Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 656871
Departament de Planejament i Gestió urbanística. Servei juridicoadministratiu de Planejament. Expedient: PE 2022 0002. Aprovació definitiva de l’estudi de detall relatiu al projecte de modificació per a ordenació d’una parcel·la amb estació de servei al carrer de Gabriel Alzamora, 25

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió de 28 de setembre de 2023, va aprovar definitivament l'estudi de detall relatiu al projecte de modificació per a ordenació d'una parcel·la amb estació de servei al carrer de Gabriel Alzamora, 25, promogut per FUTURA PETROL STATIONS SL.

Complint amb l'art. 65 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears, es publica perquè es prengui general coneixement i als efectes pertinents.

Contra aquesta resolució que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu de conformitat amb l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú, i els articles 45 i ss. de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdic­ció contenciosa administrativa, modificada per la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seva publicació. Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.

En compliment de l'art. 12.4.d)  de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, el contingut íntegre del Planejament aprovat està disponible a través del següent enllaç:

https://ajtpalma.sharepoint.com/:b:/s/Planejament/EXEj8SGXfJRGtpQpOlolSpQBoRmB60mr3SlwYW8HDnoaiQ?e=cApSZE

Així mateix i d'acord amb l'art. 70 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, es publica tot seguit el text complet de les ordenances d'aquest estudi de detall:

“7. SOLUCIÓ ADOPTADA

Donat que l'estació de servei ja està construïda, més que una solució adoptada, es tracta d'una justificació quant a que els volums compleixen amb el PGOU, tant amb el PGOU'98 – Mod. 2006, como con el PGOU'2021 – Aprovació inicial.

7.1. PGOU'98 (Mod. 2006)

  • La parcel·la presenta una zonificació S2b.
  • A la zonificació S2b es permet l'ús d'estacions de servei.
  • Al tractar-se d'una estació de servei ja existent, la present modificació de l'estudi de detall es realitza com una justificació del compliment dels paràmetres urbanístics quant a l'ordenació de volums.
  • En el punt 4.1.1. del Art. 57 s'indiquen unes condicions d'edificabilitat, les quals es compleixen.
  • Els altres paràmetres urbanístics són els indicats a l'ordenança particular de la zona S2b, els quals es compleixen.

7.2. PGOU'2021 (Aprovació inicial)

  • La parcel·la presenta una zonificació SU-ES.
  • A la zonificació SU-ES es permet l'ús d'estacions de servei.
  • Al tractar-se d'una estació de servei ja existent, la present modificació de l'estudi de detall es realitza com una justificació del compliment dels paràmetres urbanístics quant a l'ordenació de volums.
  • No es requereix un annex sobre mobilitat generada ja que es tracta d'una estació de servei existent.
  • A l'art. 3.9.4. s'indiquen unes condicions d'edificabilitat, les quals es compleixen.
  • S'entén que la resta de paràmetres urbanístics seran els indicats a l'Ordenança particular de la zona S2b, les quals es compleixen.

7.3. CONCLUSIÓ

La modificació de l'estudi de detall per a l'ordenació de volums a la parcel·la anomenada com “B” en el projecte de segregació de parcel·les, i l'accés del qual és pel c/ Gabriel Alzamora núm. 25, compleix amb les prescripcions del PGOU, tant amb el PGOU'98 – Mod. 2006, com amb el PGOU'2021 – Aprovació inicial, ambdós en vigor de l'Ajuntament de Palma i normatives que l'afecten.

 

Les edificacions existents grafiades en plànols adjunts (marquesina i edifici auxiliar), són les que operen actualment com estació de servei, pel que les construccions i instal·lacions estan adequades al servei que presten.”

 

(Signat electrònicament: 17 d'octubre de 2023)

La cap del Servei p.d. Decret de batlia núm. 3000/2014, de 26/02/2014 (BOIB núm. 30 de  4-03-2014) Teresa Solsona Espriu