Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 654017
Modificació de l’article 25 del Pacte col·lectiu dels empleats públics de l’Ajuntament de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord del Ple, de 9 d'octubre de 2023, s'ha resolt el següent:

Acord MGNC extraordinària 3/2023, en relació a la modificació de l'article 25 del Pacte col·lectiu dels empleats públics de l'Ajuntament de Manacor.

Antecedents

Acord de la Mesa General Negociadora Comuna al personal funcionari i laboral, a la sessió extraordinària núm. 3/2023 de 4 de maig, de modificar l'article 25 del text articulat del pacte col·lectiu sobre condicions de treball dels empleats públics al servei de l'Ajuntament de Manacor pel que fa a la fórmula del càlcul de les hores extraordinàries de la Policia Local.

Instància de l'organització sindical SPPME de data 26 d'abril de 2023 i RGE 2023-E-RE-6364 que sol·liciten la negociació i elevació a Ple de la modificació de l'article 25 del Pacte col·lectiu dels empleats públics de l'Ajuntament de Manacor.

Després de debatre sobre el tema es sotmet a votació quedant aprovada la proposta amb els següents vots:

* Vots a favor: grup municipal MÉS-ESQUERRA, grup municipal SOCIALISTA, grup municipal UNIDES PODEM i les organitzacions sindicals UGT, STEI-i i SPPME Abstencions: grup municipal PARTIT POPULAR DE MANACOR

Informe jurídic amb proposta de resolució de la cap tag de recursos humans, amb la conformitat del secretari general, de data 27 de setembre de 2023.

Fonaments de dret

Primer. L'article 3 del RD Legislatiu 5/2015, que aprova el text refós de l'estatut bàsic dels empleats públics, determina que el personal funcionari de les administracions locals es regeix per la legislació estatal que resulti d'aplicació, de la qual forma part aquest Estatut i per la legislació de la Comunitat Autònoma, amb respecte a l'autonomia local.

Segon. Articles 22 i següents del TREBEP que regula les retribucions bàsiques i complementàries dels funcionaris.

Tercer. L'article 37 del TREBEP regula les matèries objecte de negociació.

Quart. Llei 7/1985, de bases de règim local, quan a la competència municipal.

Cinquè. Article 25 (modificat per acord de la MGC 6/2007, de 25 d'abril. Aprovat per acord plenari de 7 de maig de 2007. BOIB núm. 85, de 07/06/2007) del text articulat del pacte col·lectiu sobre condicions de treball dels empleats públics al servei de l'Ajuntament de Manacor, que regula les hores extraordinàries.

Sisè. Per acord de la MGNC 3/2023 es modifica el següent paràgraf:

«S'acorda que a efectes del còmput anterior es considerarà retribució anual: el sou base, el complement de destí, el complement específic i la indemnització per residència.»

Quedant redactat de la següent manera:

«A efectes del còmput anterior es considerarà retribució anual: sou base, el complement de destí, el complement específic i la indemnització per residència. Que en el cas dels llocs de feina de la Policia Local, en el que hi ha llocs de nit i de dia, el complement específic que es considerarà serà el dels respectius llocs de dia.»

Setè. En el mateix article on parla dels casos especials en què els serveis extraordinaris s'abonaran amb el doble del resultat de l ́anterior fórmula, s'acorda suprimir aquest paràgraf i substituir-ho per el següent:

«A més de les retribucions anteriors, tindran dret a la indemnització per hora treballada de 15,59 € que preveu l'article 27 d'aquest pacte, els funcionaris que realitzin tant el servei ordinari com el servei extraordinari els següents dies:

- Nadal 25 de desembre: de 22h de dia 24 a 22h de dia 25.

- Cap d'any 1 de gener: de 22h de dia 31 a 22h de dia 1

- Sant Antoni: de les 14h de dia 16 a 20h de dia 17.»

Per tot això, s'eleva al Ple de l'Ajuntament, previ dictamen de la Comissió Informativa General i Especial de Comptes, el següent:

ACORD

Primer. Modificar l'article 25 del text articulat del pacte col·lectiu sobre condicions de treball dels empleats públics al servei de l'Ajuntament de Manacor, quedant redactat de la següent manera:

«HORES EXTRAORDINÀRIES

Es determinen els següents criteris a seguir pel batle o president de l'entitat local en l'assignació individual de les gratificacions extraordinàries per serveis extraordinaris realitzats fora de la jornada normal de treball sobre la quantitat global destinada a gratificacions dins els límits màxims assenyalats per l'art. 7.2.c) del RD 861/1985:

1. Les hores extraordinàries realitzades fora de la jornada normal de treball amb caràcter general,seran compensades econòmicament, amb el límit de 80 hores per any, sent però facultatiu del funcionari, dins aquest límit, elegir la forma de compensació (econòmica o mitjançant temps lliure que correspongui al aplicar el percentatge resultant de la següent fórmula:

S'exclou del límit anterior:

a) Les hores extraordinàries que venguin derivades o exigides per la necessitat de reparar sinistres o altres mals extraordinaris i urgents.

b) Les hores extraordinàries derivades d'assistències de caràcter obligatori a altres organismes públics, jutjats, delegació govern, etc.

c) Amb caràcter excepcional, quan es consideri que s'han de realitzar hores extraordinàries per dur a terme un servei extraordinari imposat, prèvia negociació amb la Mesa general negociadora.

Les hores extraordinàries seran retribuïdes aplicant la següent fórmula:

 

                                        (Total retribucions anuals – antiguitat) x 185

Hora extraordinària = -------------------------------------------------------------

                                                               hores anuals x 100

Les hores extraordinàries realitzades els dissabtes horabaixa, diumenges, festius o nocturns, s'abonaran amb un 25 % d'increment sobre el resultat de l'anterior fórmula.

A efectes del còmput anterior es considerarà retribució anual: sou base, el complement de destí, el complement específic i la indemnització per residència. Que en el cas dels llocs de feina de la Policia Local, en el que hi ha llocs de nit i de dia, el complement específic que es considerarà serà el dels respectius llocs de dia.

A més de les retribucions anteriors, tindran dret a la indemnització per hora treballada de 15,59 € que preveu l'article 27 d'aquest pacte, els funcionaris que realitzin tant el servei ordinari com el servei extraordinari els següents dies:

- Nadal 25 de desembre: de 22h de dia 24 a 22h de dia 25.

- Cap d'any 1 de gener: de 22h de dia 31 a 22h de dia 1

- Sant Antoni: de les 14h de dia 16 a 20h de dia 17.

 

2. No seran compensades econòmicament, sinó que seran compensades mitjançant temps lliure que correspongui al aplicar el percentatge resultant de l'anterior fórmula, en altres dates, de mutu acord entre l'Ajuntament i el personal funcionari, les hores extraordinàries degudament autoritzades que superin el còmput màxim de 80 hores anuals, tenint en compte les excepcions previstes a l'apartat 1.a), b) i c).»

Segon. Publicar el contingut d'aquest acord en el BOIB. La seva vigència es retrotreu a la data d'aprovació de la primera adequació retributiva, essent aquesta 20 de febrer de 2023, data d'aprovació de l'adequació retributiva de la Unitat Nocturna de la Policia Local de Manacor."

 

Manacor, 16 d'octubre de 2023

La delegada genèrica de l'àrea d'Hisenda, Economia i Govern Obert Antònia Llodrà Brunet