Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 662513
Acord del Consell de Govern de 20 d’octubre de 2023 pel qual es nomenen els representants de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en la Comissió Mixta d’Economia i Hisenda

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb el articles 125 i 126 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, la Comissió Mixta d'Economia i Hisenda entre l'Estat i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és l'òrgan bilateral de relació entre ambdues administracions en matèries fiscals i financeres, i està integrada per un nombre igual de representants de l'Estat i de la Comunitat Autònoma.

L'apartat 1 de l'article segon del Reglament intern i de funcionament de la Comissió Mixta d'Economia i Hisenda entre l'Estat i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, determina que la Comissió està composta per la representació de l'Administració General de l'Estat i la de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, cadascuna integrada per sis membres. Un dels membres de cada representació ha d'exercir les funcions de president. Així mateix, cada representació ha d'estar assistida per un secretari, que no formarà part de la Comissió.

A més, l'apartat 2 del mateix article segon indica que correspon a cadascuna de les parts que la constitueixen designar les autoritats o els càrrecs en què recau aquesta representació, així com, si s'escau, el règim de delegacions i substitucions. De la designació esmentada serà informada l'altra representació a través de la Secretaria Permanent.

Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 17 de gener de 2020 (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 10, de 23 de gener), es varen nomenar els representants de la Comunitat Autònoma en la Comissió esmentada.

En aquest moment, després dels darrers comicis autonòmics, la nova composició del Govern de les Illes Balears que preveu el Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, i l'estructuració orgànica bàsica i de competències de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que estableix el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, fan necessari deixar sense efecte l'Acord esmentat i adoptar un nou acord de nomenament de representants de la Comunitat Autònoma en la Comissió esmentada.

Per tot això, el Consell de Govern a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, en la sessió de dia 20 d'octubre de 2023 adoptà l'Acord següent:

Primer. Deixar sense efecte l'Acord del Consell de Govern de 17 de gener de 2020 pel qual es van designar els representants de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que havien de formar part de la Comissió Mixta d'Economia i Hisenda entre l'Estat i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Segon. Nomenar per formar part de la Comissió Mixta d'Economia i Hisenda entre l'Estat i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears els representants d'aquesta Comunitat següents:

  • El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, com a president de la representació de les Illes Balears, que actuarà rotatòriament com a president de la Comissió Mixta.
  • La consellera de Presidència i Administracions Públiques.
  • El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia.
  • El conseller de Turisme, Cultura i Esports.
  • El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural.
  • El director general de Pressuposts i Finançament.

Tercer. Determinar que, a instància del president de la representació de les Illes Balears, qualsevol vocal podrà ser substituït pel titular del càrrec més adequat per al coneixement dels assumptes que s'hagin de tractar en cada convocatòria.

Quart. Nomenar com a secretària de la representació de les Illes Balears en la Comissió Mixta d'Economia i Hisenda entre l'Estat i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la secretària general de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

Cinquè. Notificar aquest Acord al Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

 

Sisè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 20 d'octubre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens