Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 659959
Extracte de la convocatòria de subvencions por concurrència competitiva per la millora del medi ambiente urbà en el terme municipal d’Andratx 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada per la Junta de Govern Local de data 13 d'octubre de 2023, la convocatòria de subvencions por concurrència competitiva per la millora del medi ambiente urbà en el terme municipal d'Andratx 2023, es fa públic l'extracte publicat a la Base de Dades Nacional de Subvencions:

«Extracte de la convocatòria de subvencions por concurrència competitiva per la millora del medi ambiente urbà en el terme municipal d'Andratx 2023»

Codi de la convocatòria: 721515

De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Objecte i finalitats de la convocatòria

L'objecte d'aquestes bases i convocatòria és regular les condicions i el procediment per a la concessió per part de l'Ajuntament d'Andratx de subvencions per a la millora del medi ambient urbà del municipi d'Andratx i la seva projecció exterior.

Les presents subvencions s'ajusten a la línia de subvencions del Pla Estratègic de Subvencions per als exercicis 2023-2025 en els seus compromisos 1, 3, 4 i 9 de projectar el patrimoni natural i cultural, sensibilitzar i visibilitzar la política de reciclatge, millorar el nivell de qualitat, sostenibilitat, manteniment i neteja de l'espai públic, preservar l'entorn natural, la seva connexió amb espais verds urbans i amb les platges així com promoure un ús més cívic d'aquests, reduir l'impacte mediambiental de les activitats del municipi, augmentar l'eficiència en el consum energètic, millorar la qualitat democràtica fomentant una ciutadania lliure i responsable i un govern en xarxa, incrementant el nombre de xarxes ciutadanes i aconseguir un associacionisme de major solidesa, viabilitat i coresponsabilitat. Reforçar les polítiques de participació ciutadana, per a fer-la més coresponsable, continuada i transformadora.

La concessió de les subvencions contemplades en la present convocatòria se subjectarà als principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació, així com l'eficàcia en el compliment d'objectius i eficiència en l'assignació i utilització dels recursos públics.

No són subvencionables les següents despeses:

-Les atribuïbles al funcionament ordinari de l'entitat (llum, telèfon, internet, etc.)

-Quant al cost de personal, només és cost subvencionable en la proporció atribuïble a la tasca desenvolupada per a l'activitat objecte de subvenció.

Excepcionalment els costos relatius a menjars, refrigeris, serveis de menjars o altres semblants, que estiguin directament relacionats amb l'activitat subvencionable, es podran considerar despesa subvencionable; sempre que no superi un 10% del cost total de l'activitat subvencionable.

Beneficiaris

Es poden acollir a aquesta convocatòria les persones que compleixin els requisits següents:

5.1.a) Ser persona física o jurídica que executin projectes o accions relacionats amb l'objecte i finalitats d'aquestes bases.

5.1.b) Tenir domicili social, representació o delegació a l'illa de Mallorca

5.1.c) Els projectes o accions hauran d'haver-se executat durant l'any 2023 en el terme municipal d'Andratx.

5.1.d) No trobar-se incurs/a en cap dels supòsits de prohibició per a ser beneficiari/a de subvencions establerts en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. De conformitat amb el que s'estableix en l'article 26 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, s'acreditarà no estar incurs en cap de les prohibicions previstes en l'article 13 de la LGS, mitjançant la presentació de declaració responsable davant l'òrgan que concedeix la subvenció, segons el model de declaració responsable de l'Annex II, aprovat per a aquesta convocatòria.

5.1.e) No tenir deutes amb l'Ajuntament d'Andratx a data de publicació de la resolució provisional de la subvenció. No obstant això, aquest requisit es podrà esmenar durant el període d'al·legacions a la Resolució Provisional de la subvenció, mitjançant el pagament del deute.

5.2. Incompatibilitats: Les subvencions objecte d'aquesta convocatòria són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, efectuats per qualsevol altra administració pública, ens públic, institucions privades o altres recursos. L'import de subvenció en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, superi el cost de l'activitat subvencionada, d'acord amb el que preveu l'article 19 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

5.3.- S'ha d'acreditar el compliment d'obligacions tributàries amb l'Agència Tributària, amb la ATIB i amb la Seguretat Social, d'acord amb el que s'estableix en l'article 22 del reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Termini i lloc de presentació de les sol·licituds

8.1. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de 10 dies hàbils a partir del següent de la data de publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) de l'extracte de la convocatòria.

8.2. Les sol·licituds es presentaran d'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

A les sol·licituds dels interessats s'acompanyaran els documents i informacions determinats en la norma o convocatòria, tret que els documents exigits ja estiguessin en poder de qualsevol òrgan de l'Administració actuant, i es faci constar en la sol·licitud.

Si la sol·licitud no reuneix els requisits establerts en la norma de convocatòria, l'òrgan competent requerirà a l'interessat perquè l'esmeni en el termini màxim i improrrogable de 10 dies, indicant-li que si no ho fes se li tindrà per desistit de la seva sol·licitud.

La qual cosa es fa pública pel seu general coneixement.

 

(Signat electrònicament: 19 d´octubre de 2023

La batlessa presidenta Estefania Gonzalvo Guirado)