta convocatòria, i que es detallen a continuació, les quals han de complir obligatòriament l'Ajuntament i les persones aspirants que hi participin.

TERCER.- Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Eivissa (https://eivissa.sedelectronica.es) i a la intranet municipal.

QUART.- Disposar que els successius anuncis es publiquin exclusivament al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Eivissa (https://eivissa.sedelectronica.es) i a la intranet municipal.

BASES QUE HAN DE REGIR LA CONVOCATÒRIA PER A LA PROVISIÓ DEFINITIVA  DE CINC LLOCS DE TREBALL DE LA RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL DE PERSONAL FUNCIONARI A L'AJUNTAMENT D'EIVISSA, MITJANÇANT EL PROCEDIMENT DE LLIURE DESIGNACIÓ

PRIMERA. OBJECTE I FORMA DE PROVISIÓ

1.1. La present convocatòria té per objecte regular el procés selectiu per a proveir amb caràcter definitiu cinc llocs de treball vacants i dotats pressupostàriament de la relació de llocs de treball de personal funcionari de l'Ajuntament d'Eivissa que es relacionen a l'annex I. 

1.2. El procediment de selecció serà el de lliure designació.

SEGONA. REQUISITS DELS ASPIRANTS

2.1. Per prendre-hi part, les persones interessades han de complir els següents requisits generals:

a) Ser personal funcionari de carrera de l'Ajuntament d'Eivissa qualsevol que sigui la situació administrativa en la que es trobin exceptuant la de suspensió en ferm.

b) Pertànyer a l'escala i grup de classificació des dels quals es pot accedir als llocs de treball que es detallen en l'annex 1.

c) Acreditar els coneixements de la llengua catalana corresponent al nivell exigit a l'annex I, mitjançant el certificat emès per l'òrgan competent en matèria de política lingüística del Govern de les Illes Balears o equivalent per l'Administració d'acord amb la normativa vigent.

d) A més han de complir els requisits específics que figuren a l'annex 1 del lloc de treball al qual opten.

2.2. Les persones aspirants han de reunir els requisits establerts en aquestes bases en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-los durant tot el procés selectiu. En aquest sentit, es poden efectuar les comprovacions oportunes durant tot el procés.

En cas que, una vegada que s'hagi pres possessió de la vacant, es donin una o diverses causes d'exclusió es podrà revocar el nomenament.

TERCERA. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

3.1. Participants.

3.1.1. Les sol·licituds requerint prendre part en el procés selectiu es presentaran  telemàticament a través del Registre Electrònic General de l'Ajuntament d'Eivissa https://eivissa.sedelectronica.es; Catàleg de tràmits/ Recursos Humans/Convocatòria per a la provisió definitiva de cinc llocs de treball pel sistema de lliure designació) dins del termini de 15 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i s'han d'adreçar a l'Alcaldia-Presidència de la Corporació. Si el darrer dia de presentació recaigués en dissabte, diumenge o festiu, el termini s'entendrà ampliat fins al primer dia hàbil següent. També poden presentar-se per les altres formes previstes en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les instàncies que no es presentin telemàticament al Registre Electrònic General de l'Ajuntament d'Eivissa i es presentin per les altres formes previstes en l'article 16 de la Llei 39/2015, no seran admeses encara que consti que es van lliurar abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, salvat que la persona interessada el comuniqui a l'Ajuntament mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a l'adreça electrònica "rrhh@eivissa.es", adjuntant la justificació de presentació de la sol·licitud en el mateix dia que s'envia. La no presentació de sol·licituds en temps i forma determina la no admissió de la persona aspirant en el procés selectiu.

3.1.2. A més de les dades de caràcter personal i professional que han de constar a la sol·licitud, les persones interessades han d'assenyalar el lloc de treball al qual opta i que figuren a l'Annex I i acompanyar-la amb la següent documentació:

a) Títol acadèmic exigit com a requisit específic que figura a l'annex I de conformitat amb la fitxa descriptiva del lloc de treball. No cal presentar-lo si la persona aspirant no s'oposa a que l'Administració obtingui aquest document mitjançant les xarxes d'intermediació de dades.

b) Certificat del nivell de llengua catalana exigit a l'annex I.

c) Currículum Vitae en el qual consti el cos o escala a què pertanyen, el grup o subgrup de classificació, les titulacions acadèmiques, l'antiguitat i els llocs de treball ocupats en l'Administració pública i en l'empresa privada, els estudis i els cursos realitzats, els coneixement d'idiomes i qualsevol altre mèrit que es consideri escaient per apreciar-ne la idoneïtat per al desenvolupament del lloc de treball.

En el moment de realitzar la sol·licitud l'aspirant declara, sota la seua responsabilitat, que compleix totes i cadascuna de les condicions exigides en la base segona, referides sempre a la data de finalització del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds.

3.2. La presentació de la instància implica, a l'efecte de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, el consentiment dels afectats perquè l'àrea de Recursos Humans l'utilitzi per a la seua gestió, i és obligatòria la seua formalització. Es disposa, en tot cas, els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició en els termes previstos en la legislació vigent i és responsable del fitxer l'Ajuntament d'Eivissa.

3.3. Tota la documentació que es presenta en llengua estrangera ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada a la llengua catalana o a la castellana.

QUARTA. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS DE PROVISIÓ

4.1. En haver finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, es lliurarà a cada àrea/regidoria on estigui adscrit el lloc de treball objecte de provisió la relació de persones candidates a aquest lloc, juntament amb la documentació aportada.

4.2. El/la regidor/a delegat/da on està adscrit el lloc de treball en proposarà, de forma motivada, l'adjudicació. Aquesta proposta s'ha de fonamentar amb la idoneïtat de la persona proposada en relació amb el seu currículum i als requisits exigits per desenvolupar la feina. Tot això sense perjudici que pugui declarar-se deserta l'ocupació del lloc de treball si cap de les persones aspirants és triat.

CINQUENA. NOMENAMENT, PRESA DE POSSESSIÓ I CESSAMENT

5.1. El nomenament es realitzarà per resolució de l'Alcalde en el termini màxim d'un mes comptat des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds. Aquest termini podrà prorrogar-se fins a un mes més.

5.2. El termini per a prendre possessió serà de tres dies hàbils, següents al de la notificació de la resolució, produint-se el cessament en el lloc de treball de procedència el dia immediat anterior.

5.3. L'aspirant nomenat podrà ser destituït i remogut de les seves funcions amb caràcter discrecional per l'òrgan que el va nomenar.

SISENA. IMPUGNACIÓ

6.1. Les presents bases i tots els actes administratius que se'n derivin d'aquestes, podran ser impugnats conforme amb el que s'estableix en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.

SETENA. PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS

7.1. Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, l'aspirant dona el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

7.2. Els aspirants quedaran vinculats a les dades que es facin constar en la seva sol·licitud. El domicili i telèfon que figurin en la mateixa es consideraran vàlids a efectes de notificacions i serà responsabilitat exclusiva dels candidats tant els errors descriptius, com la no comunicació durant el procés de selecció de qualsevol canvi en les dades de la sol·licitud.

7.3. En cas que sigui necessari, algunes dades personals podran ser publicades al BOIB, al tauler d'edictes de l'Ajuntament i a la intranet municipal, d'acord amb el que disposen les bases de la present convocatòria i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

7.4. Es fa constar que, en el cas que la persona interessada hagi posat en coneixement de l'Ajuntament dades de salut, n'autoritza expressament el tractament per al compliment de les finalitats anteriorment exposades.

7.5. Les persones interessades poden, si escau, exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, dret a la limitació del tractament i dret a la portabilitat mitjançant instància presentada davant el Registre General d'Entrada de l'Ajuntament d'Eivissa.

VUITENA. PERÍODE DE PERMANÈNCIA EN EL LLOC DE TREBALL ADJUDICAT

8.1. D'acord amb l'article 81 de la Llei 3/2007, de 22 de febrer, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, els funcionaris als quals s'adjudiqui la titularitat d'un lloc de treball en aquesta convocatòria tendran l'obligació de romandre en el lloc de treball adjudicat un mínim de dos anys abans de participar en un altre procediment de provisió ordinari, sense perjudici que s'hi apliquin les excepcions que preveu l'apartat 4 de l'article 81 esmentat.

 

ANNEX I Convocatòria lliure designació

Núm. Ordre: 1

Denominació: DIRECTOR/A ÀREA SOSTENIBILITAT

Nombre de Llocs Convocats: 1

Nivell de coneixements de català exigit: B2

Places de plantilla que poden ocupar-lo:

GRUP: A1/A2.

ESCALA: Administració Especial

Requisits Específics per ocupar el lloc de treball:

a) Posseir les titulacions exigides per a cada grup relacionades en l'àmbit de les Ciències Jurídiques, Socials o equivalents.

b) Experiència de 5 anys acreditable en Funció Pública o formació/capacitació assimilable.

Responsabilitats Generals: Dirigir, organitzar i supervisar els recursos humans i materials de l'Àrea  corresponent per tal de dissenyar, implementar i avaluar programes, projectes i accions relacionades d'acord amb la normativa vigent en la matèria, en relació amb la línia d'estratègia i  directrius de l'equip de govern a mig termini, per tal d'optimitzar els recursos i serveis que es presten tant als ciutadans com a d'altres Àrees i unitats organitzatives de l'Ajuntament.

Dedicació/Incompatibilitat: Exclusiva/ Total

Retribucions complementàries del lloc de treball:

a) Nivell de complement de destí: 28 / 26

b) Complement específic anual (14 pagues): 29.895,12 €

c) Productivitat de rendiment anual: 3.695,54 €

d) Productivitat d'activitat anual: 3.283,71 €

 

Núm. Ordre: 2

Denominació: DIRECTOR/A ÀREA SOCIAL

Nombre de Llocs Convocats: 1

Nivell de coneixements de català exigit: B2

Places de plantilla que poden ocupar-lo:

GRUP: A1/A2.

ESCALA: Administració Especial

Requisits Específics per ocupar el lloc de treball:

a) Posseir les titulacions exigides per a cada grup en l'àmbit de les Arts i Humanitats o equivalents.

b) Experiència de 5 anys acreditable en Funció Pública o formació/capacitació assimilable.

Responsabilitats Generals: Dirigir, organitzar i supervisar els recursos humans i materials de l'Àrea  corresponent per tal de dissenyar, implementar i avaluar programes, projectes i accions relacionades d'acord amb la normativa vigent en la matèria, en relació amb la línia d'estratègia i  directrius de l'equip de govern a mig termini, per tal d'optimitzar els recursos i serveis que es presten tant als ciutadans com a d'altres Àrees i unitats organitzatives de l'Ajuntament.

Dedicació/Incompatibilitat: Exclusiva/ Total

Retribucions complementàries del lloc de treball:

a) Nivell de complement de destí: 28 / 26

b) Complement específic anual (14 pagues): 29.895,12 €

c) Productivitat de rendiment anual: 3.695,54 €

d) Productivitat d'activitat anual: 3.283,71 €

 

Núm. Ordre: 3

Denominació: DIRECTOR/A ÀREA D'EMBELLIMENT I TRANSICIÓ

Nombre de Llocs Convocats: 1

Nivell de coneixements de català exigit: B2

Places de plantilla que poden ocupar-lo:

GRUP: A1/A2.

ESCALA: Administració Especial

Requisits Específics per ocupar el lloc de treball:

a) Posseir les titulacions exigides per a cada grup en l'àmbit d'Enginyeria, Enginyeria Tècnica, Arquitectura, Arquitectura Tècnica o equivalents.

b) Experiència de 5 anys acreditable en Funció Pública o formació/capacitació assimilable.

Responsabilitats Generals: Dirigir, organitzar i supervisar els recursos humans i materials de l'Àrea  corresponent per tal de dissenyar, implementar i avaluar programes, projectes i accions relacionades d'acord amb la normativa vigent en la matèria, en relació amb la línia d'estratègia i  directrius de l'equip de govern a mig termini, per tal d'optimitzar els recursos i serveis que es presten tant als ciutadans com a d'altres Àrees i unitats organitzatives de l'Ajuntament.

Dedicació/Incompatibilitat: Exclusiva/ Total

Retribucions complementàries del lloc de treball:

a) Nivell de complement de destí: 28 / 26

b) Complement específic anual (14 pagues): 29.895,12 €

c) Productivitat de rendiment anual: 3.695,54 €

d) Productivitat d'activitat anual: 3.283,71 €

 

Núm. Ordre: 4

Denominació: DIRECTOR/A ÀREA  MODERNITZACIÓ I TRANSFORMACIÓ

Nombre de Llocs Convocats: 1

Nivell de coneixements de català exigit: B2

Places de plantilla que poden ocupar-lo:

GRUP: A1/A2.

ESCALA: Administració Especial

Requisits Específics per ocupar el lloc de treball:

a) Posseir les titulacions exigides per a cada grup en l'àmbit d'Enginyeria, Enginyeria Tècnica, Arquitectura, Arquitectura Tècnica o equivalents.

b) Experiència de 5 anys acreditable en Funció Pública o formació/capacitació assimilable.

Responsabilitats Generals: Dirigir, organitzar i supervisar els recursos humans i materials de l'Àrea  corresponent per tal de dissenyar, implementar i avaluar programes, projectes i accions relacionades d'acord amb la normativa vigent en la matèria, en relació amb la línia d'estratègia i  directrius de l'equip de govern a mig termini, per tal d'optimitzar els recursos i serveis que es presten tant als ciutadans com a d'altres Àrees i unitats organitzatives de l'Ajuntament.

Dedicació/Incompatibilitat: Exclusiva/ Total

 

Retribucions complementàries del lloc de treball:

 

a) Nivell de complement de destí: 28 / 26

b) Complement específic anual (14 pagues): 29.895,12 €

c) Productivitat de rendiment anual: 3.695,54 €

d) Productivitat d'activitat anual: 3.283,71 €

 

Núm. Ordre: 5

Denominació: DIRECTOR/ A TÈCNIC DE POLICIA LOCAL

Nombre de Llocs Convocats: 1

Nivell de coneixements de català exigit: B2

Places de plantilla que poden ocupar-lo:

GRUP: A2/C1.

ESCALA: Administració Especial

SOTAESCALA: Serveis Especials

CLASSE: Policia Local

Requisits Específics per ocupar el lloc de treball:

a) Posseir les titulacions exigides per a cada grup en l'àmbit de les Ciències Socials o Jurídiques, el títol de Batxillerat, tècnic o equivalent.

b) Experiència de 5 anys acreditable en Funció Pública o formació/Condició de Policia Local.

Responsabilitats Generals: Millorar i augmentar la relació entre l'Ajuntament i el cos de la Policia Local i promoure la modernització, l'eficàcia i la qualitat dins d'aquest departament tan fonamental per a la Ciutat. Baix la dependència directa de l'Alcalde-President o membre de la Corporació en qui delegui, el Director Tècnic de la Policia Local.

Dedicació/Incompatibilitat: Exclusiva/ Total

Retribucions complementàries del lloc de treball:

a) Nivell de complement de destí: 26 / 22

b) Complement específic anual (14 pagues): 29.895,12 €

c) Productivitat de rendiment anual: 3.695,54 €

d) Productivitat d'activitat anual: 3.283,71 €"

 

Eivissa, document signat electrònicament (23 d'octubre de 2023)

L'alcalde (Rafael Triguero Costa)