Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 665426
Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu del sector d’Arrendament de Vehicles amb Conductor, de 28 de juliol de 2023 i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07100935012023)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 28 de juliol de 2023, els membres de la Comissió Paritària del conveni col·lectiu del sector d'Arrendament de Vehicles amb Conductor es van reunir per aprovar la constitució de la Comissió paritària.

2. El 28 de juliol de 2023, Jose Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu del sector d'Arrendament de Vehicles amb Conductor, de 28 de juliol de 2023 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Paritària i que la versió catalana n'és una traducció .

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, (signat electrònicament: 9 d´octubre de 2023)

La directora general de Treball i Salut Laboral Catalina Teresa Cabrer González Per delegació del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia (BOIB 103/2023)

 

ACTA 1 DE CONSTITUCIÓ DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA DEL CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL PER A L'ACTIVITAT D'ARRENDAMENT DE VEHICLES AMB CONDUCTOR (SERVEI DE TRANSPORT EN ACTE TURISME DE LA CLASSE VTC) DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS (CODI CONVENI 07100935012023)

ASSISTENTS

Per la representació empresarial:

  • El Sr. Miquel RAMIS COLL
  • El Sr. Antonio MARQUÉS ROCA
  • La Sra. Petra MUT TOMÀS
  • La Sra. Ángela SALVADOR RUBIO (assessora)
  • El Sr. Manuel SÁNCHEZ RUBIO (assessor)

De l'AGRUPACIÓ EMPRESARIAL DE LLOGUER DE VEHICLES AMB CONDUCTOR DE BALEARS (FEBT, d'ara endavant).

Per la representació sindical:

  • El Sr. José Joaquín PINTO BENÍTEZ
  • El Sr. Antonio PINTO BENÍTEZ
  • El Sr. José María MARTÍN GÓMEZ (assessor)
  • De la FEDERACIÓ DE SERVEIS A LA CIUTADANIA DE CC.OO. D'ILLES BALEARS (FSC-CCOO, d'ara endavant).
  • El Sr. Manuel VEGA VÁZQUEZ.
  • La Sra. Catalina MURILLO SEC D'HERRERA

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS PER A LA MOBILITAT I EL CONSUM DE LA UGT ILLES BALEARS (FeSMC-UGT, d'ara endavant).

A la ciutat de Palma (Mallorca-Illes Balears), a dia 28 de juliol de 2023, a les 10 hores, als locals de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), situats al carrer Aragó núm. 215, pis 1r, porta dreta, es reuneixen les persones al marge esquerre relacionades a fi de celebrar la primera reunió, constitutiva, de la Comissió paritària del conveni col·lectiu sectorial per a l'activitat d'arrendament de vehicles amb conductor (servei de transport en autoturisme de la classe VTC) de les Illes Balears, d'acord amb el previst a la Disposició Addicional Quarta del text convencional.

Igualment, el dia d'avui es nomenaran els components de la Comissió Paritària d'Igualtat, segons el que preveu la clàusula 2a de l'Annex III del conveni col·lectiu.

Aixeca la present acta el Sr. Manuel Sánchez Rubio, de l'empresa “C. SEDANO & ASOCIADOS” assessor de la representació empresarial, per acord de les parts i acceptació del designat.

La Comissió queda formada per vuit membres de les representacions signants, quatre designats per la part empresarial i quatre per la part sindical. Els titulars són nomenats per cadascuna de les organitzacions, sense perjudici de substituir-los o suplir-los en cas d'absència d'aquests. Els membres de cada part poden delegar per escrit entre ells mateixos el vot en cas d'absència.

Els representants nomenats són els següents:

  • Per la FEBT: La Sra. Petra Mut Tomàs, el Sr. Miquel Ramis Coll, el Sr. Antonio Marqués Roca i el Sr. Pedro Moreno Moreno.
  • Per FSC-CCOO: El Sr. José Joaquín Pinto Benítez i el Sr. Antonio Pinto Benítez.
  • Per FeSMC-UGT: El Sr. Manuel Veja Vázquez i la Sra. Catalina Murillo Secho de Herrera.

S'acorda que la secretaria d'actes la portarà el despatx professional de “C.SEDANO & ASOCIADOS”, assessors de la part empresarial.

La persona que actuï com a secretari redactarà l'acta de cada reunió dins dels deu dies següents hàbils a la seva celebració i la passarà a les parts per revisar-la. L'acta s'aprovarà i signarà a la reunió següent de la Comissió, per un representant de cada organització juntament amb el secretari d'actes, excepte la present. Les actes han de recollir els assistents, l'ordre del dia i els acords o desacords que s'hi adoptin, i s'hi han d'adjuntar els documents que s'acordi. Les manifestacions de part seran dictades pel ponent que les vulgui fer i, si són extenses, les farà aportant escrit signat. L'acta de la present reunió és aprovada i signada el dia de la data per tots els assistents, per ratificar els acords adoptats.

La Comissió Paritària té establert, segons la Disposició Addicional Quarta del Conveni Col·lectiu, com el seu domicili a efectes de notificació i reunió, la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), 07003 Palma (Mallorca- Illes Balears), avda. Comte de Sallent núm. 11, 2a planta.

Les funcions de la Comissió són les previstes en el text articulat del conveni col·lectiu, detallades la Disposició addicional esmentada, així com en la legislació vigent.

Tots els assumptes que se sotmetin a la consideració de la Comissió, hauran de ser remesos amb temps suficient al seu domicili, i sempre a través d'una de les organitzacions signants del conveni, sense perjudici dels requeriments o peticions que poguessin provenir d'òrgans de l'administració pública o de la jurisdicció social, o que així estigui establert legalment. No obstant això, qualsevol part de la Comissió pot proposar a debat i decisió qualsevol tema a l'inici de cada sessió. Els acords es prenen per acord unànime de les dues parts, sindical i empresarial.

Les reunions de la Comissió Paritària tenen lloc prèvia sol·licitud de cadascuna de les parts o convocatòria de la persona secretària.

Finalment, les parts acorden que les persones designades per integrar la Comissió Paritària siguin les que conformin la Comissió Paritària d'Igualtat, constituïda i regulada a l'Annex III del conveni col·lectiu, sense perjudici de la seva substitució o suplència en cas d'absència d'aquests. Els membres de cada part poden delegar per escrit entre ells mateixos el vot en cas d'absència.

No havent-hi més assumptes que tractar i sent les 11:15 hores, es dona per finalitzada la reunió en el lloc i data indicats a l'encapçalament, aixecant-se la present acta per a la constància del tractat i sent signada pels presents, donant el mandat al Sr. Carlos Sedano Almiñana perquè procedeixi als tràmits d'inscripció i registre de l'acta davant l'autoritat laboral i sol·licitud de la seva publicació al BOIB.