Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 668749
Resolució del conseller de Turisme, Cultura i Esports sobre la concessió i denegació de subvencions per donar suport a la mobilitat en la projecció exterior de les activitats i dels projectes que promoguin les diferents manifestacions del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears el 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 27 de maig de 2023, es va publicar la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 24 de maig de 2023 per la qual es convoquen subvencions per donar suport a la mobilitat en la projecció exterior de les activitats i dels projectes que promoguin les diferents manifestacions del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears el 2023 (BOIB núm. 70, de 27 de maig).

2. L'objecte d'aquesta convocatòria és contribuir a la projecció exterior i donar suport econòmic a la mobilitat de les entitats sense ànim de lucre de les Illes Balears que duguin a terme activitats i projectes que donin a conèixer, fomentin, difonguin i promoguin les diferents manifestacions del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears, que es concreten, en particular, en els àmbits que exposa l'article 3 de la Llei 18/2019, de 8 d'abril, de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears.

3. El 18 de setembre de 2023, es va publicar en la pàgina web de la Direcció General de Cultura la proposta de resolució del director general de Cultura de 15 de setembre de 2023 sobre la concessió i denegació de subvencions per donar suport a la mobilitat en la projecció exterior de les activitats i dels projectes que promoguin les diferents manifestacions del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears el 2023, en la qual es concedien deu dies comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat per presentar al·legacions i renúncies.

4. No s'ha presentat cap al·legació ni renúncia en relació amb la proposta de resolució esmentada en l'apartat anterior.

5. Les entitats que figuren en l'annex 1 i l'annex 2 d'aquesta proposta de resolució varen presentar a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura (actual Conselleria de Turisme, Cultura i Esports) una sol·licitud de subvenció per donar suport a la mobilitat en la projecció exterior de les activitats i dels projectes que promoguin les diferents manifestacions del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears el 2023.

6. El personal tècnic de la Direcció General de Cultura va examinar les sol·licituds presentades i, sobre les que figuren en l'annex 1, està conforme en els punts següents:

  • Les entitats sol·licitants, per la seva naturalesa, poden ser beneficiàries de les subvencions objecte de la convocatòria.
  • Les entitats sol·licitants han presentat les sol·licituds dins el termini, en la forma escaient i han adjuntat la documentació exigida en la convocatòria.
  • Les entitats sol·licitants han declarat que estan al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'Administració de l'Estat i l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquest fet ha estat comprovat pel personal tècnic de la Direcció General de Cultura.

7. Les subvencions es distribueixen en les quanties especificades en l'annex 1, per beneficiari, i hi ha crèdit adequat i suficient en la partida 21401.455A01.48000 00 dels pressuposts generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023.

8. Les entitats especificades en l'annex 2 no compleixen els requisits que estableix la convocatòria pels motius que s'hi indiquen.

9. Els ajuts concedits en el marc d'aquesta convocatòria constitueixen ajuts d'estat dels que es preveuen en els articles 107 i 708 del Tractat de funcionament de la Unió Europea, sotmesos a la norma de minimis, que determina que l'import total d'aquests ajuts a una única empresa no pot ser superior a 200.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals, d'acord amb el que estableix l'article 3 del Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, modificat pel Reglament (UE) núm. 2020/972, de 2 de juliol de 2020, pel que fa a la seva pròrroga. Així mateix, aquests ajuts no estan sotmesos al marc nacional temporal.

Fonaments de dret

1. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre).

2. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre).

3. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol), modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i el Decret 17/2023, de 24 d'agost.

4. L'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 pel qual s'aprova el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023 (BOIB núm. 175, de 23 de desembre).

5. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, pel qual es despleguen determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 52, de 17 d'abril).

6. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol).

7. Resolució del conseller de Turisme, Cultura i Esports de 27 de juliol de 2023 per la qual s'estableix la delegació de competències i de signatura en els òrgans directius de la Conselleria i se'n determina el règim de suplència (BOIB núm. 107, d'1 d'agost).

8. La Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 24 de maig de 2023 per la qual es convoquen subvencions per donar suport a la mobilitat en la projecció exterior de les activitats i dels projectes que promoguin les diferents manifestacions del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears el 2023 (BOIB núm. 70, de 27 de maig).

9. La Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 2 de juny de 2023 de correcció d'errades relativa a la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 24 de maig de 2023 per la qual es convoquen subvencions per donar suport a la mobilitat en la projecció exterior de les activitats i dels projectes que promoguin les diferents manifestacions del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears el 2023 (BOIB núm. 75, de 6 de juny).

10. La proposta de resolució del director general de Cultura de 15 de setembre de 2023 sobre la concessió i denegació de subvencions per donar suport a la mobilitat en la projecció exterior de les activitats i dels projectes que promoguin les diferents manifestacions del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears el 2023.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la concessió de les subvencions per donar suport a la mobilitat en la projecció exterior de les activitats i dels projectes que promoguin les diferents manifestacions del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears el 2023 a les entitats beneficiàries que figuren en l'annex 1 per l'import individual que s'hi assenyala.

2. Denegar la subvenció a les entitats que han presentat les sol·licituds incloses en l'annex 2 pels motius que s'hi indiquen.

3. Autoritzar i disposar la despesa per un import de 35.000,00 euros, a favor de les entitats beneficiàries que figuren en l'annex 1 per l'import individual que s'hi assenyala, amb càrrec a la partida 21401.455A01.48000 00 dels pressuposts generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023.

4. Concedir un termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears o, si l'acabament de l'activitat fos posterior a aquesta publicació, en un màxim de deu dies hàbils després d'haver duit a terme l'activitat, perquè les entitats beneficiàries presentin el compte justificatiu.

5. Informar que la subvenció s'ha de justificar mitjançant la presentació d'un compte justificatiu en el Registre, en els termes que s'indiquen en el punt 10.5 de la convocatòria, subscrit per l'entitat beneficiària o per qui la representi, al qual s'ha d'adjuntar la documentació prevista en el punt 14.2 de la convocatòria. Transcorregut el termini de presentació del compte justificatiu sense que s'hagi presentat, es requerirà a la persona beneficiària que en el termini improrrogable de quinze dies el presenti.

6. Fer saber que el pagament de la subvenció únicament es pot fer efectiu una vegada dictada la resolució corresponent i justificada la realització de l'activitat subvencionable.

7. Informar que les activitats objecte d'aquesta subvenció s'han d'executar en el període comprès entre els dies 16 de novembre de 2022 i 31 d'octubre de 2023, d'acord amb el punt 4 de la convocatòria.

8. Informar que la manca de presentació de la justificació en el termini establert pot donar lloc a l'inici d'un procediment de revocació i l'eventual reintegrament de la subvenció, d'acord amb els articles 43 i 44 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions; i es poden exigir la resta de responsabilitats establertes en la normativa reguladora de les subvencions.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Turisme, Cultura i Esports en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10.1.a) i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 20 d'octubre de 2023)

El director general de Cultura Pedro Vidal Monserrat Per delegació de competències del conseller de Turisme, Cultura i Esports (BOIB núm. 107, d'01/08/2023)

 

ANNEX 1 Entitats sol·licitants a les quals es concedeix la subvenció PCI 2023

Ordre de prelació

Núm. expedient

Data d'entrada o esmena de la sol·licitud

Entitat sol·licitant

Objecte de la sol·licitud

Data de l'activitat

Import sol·licitat

Import concedit

1

PCI-03/2023

16/06/2023 07:40:51

S'Eixam Mallorquí

XIV Festival Internacional de Folklore de Lusàcia (Alemanya)

06/07/2023 - 10/07/2023

10.178,00 €

5.000,00 €

2

PCI-04/2023

16/06/2023 08:09:17

S'Eixam Mallorquí

Encontre de Música i Balls Tradicionals de Felechas (Lleó)

04/08/2023 - 06/08/2023

3.000,83 €

1.000,00 €

3

PCI-01/2023

06/07/2023 12:49:50

Associació per al Foment de la Conservació i Producció de Vegetals Autòctones i Tradicionals de les Illes Balears

Trobada d'intercanvi d'experiències de multiplicació de llavors de tot l'Estat (Guipúscoa)

31/03/2023 - 02/04/2023

485,06 €

485,06 €

4

PCI-02/2023

07/07/2023 11:12:55

Associació Cultural

Aires de la Cala

Festival Internacional de Folklore Fortios 2023 (Portugal)

08/07/2023 - 10/07/2023

6.000,00 €

5.000,00 €

5

PCI-06/2023

17/07/2023 19:17:43

Grup Folklòric Sant Jordi de ses Salines

Actuació folklòrica al Centre Cultural Los Llanos per les Festes de San Andrés (Navarra)

02/12/2022 - 04/12/2022

2.303,68 €

2.303,68 €

6

PCI-15/2023

26/07/2023 20:23:03

Grup Folklòric Sant Jordi de ses Salines

Mostra Folklòrica de la Festa Major d'Agramunt (Lleida)

02/09/2023 - 04/09/2023

3.319,00 €

3.319,00 €

7

PCI-05/2023

27/07/2023 16:58:09

Aires des Pla de Marratxí

Intercanvi cultural amb el grup Virgen de la Soledad de Malpartida (Càceres)

18/08/2023 - 20/08/2023

4.000,00 €

4.000,00 €

8

PCI-08/2023

27/07/2023 22:29:38

Amics de la Mar de Menorca

VI Festa de la Mar de Catalunya (Tarragona)

08/06/2023 - 11/06/2023

1.428,04 €

1.428,04 €

9

PCI-11/2023

02/08/2023 14:20:36

Escola de Ball de Bot Calabruix

XXVII Festival Internacional de Folklore de Lucenec (Eslovàquia)

26/07/2023 - 30/07/2023

5.000,00 €

5.000,00 €

10

PCI-07/2023

04/08/2023 12:42:48

Sa Colla de l'Horta

Fira del Fesol (Girona)

20/01/2023 - 22/01/2023

3.002,40 €

3.002,40 €

11

PCI-09/2023

04/08/2023 12:45:46

Sa Colla de l'Horta

Encontre Nacional de Danses Villa de Gallur (Saragossa)

02/06/2023 - 04/06/2023

4.818,06 €

3.300,00 €

12

PCI-18/2023

29/08/2023 16:38:16

Associació per al Foment de la Conservació i Producció de Vegetals Autòctones i Tradicionals de les Illes Balears

Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades a Igualada (Barcelona)

06/10/2023 - 07/10/2023

558,31 €

558,31 €

13

PCI-16/2023

01/09/2023 12:45:00

Associació per al Foment de la Conservació i Producció de Vegetals Autòctones i Tradicionals de les Illes Balears

Fira Estatal de la Biodiversitat Agrícola (Múrcia)

15/09/2023 - 17/09/2023

639,36 €

603,51 €

 

ANNEX 2 Entitats sol·licitants a les quals es denega la subvenció PCI 2023 per insuficiència de crèdit pressupostari

Ordre de prelació

Núm. expedient

Data d'entrada o esmena de la sol·licitud

Entitat sol·licitant

Objecte de la sol·licitud

Data de l'activitat

Import sol·licitat

Motiu de la denegació

14

PCI-17/2023

12/09/2023 14:30:22

Escola de Música i Danses de Mallorca Bartomeu Enseñat i Estrany

Festival Internacional de Folklore de Zamora (Zamora)

31/08/2023 - 03/09/2023

3.524,20 €

Insuficiència de crèdit pressupostari

Entitats sol·licitants a les quals es denega la subvenció PCI 2023 per altres motius

Núm. expedient

Data d'entrada o esmena de la sol·licitud

Entitat sol·licitant

Objecte de la sol·licitud

Data de l'activitat

Import sol·licitat

Motiu de la denegació

PCI-10/2023

04/07/2023 10:05:22

Escola de Música i Danses de Mallorca Bartomeu Enseñat i Estrany

III Festival Internacional de Folklore de Tirana (Albània)

17/07/2023 - 23/07/2023

14.402,48 €

Presenta la sol·licitud fora dels terminis establerts en la convocatòria (punt 10.3)

PCI-12/2023

17/07/2023 22:09:22

S'Estol Porrerenc

XXVI Festival Intercèltic Avilés i Comarca (Astúries)

28/07/2023 - 31/07/2023

3.468,00 €

Presenta la sol·licitud fora dels terminis establerts en la convocatòria (punt 10.3)

PCI-13/2023

18/07/2023 12:36:08

Associació Cultural Aires Sollerics, Grup de Ball, Música i Indumentària Popular Tradicional

Intercanvi cultural amb el poble de Portvendres (França)

28/07/2023 - 31/07/2023

4.449,26 €

Presenta la sol·licitud fora dels terminis establerts en la convocatòria (punt 10.3)

PCI-14/2023

09/08/2023 14:20:29

Escola de Ball de Bot Calabruix

Participació a la Festa del Patró San Sisinnio de Villacidro, a Sardenya (Itàlia)

04/08/2023 - 07/08/2023

400,00 €

L'activitat proposada no s'inclou en les activitats subvencionables establertes en la convocatòria (punt 5)

PCI-19/2023

29/08/2023 18:49:24

Grup Coral 3 Per 4 de Binissalem

Intercanvi amb la Coral Nova Alguer a Sardenya (Itàlia)

25/05/2023 - 28/05/2023

7.281,06 €

Presenta la sol·licitud fora dels terminis establerts en la convocatòria (punt 10.3)