Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 644085
Decret modificació dels mercats de Calvià a partir de la temporada 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Informe amb proposta de resolució de modificació de la ubicació del mercat setmanal de Santa Ponça, de nombre de llocs en el mercat setmanal de Calvià Vila i de reserva d'un lloc en els mercats setmanals per a lliure disposició de l'Ajuntament, per a la temporada 2024.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER.- En l'actualitat els mercats periòdics del terme són els següents:

a) Mercat tradicional a Calvià Vila (freqüència setmanal; cada dilluns).

b) Mercat tradicional a Peguera (freqüència setmanal; cada dimarts).

c) Mercat tradicional a Son Ferrer (freqüència setmanal; cada divendres).

d) Mercat tradicional a Santa Ponça ( freqüència setmanal; cada dissabte).

e) Mercat d'antiguitats i segona mà de Son Bugadelles (freqüència setmanal; cada dissabte).

SEGON.- Per resolució de Batlia de data 15/10/2020 (BOIB núm.179, de 17/10/2020) es van aprovar les bases que regeixen la concessió de les autoritzacions per a l'exercici de la venda ambulant, o no sedentària, en els mercats tradicionals periòdics del terme municipal de Calvià: Calvià Vila, Peguera, Son Ferrer i Santa Ponça.

En l'annex II d'aquest decret es van adjuntar els plànols de situació dels mercats i disposició dels llocs.

TERCER.- L'article 1.2 de les bases que regeixen la concessió d'autoritzacions estableix :

“ 2.- Els mercats inclosos en l'àmbit d'aplicació de les presents bases són:

a.- Mercat tradicional a Calvià Vila. Freqüència setmanal, cada dilluns. Ubicació: Carrer Major.

b.- Mercat tradicional a Peguera. Freqüència setmanal, cada dimarts. Ubicació: Avinguda de Peguera, des del núm. 2 al núm. 24.

c.- Mercat tradicional a Son Ferrer. Freqüència setmanal, cada divendres. Ubicació: Carrer de Colom, Rossinyol i carrer sense sortida perpendicular a aquest carrer.

d.- Mercat tradicional a Santa Ponça. Freqüència setmanal, cada dissabte. Ubicació: Avinguda de s'Hort.”

VALORACIÓ JURÍDICA

PRIMER.- L'article 2 del Reglament regulador per a l'organització, instal·lació i muntatge de Mercats Periòdics i Temporals en el terme Municipal de Calvià, estableix:

“1º.- Els mercats periòdics i temporals comptaran amb superfícies delimitades d'ocupació que es denominaran, al sol efecte d'identificació, Llocs o Parades. Els mercats igualment es podran organitzar per sectors.

2º.- El batle-president podrà, en qualsevol moment, ampliar o reduir tant el número com l'extensió dels esmentats llocs i dels sectors, així com modificar la ubicació o línies de venda segons les necessitats de la població o quan en qualsevol cas el requereixin les circumstàncies.”

SEGON.- L'article 3.1 del referit Reglament determina que ”la distribució física en superfícies delimitades s'efectuarà segons les necessitats del servei i amb caràcter discrecional a través de les resolucions que adopti la Batlia o els seus delegats.”

TERCER.- L'article 19 del precitat Reglament preveu que els llocs que quedin lliures quedaran a la disposició de l'Ajuntament perquè es disposi l'ús que més convingui, no havent de ser obligatòriament ocupat per un nou sol·licitant.

QUART.- L'article 12.11 del decret d'aprovació de les bases que han de regir la concessió de les autoritzacions per a l'exercici de la venda ambulant o, no sedentària, en els mercats periòdics de Calvià Vila, Peguera, Son Ferrer i Santa Ponça, (BOIB núm. 179 de 17 d'octubre de 2020), estableix: “ per raons d'interès general i/o seguretat, es podrà suspendre o modificar, mitjançant Decret de Batlia, la ubicació de tots o d'alguns llocs de mercat [..]”.

Per tot l'exposat i de conformitat amb les competències atribuïdes en la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, el reglament regulador per a l'organització, instal·lació i muntatge de mercats periòdics i temporals en el terme municipal de Calvià, el decret de delegació de competències de data 18/07/2023 i d'acord amb la normativa i informe anterior, es proposa a aquesta Batlia que adopti la següent,

RESOLUCIÓ

PRIMER.- MODIFICAR, a partir de la temporada 2024, la ubicació actual del mercat setmanal de Santa Ponça, sent la nova ubicació la siguente:

- Carrer Avinguda de s'Hort i carrer Riu Sil (des de la rotonda de l'Av. Jaume I fins a l'Av. De s'Hort).

S'adjunta com a Annex I plànol de la nova ubicació i distribució dels llocs de venda.

SEGON.- AFEGIR, a partir de la temporada 2024, 5 llocs nous en el mercat setmanal de Calvià Vila, en la Plaça de la Vila, amb la següent numeració: 53A, 59A, 59B,59C i 59D.

S'adjunta com Annex II plànols dels nous llocs i de la seva distribució.

TERCER.- RESERVAR, a partir de la temporada 2024, per a la lliure disposició de l'Ajuntament els següents llocs:

-Mercat de Calvià Vila lloc 59D.

-Mercat de Peguera lloc 01B.

-Mercat de Son Ferrer lloc 40.

-Mercat de Santa Ponça lloc151.

S'adjunta com Annex III els plànols dels llocs reservats per a l'Ajuntament.

QUART.- ORDENAR la publicació d'aquesta resolució i els seus annexos, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), en el Tauler d'anuncis del Ajuntament de Calvià i en la pàgina web del Ajuntament (www.calvia.com).

QUINT.- COMUNICAR la present resolució a la Policia Local de Calvià, als efectes oportuns.

PEU DE RECURS.- El que trasllado a vostè als efectes que siguin procedents, significant-li que, contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant del mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb el que disposa l'art. 123 de la Llei 39/2015, d'1 de octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. el termini per interposar-lo és d'un mes a comptar de l'endemà de el de la recepció de la present notificació, no podent, en aquest cas, interposar recurs contenciós administratiu fins que s'hagi resolt expressament el de reposició o s'hagi produït la desestimació presumpta del mateix.

El recurs de reposició s'haurà de presentar al Registre General d'aquest Ajuntament o en les dependències i mitjans a què es refereix l'art. 16.4 de la Llei 39/2015 abans esmentada, i s'entendrà desestimat quan no es resolgui i notifiqui en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seva interposició, i en aquest cas quedarà oberta la via contenciosa administrativa.

Si no s'utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciósadministratiu, d'acord amb el que estableix l'article 123 anteriorment esmentat, i als articles 45 i següents de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant els Jutjats del Contenciós-Administratiu dels de Palma de Mallorca en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de el de la recepció de la present notificació. Això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que s'estimi pertinent.

 

PONS MIR, FRANCISCA 

   FONT CAMACHO, JESUS

Tècnica d'Administració General  05/10/2023 13:070   

FERRER GOMEZ, BENITO CARLOS Cap de Servei de Comerç i Activitats 6/10/2023 08:17

 

Regidor de les àrees de Comerç i Activitats  

                                                                                                                     

Vist l'anterior informe així com la proposta de resolució, examinats els fonaments fàctics i jurídics que el sustenten, i amb plena admissió d'aquests, S'ELEVA A DECRET la proposta que antecedeix,

(Signat electrònicament: 5 d'octubre de 2023) La tinenta de batle de Comerç, Activitats, Turisme, Platges i Litoral (PD 17/08/2023) Elisa Monserrat Mayol

 

ANNEX I

 

 

ANNEX II

 

 

ANNEX III