Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 662643
Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu sectorial d’Hostaleria, de 12 de juliol de 2023 i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07000435011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 12 de juliol de 2023, els membres de la Comissió Negociadora sectorial d'Hostaleria es van reunir per aprovar el Reglament de la Comissió paritària.

2. El 14 de juliol de 2023, Susana Beatriz Marimon Charola, en representació de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu sectorial d'Hostaleria, de 12 de juliol de 2023 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana n'és una traducció .

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, (signat electrònicamente: 28 de setembre de 2023)

La directora general de Treball i Salut Laboral Catalina Teresa Cabrer González Per delegació del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia (BOIB 103/2023)

 

ACTA 2

COMISSIÓ PARITÀRIA DEL XVIè CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL D'HOTELERIA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS

(codi conveni 07000435011982)

ASSISTENTS

PER LA PART SINDICAL:

  • SR. JOSÉ GARCÍA RELUCIO amb DNI 42****61-K
  • SRA. CECILIA BRIZUELA MOSQUERA amb DNI 76****73-T
  • SR. ANTONIO SÁNCHEZ CAMPILLOS amb DNI 30****35-Q

Per la FEDERACIÓ DE SERVEIS MOBILITAT I CONSUM (FeSMC-UGT)

  • SRA. CARMEN MARÍA CARMONA BURGUILLOS amb DNI 44****24-X

Per la FEDERACIÓ DE SERVEIS DE COMISSIONS OBRERES DE LES ILLES BALEARS

PER LA PART EMPRESARIAL:

  • SRA. MARIA FRONTERA HJORNGAARD, amb DNI 43****64-N, representada per la SRA. MARIA JOSÉ AGUILÓ CERDÁ amb DNI 34****06-B
  • SR. GREGORI BONET RIGO amb DNI 43****69-M, representat per la SRA. MARIA JOSÉ AGUILÓ CERDÁ amb DNI 34****06-B
  • SRA. MARIA JOSÉ AGUILÓ CERDÁ amb DNI 34****06-B
  • SR. FERNANDO MELÉNDEZ SOROA amb DNI 51****54-I (assessor)
  • SR. JUAN ANTONIO MARIMÓN PIZÁ amb DNI 42****63-X (assessor)
  • SRA. SUSANA MARIMÓN CHAROLA amb DNI 43****50-I (assessora)

Per la FEDERACIÓ EMPRESARIAL HOTELERA DE MALLORCA (FEHM)

  • SR. MIGUEL PLANAS FONT amb DNI 78****53-H (ASSESSOR)

Per l'ASSOCIACIÓ MALLORQUINA DE CAFETERIES, BARS I RESTAURANTS (Restauració CAEB), no compareix.

Per l'ASSOCIACIÓ BALEAR D'OCI I ENTRETENIMENT (ABONI), no compareix.

A Palma de Mallorca, Illes Balears, a les 12:30 hores, del dia 12 de juliol de 2023, a la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), situat a Palma de Mallorca, avinguda del Comte de Sallent núm. 11, 2a planta, es reuneixen les persones relacionades a fi de celebrar la segona reunió de la Comissió paritària del XVIè conveni col·lectiu sectorial d'hostaleria de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

ORDRE DEL DIA:

  • Redacció i aprovació del Reglament de la Comissió paritària
  • A proposta de FeSMC-UGT, revisió de l'article 8 apartat 6è del conveni (normes comunes sobre vacances i festius).
  • A proposta de la FEDERACIÓ DELS SERVEIS DE COMISSIONS OBRERES DE LES ILLES BALEARS, adaptació del conveni a la normativa actual.
  • A proposta d'ABONE i Restauració CAEB, constitució de subcomissió permanent que estudiï les especificitats i particularitats de les activitats de restauració i lleure nocturn, de conformitat amb la Disposició Addicional Onzena del Conveni Col·lectiu.

S'ACORDA:

S'aprova el Reglament de la Comissió paritària, se sol·licita a la secretària, Sra. Susana Marimón, perquè procedeixi als tràmits d'inscripció i registre del mateix davant l'autoritat laboral, i sol·licitud de la seva publicació al BOIB.

FeSMC-UGT facilita una còpia amb proposta novament redactada de l'article 8.6 del conveni col·lectiu, referent a les vacances i festius de les persones treballadores fixes discontínues. Per part de CCOO i la FeHM es diu que estudiaran la proposta i es valorarà a la propera reunió.

Quant a l'adaptació del conveni col·lectiu a la nova legislació, cadascun dels membres estudiarà els canvis i s'aportarà una proposta d'adaptació per al consens posterior.

No es tracta el punt de l'ordre del dia a proposta d'ABONE i Restauració CAEB per incompareixença de les mateixes.

Es fixa la propera reunió per al 19 de setembre de 2023 a les 12:00 hores a la seu del TAMIB de Palma de Mallorca.

Aquesta Acta, un cop llegida, s'aprova i signa, i s'envia a la Sra. Marimón perquè procedeixi als seus tràmits d'inscripció i registre davant l'autoritat laboral, i la seva sol·licitud de la publicació en el BOIB.

Sense que hi hagi més assumptes a tractar, i quan ja són les 13:30 hores, es dona per finalitzada la reunió.

SIGNATURES:

REGLAMENT DE FUNCIONAMENT DE LA COMISSIÓ PARITARIA DEL XVIè CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL D'HOTELERIA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS

(codi conveni 07000435011982)

Constituïda la Comissió paritària el dia 7 de juny de 2023, segons allò establert a la disposició addicional segona del XVIè Conveni Col·lectiu sectorial d'hoteleria de la comunitat autònoma de les Illes Balears, les parts han establert de comú acord el seu reglament de funcionament, d'acord amb les presents estipulacions:

PRIMERA.- La Comissió paritària té establert com el seu domicili a efectes de notificació i reunió, la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), al CP 07003 Palma de Mallorca, av. Comte de Sallent núm. 11, 2a planta.

SEGONA.- La Comissió està composta per quatre membres de cadascuna de les dues parts signants. Els titulars són nomenats per cadascuna de les organitzacions majoritàries, sense perjudici de substituir-los o suplir-los en cas d'absència d'aquests.

Els membres de cada part poden delegar per escrit entre ells mateixos el vot en cas d'absència.

TERCERA.- Les funcions de la Comissió seran les previstes al text articulat del conveni col·lectiu, a la disposició addicional segona, així com a la legislació vigent.

QUARTA.- S'acorda que la secretaria d'actes la portarà la Sra. Susana Marimón Charola, assessora de la FEHM.

S'acorda que la persona que actuï com a secretària redactarà l'acta de cada reunió dins dels set dies següents a la seva celebració i la passarà a les parts per revisar-la. L'acta s'aprovarà i signarà a la reunió següent de la Comissió, pels seus assistents. Les actes han de recollir els assistents, l'ordre del dia i els acords o desacords que s'hi adoptin, i s'hi han d'adjuntar els documents que s'acordi. Les manifestacions de part seran dictades pel ponent que les vulgui fer i, si són extenses, les farà aportant escrit signat.

CINQUENA.- Tots els assumptes que se sotmetin a la consideració de la Comissió, hauran de ser remesos amb temps suficient al seu domicili, i sempre a través d'una de les organitzacions negociadores del conveni, sense perjudici dels requeriments o peticions que poguessin provenir d'òrgans de l'administració pública o de la jurisdicció social, o que així estigui establert legalment. No obstant això, qualsevol part de la Comissió pot proposar a debat i decisió qualsevol tema a l'inici de cada sessió.

SISENA.- Donada l'actual composició de la Comissió, els acords es prendran per acord unànime de les dues parts. No obstant això, en supòsits de discrepància, s'aplicarà la representació ponderada i qualificada segons la composició i la constitució de la comissió negociadora del conveni col·lectiu vigent.

SETENA.- Les reunions de la Comissió paritària tindran lloc, prèvia sol·licitud de cadascuna de les parts, o convocatòria de la secretària, i sense perjudici del que estableix l'articulat del conveni col·lectiu vigent.

VUITENA.- La Comissió podrà així mateix, a fi de facilitar o millorar la seva tasca, crear grups de treball per a tasques específiques, a més de les previstes en l'articulat del conveni col·lectiu.

NOVENA.- En allò no previst en aquest Reglament, la Comissió podrà acordar el que sigui procedent en cada cas i, si no és possible, s'estarà a la normativa legal aplicable en la matèria.

I com a prova de conformitat se signa aquest Reglament el dia 12 de juliol de 2023.

 

Per la FEDERACIÓ DE SERVEIS MOBILITAT I CONSUM (FeSMC-UGT)

 

Per la FEDERACIÓ DE SERVEIS DE COMISSIONS OBRERES DE LES ILLES BALEARS.

 

Per la FEDERACIÓ EMPRESARIAL HOTELERA DE MALLORCA (FEHM)

 

Per l'ASSOCIACIÓ HOTELERA DE MENORCA (ASHOME)

 

Per l'ASSOCIACIÓ MALLORQUINA DE CAFETERIES, BARS I RESTAURANTS (Restauració CAEB)

 

Per l'ASSOCIACIÓ BALEAR D'OCI I ENTRETENIMENT (ABONE)